onsdag 3 augusti 2022

Kallt

Hållbart och pragmatiskt

Det har alltid varit klokt att agera pragmatiskt och långsiktigt hållbart. De två perspektiven kan också kombineras klokt om man vill leva i ett unikt samhälle på vår jord som också erbjuder ett högt generellt välstånd. Nyligen presenterade Utvecklingspartiet demokraterna, UP, delar av sitt valprogram i en UNT artikel. Där var vi tydliga med att en framgångsrik politik måste vara socialt-, ekologiskt- och ekonomiskt långsiktigt hållbar. UP erbjuder den konkreta politiken. Det gör inte övriga partier. Skulderna skjuter i höjden och ansvarslösa byggprojekt ska på kort sikt byggas om bland andra L, S, MP och V får fortsätta att styra UPPSALA kommun. Med nuvarande politik blir Uppsala och övriga Sverige allt socialt- och ekonomiskt- och inomhus kallt. Nedan UPs debattartikel om en hållbar väg framåt. 

De som idag lever i utanförskap och bidragsberoende ska inkluderas och integreras in i vårt lokalsamhälle. Många av dagens drygt 1 300 hushåll som lever helt på bidrag ska genom arbetsinsatser och sponsrat engagemang i föreningslivet bli självförsörjande. Bland dessa 1 300 finns idag över 7 000 arbetsföra som är inskrivna hos Arbetsförmedlingen, varav många har varit långvarigt arbetslösa. Genom att bättre matcha alla rättigheter mot tydliga och rimliga skyldigheter kan vi bättre inkludera många i utanförskap in i vårt gemensamma samhällsbygge. Genom att i större utsträckning bygga i hela Uppsala kommun skapas inte nya stora segregerade utanförskapsområden och integrationen blir lättare. Det växande utanförskapet kan brytas och leder därigenom till ett tryggare närsamhälle.”

https://unt.se/debatt/artikel/ovriga-partier-driver-en-ohallbar-agenda/r3v7g7kl

Och kallt inomhus blir det snart. Nedan kan du jämföra hushållens energipriser inom EU. Länge var låga energipriser i Sverige en konkurrensfördel för energikrävande industri och en förmån för svenska hushåll. Den tiden är förbi eftersom svenska politiker anslutit Sverige till EUs energimarknad. Det innebär att bland annat tyskarnas energibehov i samband med Rysslands nedstängda gaskranar kraftigt påverkar elpriserna i Sverige. Inte minst på grund av att energiproblemen i Tyskland är mycket allvarliga. Men du vet väl att det innebär att svenska staten genom Vattenfall får in massor av mer pengar från bland annat alla svenskar som tvingas köpa energi från Vattenfall? Så är det! Och politiker ger sig själva arvoden, så de klarar sig oavsett väder. Som vanligt drabbas det stora flertalet invånare av uselt ledarskap. 

https://ec.europa.eu/info/sites/default/files/energy_climate_change_environment/quarterly_report_on_european_electricity_markets_q1_2022.pdf?fbclid=IwAR2mGk8IuyQsEOyteTCT0wzwYCbcHMF94XVcrRxybeoYNUgfeRsrrjZoSJQ

Ledarna skriver en läsvärd artikel om hur ansvarslöst energipolitiken sköts. Under Maud Olofssons ansvar tilläts Vattefall göra Europeiska affärer som kostade skattebetalarna nästan ofattbara 100 miljarder kronor. Nedan artikel exemplifierar ett av många exempel på att miljöaktivister aldrig ska ha direkt politiskt inflytande.

Många länder har satsat stort på sol- och vindkraft. Nu börjar effekterna av detta synas tydligt. Tyskland hör inte till dem som gått allra längst, men trots detta är erfarenheterna därifrån allt annat än uppmuntrande skriver professor Jan Blomgren. Tyskland, motorn i den europeiska ekonomin, sitter idag fast i ett skruvstäd.”

https://ledarsidorna.se/2022/07/effekter-av-sol-och-vindkraft-skrackexemplet-tyskland/

Jag tycker det är bra att EU anstränger sig för att bli av med energiförsörjningsbehov från Ryssland. Samtligt måste man avveckla ett sådant behov klokt. Annars leder det till stora problem. Och enbart att länder i öst som är mindre ”grönt” engagerade får tillgång till billig nödvändig energi.  Eftersom billig energi är nödvändig för stort välståndsbygge finns alltid alternativa marknader för den som säljer. Att Kina får mer tillgång till billig fossil energi stärker knappast EUs konkurrenskraft. I de geopolitiska konflikter som finns förbereds självklart olika drag på olika sätt. Rysslands gasledning hela vägen till Shanghai har inte byggts ”över en natt”. Dagens P.S beskriver gasledningsprojektet nedan. 

https://www.dagensps.se/bors-finans/enorm-gasledning-mellan-ryssland-och-kina/

Det sägs att vi ”förtjänar våra politiska ledare”. En sak är säker. Många svenskars politiska val de senaste valen har utvecklat Sverige mycket dåligt. I vinter kan många svenskar åter igen (sedan många många år sedan) få uppleva hur fortfarande många fattiga länder har det. Ständiga elavbrott. Men MSB har väl säkerställt reservsystem så att i vart fall hjärtstartare fungerar?… Nedan DN artikel beskriver väl vilken vinter vi kan få uppleva. Hoppas nedträngningarna kan riktas mot dem som bl a röstar på MP och V i årets riksdagsval.

https://www.dn.se/ekonomi/farhagan-i-vinter-elanvandare-kan-kopplas-bort/

Nu, efter många års ansvarslös migrationspolitik, och obefintlig integrationspolitik, vill Sossarna börja ta i med ”hårdhandskarna”. Oraklet och kommunalrådet från Uppsala, Erik Pelling, har numera också tid att vara regeringens utredare om hur segregationen ska brytas 😂. Uppsala är sannerligen inget föredöme och Pellings gäng har snart styrt i åtta år. Expressen och SVT skriver lite om S som helt plötsligt fattat hur allvarlig snett samhällsutvecklingen gått. Men, men är man beroende av MP, V och C kan man inte på allvar och skyndsamt börja laga allt som gått sönder i dagens Sverige. Och hur tänker sig Pelling att bostadskön ska regleras så att ”etniskt rena nordbor”, sedan säg 22 generationer, ska få ensamt tillträde till 50% av bostadsköerna i utanförskapsområden? Inte ens en pragmatisk tanke. Och hur många av dessa ”perfekta nordbor” vill bo där? Nedan lite skrivande om detta i UNT, Expressen och SVT. En sak är säker, Sveriges stora problem är den sociala- och ekonomiska hållbarheten, inget annat! Rösta klokt!

https://www.expressen.se/ledare/flyttgeneral-ygeman-s-saknar-verklighetsforankring/

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/anders-ygeman-s-kommenterar-kritiken

https://unt.se/nyheter/uppsala/artikel/efter-kritiken-mot-ygeman-pelling-s-ger-stod-max-50-procent-med-utomnordisk-bakgrund-ar-rimligt/r2gd54pj

P.S Såg nyligen nedan smarta delningslösning. Bil och bostad i ett. Det får bli ett alternativ för allt fler framöver om MP och V får fortsätta att påverka styret i Uppsala och Sverige. Jag hoppas verkligen väldigt få är så kortsiktiga för egen vinning skull att de röstar MP eller V. Kanske kan ”nordiska människor” få ett liknande ”bilochbo” paket om de bosätter sig i utanförskapsområden….



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar