onsdag 24 augusti 2022

Usel kollektivtrafik

Extremt dåligt

Sveriges största problem handlar om otrygghet, en skrämmande brottsutveckling, energiförsörjningskris (bl a prisutvecklingen), farliga sjukvårdsköer, ett trasigt skolsystem, dåligt fungerande järnvägsinfrastruktur, haltande NATO-ansökan, växande utanförskap och misslyckad integration av många invånare och brist på högt eftertraktad personal. Rikspolitiken borde bara handla om det och VAD och HUR partierna vill lösa problemen. Samtidigt MÅSTE de redogöra för med vilka andra partier de trovärdigt kan genomföra sina vallöften. 

Miljö- och klimatfrågorna är också viktiga. Lilla, lilla Sveriges befolkning har dock i sig en promilles påverkan på jordens klimat. Samtidigt måste Sverige också ta sitt ansvar. Någonannanism duger inte. En stor del av våra lokala och regionala förbättringar handlar om hur vi transporterar oss. Därför är Sveriges alla problem inom kollektivtrafiken ett stort politiskt misslyckande. Ett mycket stort politiskt misslyckande. 

Missnöjet bland buss- och pendeltågsresenärer är massivt inom region Uppsala. Politiskt styrs region Uppsala av Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna, Miljöpartiet och Kristdemokraterna. Centerpartiet leder den politiska nämnd som styr över den kollektivtrafik som många är väldigt missnöjda med. Under Centerpartiets ledning i regionen driver också det regionala styret planerna och arbetet för extremt onödig och dyr spårväg framåt. Att C i kommunen säger nej till spårväg är ointressant när samma parti arbetar för fullt med att försöka införa spårväg i en liten del av en mycket stor region. En spårväg som om den blir verklighet kommer att försämra regionens övriga kollektivtrafik och tveklöst riskera att höja de redan höga regionala skatterna. 

Hur en kommun byggs ut, och i vilken takt, påverkar alla andra frågor inom en kommun och region. En kommun har planmonopol. Det innebär att den helt själva (partierna och dominanta tjänstemän) bestämmer. När ”Uppsalapaketet” nu drivs framåt innebär det en ambition om att på kort tid bygga 33.000 nya bostäder i bara Uppsala stads södra stadsdelar. Om det blir verklighet slår det stenhårt mot en redan illa fungerande skola, sjukvård, äldreomsorg, övrig omsorg samt underhåll av befintlig infrastruktur. Jag hoppas många Uppsalabor förstått att garanten för en bättre lokal samhällsutveckling är två röster på Utvecklingspartiet demokraterna. En i valet till Uppsala kommunfullmäktige. En i valet till Uppsala regionfullmäktige. 100% Uppsala! I nedan länk kan du läsa varför det är viktigt att rösta klokt i kommun- och regionval! Då förstår man kanske varför en lokal röst på partier som har en byggpolitik du gillar och på valbara kandidater som praktiskt kan se till så att skola, sjukvård, äldreomsorg och kollektivtrafik fungerar bra. 

Bäst för Uppsalas befolkning idag, och i framtiden, är att bygga ut Uppsala i en lägre takt och längs redan befintliga järnvägsspår. Längs norra delarna av Ostkustbanan, västerut längs Dalabanan och österut längs Lennabanan. Det stärker hela kommunen och regionen och är i särklass bättre för miljön- och klimatet då det ger ett mycket mindre klimatavtryck än den massiva bebyggelsen som nu planeras i Uppsala södra stadsdelar. Om bara de styrande politikerna får pendeltågstrafiken och busstrafiken av fungera bra blir Utvecklingspartiet demokraternas utbyggnadsplaner mycket bättre för Uppsalas befolkning och för vår konkurrenskraft.

https://skr.se/skr/tjanster/kommunerochregioner.431.html

NEJ till spårväg i Uppsala! JA till moderna flexibla bussystem!

NEJ till bygge av gigantiska utanförskapsområden i Uppsala södra stadsdelar! JA till att i ett lugnare tempo och attraktivt bygga ut HELA Uppsala kommun längs befintliga tårspårsstråk.

Det är intressant att medierna låter de redan etablerade partierna kommunicera sina valbudskap genom deras kanaler men saknar rimligt kritiskt förhållningssätt. Det är inte bara Socialdemokraterna som på sina valaffischer är i låtsas opposition med sig själva. Trots att till exempel Liberalerna och Kristdemokraterna är en del av det politiska styret i Region Uppsala ska nu helt plötsligt sjukvården bli bättre om de får vara med och bestämma..... Vi har ett stort problem i svensk demokrati med att det personliga ansvaret kopplat till politiska makthavare är för litet. Även om dumhet  och okunskap är svårt att reglera i lag kan vi säkerligen hitta ett bättre system för att kräva ansvar när kraftiga misstag gjorts utan att politiken själv får avgöra om ansvarsfrihet beviljas eller ej. NEJ Tack till spårväg i Uppsala!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar