lördag 3 december 2022

Ett nytt och modernt parti

Demokratisk förnyelse

Utvecklingspartiet demokraterna är ett nytt politiskt parti som erbjuder ljus i mörkret, erfarna och meriterade företrädare och en väldigt konkret lokal heltäckande politik. Den konkreta politiken, sakpolitiken, och pragmatism står i centrum i UPs arbete för att maximera invånarnyttan. 

Nyligen publicerade UNT en debattartikel om att UP är ett nytt parti som inte ska blockas in i något annat fack än att vi är lokala, sakpolitiska, pragmatiska och resultatfokuserade.

"Röken efter valet till Uppsala kommunfullmäktige börjar skingras och Uppsala kommun ska under ett nytt minoritetsstyre ledas under den mycket svåra mandatperiod som väntar. Inte sedan 1990-talets stora samhällskris har vi upplevt tider som nu och som kommer att bli värre innan det vänder. Tider som kräver ett så stabilt politiskt läge som valresultatet och blocktänkandet medger."

"Snabbt efter valet bildades två minoritetsblock där inget block representerade minst 41 mandat av 81 möjliga. Det ena var Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet med 39 mandat. Det andra var Moderaterna, Centerpartiet, Kristdemokraterna och Liberalerna med bara 32 mandat. Ett utfall av hur Uppsalaborna röstade blev att Utvecklingspartiet demokraterna, UP, blev vågmästare. En mycket ansvarsfull roll i en mycket orolig tid. När valresultatets matematik blev klar, och de två blocken ovan hade bildats, stod UP inför följande vägval:

  1. Att vara oberoende i kommunfullmäktige
  2. Att stötta ett alliansstyre i en svag och bräcklig minoritet
  3. Att stötta ett mindre bräckligt socialdemokratiskt styre.

I samtliga alternativ handlade det om att vara ett oppositionsparti även om vi utifrån Uppsalabornas bästa valde att avgränsa vår oppositionsroll till några avtalsförpliktelser. Efter många våndor och förhandlingar med fokus på sakpolitiken, och UP:s förmåga att säkerställa avtalsefterlevnad, beslutade en stor majoritet av UP:s styrelse att teckna Hållbarhetsavtalet med Socialdemokraterna. Ur UP:s styrelses perspektiv var avtalet det minst dåliga för Uppsalaborna, i en svår tid, och det alternativ där vi ur flera perspektiv bedömer att vi bäst kan leverera på våra vallöften."

"Blockpolitiken tjänade länge ett syfte att bryta Socialdemokraternas långa maktinnehav nationellt och i många kommuner. Fasta block är dock inte någon bra idé om blocken inte innan val redogör för en gemensam politik. De som tror att UP är ett högerparti har inte förstått att vi inte är ytterligare ett ”borgerligt” parti. De som har förstått att vi erbjuder något nytt och fräscht har fått bingo i valet. Vi har alla intentioner att komma långt med att Uppsala får en utveckling som väl är i linje med UP:s vallöften."

"En positiv konsekvens av den storm som skapats av UP:s val att stötta ett socialdemokratiskt styre är att många fler Uppsalabor nu vet att det finns ett nytt oberoende 100 procent lokalt parti som ”färgblint” ser till Uppsalabornas bästa och som kämpar för att invånarna ska få mycket bättre möjligheter att påverka sin egen framtid även mellan val. De som nu har högt blodtryck för att de röstat ”fel” får vänta och utvärdera det tills vi vet hur många av våra vallöften som blir verklighet. Och de som inte förstått att UP är ett 100 procent lokalt och oberoende parti med fokus på sakpolitiska frågor och pragmatiska lösningar får rösta på andra partier 2026. Vårt fokus är:

  • att tidigt se och våga lyfta samt lösa växande problem
  • att utveckla Uppsala så att människor vill bo kvar och eftertraktade vill flytta hit
  • att stärka vi-känslan bland annat genom stärkt demokratisk förankring"

https://unt.se/debatt/artikel/sjalvklart-har-borgerliga-valjare-blivit-besvikna-pa-up/rx3e3mvr

Hela idén med UP är att stärka den lokala demokratin samt att motverka broilifieringen av politiken. Broilifiering genom att de få unga som finns inom politiken nästan uteslutande är karriärister som går från skolan, politiska ungdomsförbund och vidare till politisk försörjning i olika förpackningar. För Utvecklingspartiet demokraterna är det centralt att vi företräds av människor med omfattande erfarenheter och meriter från ett arbetsliv utanför politikens bubblor. 

När Utvecklingspartiet demokraterna startades var det också viktigt att partiet inte bara skulle vara ett enfrågeparti utan ett parti med potentialen att långsiktigt förändra det politiska landskapet till det bättre. Därför har också partiet ett heltäckande politiskt program för Uppsala kommun, Region Uppsala, en enkel värdegrund och en ideologisk inriktning. Genom vår hemsida nedan kan du lära dig mer.  

Om inte UP kan förtjäna många Uppsalabors förtroende som ett nytt 100 procent lokalt parti med ett helt politiskt program gör inte partiet någon demokratisk nytta. Då ska inte heller partiet röstas fram. Vi är dock helt övertygade om att UP gör stor politisk nytta i Uppsala som ny demokratisk kraft med en agenda som leder Uppsalas invånare mot en ljus framtid. Vem vill inte rösta på ett sådant parti om man inte sitter fast i att man identifierar sig som "socialdemokrat" eller "moderat" eller något annat. Om man identifierar sig som Uppsalabo och tar del av vad UP erbjuder är jag säker på att väldigt många Uppsalabor kommer att rösta på Utvecklingspartiet demokraterna framöver. Vad tror du? UP leder Uppsalaborna från mörker till ljus.

https://updem.se/



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar