fredag 19 augusti 2022

Vad vi vill

Kampen om framtiden

Politik är övergripande om vilken typ av samhälle man vill leva i. Enkelt uttryckt är det vad som beskrivs genom ideologier. Vissa partier tror helt på marknadsekonomin andra tror på blandekonomier och förvånansvärt många tror på socialism och planekonomi. Beroende av vad man tror på driver partier praktisk och konkret sakpolitik för att ett samhälle ska utvecklas i önskad riktning. Utvecklingspartiet demokraterna anser att en rimligt reglerad marknadsekonomi, bland annat reglerad för rättvis konkurrens, är bästa samhällsmodell i kombination med en stärkt demokrati. Att ha marknadsekonomi och demokrati som ramar innebär inte att allt ska konkurrensutsättas. Enbart det som kan upphandlas i ordentlig konkurrens, och som kan kvalitétssäkras ska upphandlas av offentliga verksamheter.

I den praktiska politiska verkligheten verkar kommun- och regionpolitiker inom de lagar och regler som EU och Sveriges riksdag beslutat om. Vilken ideologisk inriktning ett parti har påverkar självklar den praktiska hanteringen i kommuner och regioner. Samtidigt är ovan lagar och regler bindande och därför är lokal politik främst ett praktiskt hantverk att se till så att skolan, sjukvården, äldreomsorgen, övrig omsorg, fritidsverksamheter, kollektivtrafik och byggandet sköts så bra som möjligt för våra skattepengar och avgifter. Därför är det av avgörande betydelse att de som företräder oss politiskt lokalt har tillräckliga praktiska kunskaper om de verksamheter en kommun och region ansvarar för. Därför kräver Utvecklingspartiet demokraterna att partiets ledande företrädare har praktisk arbetslivserfarenhet med sig in i viktiga förtroendeuppdrag. Annars anser vi inte att man har förutsättningarna att leda förvaltningschefer framgångsrikt. Jag är stolt över de extremt starka vallistor Utvecklingspartiet demokraterna erbjuder i Uppsala. Nedan hittar du dem.

https://updem.se/

Att företräda invånarna med den politik man driver innebär att formellt presentera konkreta förslag i de demokratiska församlingarna. Det är intressant att jag är en av de personer i Uppsala kommunfullmäktige som formellt drivit flest förbättringsförslag. Artikel nedan om det i UNT.

Aldrig förr har så många motioner – politiska förslag – inkommit till kommunfullmäktige under en mandatperiod. Det är ytterkantspartierna och politiskt obundna Stefan Hanna som stått för majoriteten.”

https://unt.se/nyheter/uppsala/artikel/det-har-hoger-vanster-och-stefan-hanna-gemensamt-extra-mote-for-alla-motioner/r1g8k86r

Med den ideologiska övertygelse jag har kommer jag alltid att verka för maximal rimlig invånarnytta. Tro mig, det är långt ifrån alla politiker som tänker så. En sak är helt säker, både Uppsala och hela Sverige kan styras mycket bättre än nu.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar