torsdag 11 augusti 2022

För mycket

Minska, minska och minska 

Vi måste få stopp på administrationsbergen som bara växer och växer. De administrativa bergen ställer till det allt mer för många yrkesgrupper. Ett ”ställer till” som ökar behovet av administratörer samtidigt som allt fler artificiella intelligenta system kan automatisera mycket av all önskad strukturering av data. Det är centralt för vårt välbefinnande att till exempel personal inom skola och vård får ägna sig åt sina huvuduppdrag och så lite administration som möjligt. 

Inte minst miljö- och klimatarbetet kan förbättras genom mer realistiska förslag och ett realistiskt men ambitiöst tidsperspektiv. Även inom miljöpolitiken behövs mindre politisk show och administration.  . 

I nedan del av Uppdrag granskning exemplifierar de väl att politiken driver fram för mycket administration samtidigt som effekten av alla ambitioner blir dålig. Dålig både för att man prioriterar dåligt och för att man ägnar sig åt försök till riktad detaljstyrning. I nedan fall handlar det om miljöpolitiken. Främst anser jag att det är skolan som drabbats av liknande dåligt ledarskap från rikssidan. Glöm inte att skolan är väldigt hårt styrd av både lagar och statliga myndigheter som ska säkerställa kvalitén i våra skolor.

https://www.svtplay.se/kanaler/svt1

Novus bjöd nyligen på en rysare när de beskriver att många väljare tyvärr överväger att stödrösta på MP. För dynamiken i Sveriges riksdag är det fullt tillräckligt med Vänsterpartiet i Riksdagen. 

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/miljopartiet-okar-i-fokus-enligt-valjarbarometern

Allt för många miljöaktivister är domedagsorienterade. Allt för många av de politiskt engagerade miljökämparna är extremister som gärna ser ett samhälle där konsumtionen är kraftigt reducerad och vi t ex aldrig semestrar långt hemifrån. Och i sin extremism är de så stressade att omställningen ska gå så fort att samhällsekonomin kraftigt försvagas. Onödigt tidig avveckling av kärnkraften är lysande exempel på oklok politik. Nedan beskrivning av elbehovet för lastbilsflottorna är intressant i sammanhanget. Båtar och lastbilar har en enorm betydelse för världens handelsutbyten. Titta gärna kort på nedan inslag om eldrift och lastbilar. 

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/laddning-av-el-lastbil-drar-lika-mycket-el-som-ett-villakvarter?fbclid=IwAR1ZrJMHHdo4fY8dcLxaCel8DswEa2Z_gPInnEzJRJQkh09M2N9Uy4sCbP4

Vi måste få stopp på den administrativa inflationen! Den är minst lika farlig som den kraftiga inflationen!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar