torsdag 1 december 2022

Galen utveckling

Vapenvåldets Sverige

Det är inte utan att man gråter inombords när man tar del av reportage i SVT om hur omfattande skjutningar vi har i anslutning till skolor runt om i Sverige. Bilden av ett Sverige där det förekommer mycket grovt vapenvåld är sedan länge cementerad. Som många andra trodde jag inte att de till och med dödar varandra dagtid i anslutning till skolmiljöer. Det är fruktansvärt att många barn idag lever i en skolmiljö där de i vissa fall flera gånger råkat ut för skjutningar och dödligt våld under tider då våra barn går i skolan. Det är för mig ofattbart att Sverige på så kort tid har spårat ur på detta destruktiva sätt. Ta gärna del av nedan reportage och förstå ännu bättre att vi på många sätt måste bryta denna sjuka utveckling. Ett otryggt samhälle blir aldrig långsiktigt framgångsrikt. Och tro inget annat än att nolltolerans mot brott i skolorna, samt ett mycket effektivare förebyggande trygghetsarbete, krävs för att vi ska arbeta bort detta destruktiva inslag i våra svenska samhällen. Det går och det är nödvändigt. Att våra skolor idag tillhör Sveriges sämsta arbetsmiljöer för elever och lärare är ett mycket tydligt sjukdomstecken som måste tas på större allvar. Återigen menar jag att pedagogiken noll-tolerans måste tillmäpas som ett "verktyg" för att få stopp på denna idioti.

https://www.svt.se/datajournalistik/skjutningar-nara-skolor/

Även i Uppsala skjuts människor vid skolor. Jag hoppas innerligt att den nya regeringen ser till att skärpa lagstiftningen så att Polisen får betydligt kraftfullare verktyg till sitt förfogande för att både kunna förebygga grovt våld samt att mer skyndsamt, eller alls, klara upp grova brott. Som sagt är det långt ifrån tillräckligt. Föreningslivet måste stärkas, socialtjänstens metoder behöver utvecklas och integrationsarbetet måste kraftigt förbättras för att vi ska bryta denna mycket negativa trend. Det går, tro aldrig något annat. Nu måste det dock göras mycket kraftfullare än tidigare annars växer sig dessa destruktiva krafter allt för starka.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/han-sakrade-barnen-och-hjalpte-den-skjutne-vid-skjutning-vid-stordammens-skola-i-uppsala

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/manga-skjutningar-nara-skolor-i-uppsala-de-senaste-aren



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar