onsdag 17 augusti 2022

Rödgrönt djupt ner i diket

De viktiga frågorna

Det är val snart. Både lokalt och nationellt är det viktigt att ha klart för sig vilka de viktigaste frågorna att hantera bättre är för att vår gemensamma framtid ska bli bra. Vilka är de? Det varierar självklart beroende av vem man är. Och många väljare vet inte vad en kommun, en region och staten ansvarar för. Det finns en tydlig ansvarsuppdelning men många tror att det är "politiker". Det är olika politiker som genom tillhörighet till partier ska företräda oss invånare. Det är viktigt att förstå detta. De som förstår detta röstar ofta på olik partier i kommun, region och riksdagsvalet eftersom de kollar upp vad partierna står för i de olika valen och vilka personer de erbjuder som våra demokratiska företrädare. På toppen av val av pari måste vi också värdera vilka som kan samarbeta med vilka för att något bättre ska kunna ske. Allt tyder på att Magdalena Anderssons alternativa regeringsunderlag är mycket sämre än Ulf Kristerssons. Om det kan man tycka mycket, men det är ett faktum. Expressens ledare beskriver det väl nedan.

"Sällan har en nyhet väckt mindre förvåning än Annie Lööfs besked om att Centerpartiet är redo att ingå i en S-regering. För de flesta utomstående har det varit uppenbart en längre tid att C har valt sida i politiken och att partiet siktar på ministerposter i en ny regering ledd av Magdalena Andersson. Annie Lööfs problem är att hennes väljare vill en sak medan många aktiva politiker inom Centerpartiet vill något annat. De förra känner sig redan hemma i vänsterblocket, och har börjat strömma över till Socialdemokraterna i allt högre grad. Det är med all säkerhet skälet till att Annie Lööf såg sig tvungen att bekänna färg före valdagen."

"De väljare som lutar åt Centerpartiet behöver därför fundera över vad de egentligen röstar på. Det blir med stor sannolikhet en röst på fortsatt rödgrönt kaos av det slag som vi har sett prov på under de senaste åren: återkommande regeringskriser, budgetar som faller och svikna vallöften. ”För Sveriges bästa”, lyder Centerpartiets valslogan. Nej, det bästa för Sverige vore ett maktskifte."

https://www.expressen.se/ledare/vill-du-ha-mer-rodgront-kaos-rosta-pa-centern/

Det svenska folket har det inte lätt nu, och snart är det en ännu mer kännbar lågkonjunktur. Vilka vallöften tror du då alla partier får bryta? Oavsett vilket parti man tycker minst illa om anser jag att vi ska rösta i våra tre val senast den 11/9. Tyvärr är krismedvetandet inte tillräckligt stort bland våra ledande rikspartier för att inse att en M + S samlingsregering faktiskt skulle vara det bästa för landet i nuläget och inför det som stundar. Anna Dahlberg, Expressen, har "vädjat" om det länge. Om valresultatet till Sveriges riksdag blir liknande som valet 2018 anser jag att talmannen bara efter några rundor får utlysa nyval. Då kanske både fler av våra röstberättigade och partierna nyktrar till och hjälper till att säkra en nationell regering som kan ta i våra viktigaste frågor. Ett fungerande rättssystem. En ansvarsfull migrationspolitik. En ordentlig integrationspolitik som måste kombineras med en reform av bidragssystemet. Ett stärkt försvar. Och en energipolitik som inte fullständigt förstör svenska företags konkurrensförmåga i världen. Jag har sagt det förr, jag säger det igen, "Rödgrönt" vill inte göra det som nu krävs. Expressens ledare beskriver det rödgröna alternativet väl nedan.

"Statsministern hade visserligen fått en tidig present på måndagen när Annie Lööf deklarerade att Centerpartiet är berett att ingå i en S-ledd regering. Men på punkt efter punkt avslöjade debatten hur djup splittringen är inom Anderssons rödgröna regeringsalternativ."

https://www.expressen.se/ledare/vilket-haveri-for-de-rodgrona/

Om du lyssnar på nedan intervjuer med Annie Lööf blir det för mig obegripligt hur någon kan tänka sig att lägga sin riksdagsröst på Centerpartiet 2022. Tänk att det kunde spåra ur så mycket. Visst är det intressant! Lööf har fullständigt spårat ur och hennes dubbelspel är dömt att misslyckas. Hon har blivit ett stort problem för Centerpartiet. Några kanske kan utesluta henne? Förhoppningen om att återigen bli "kungamakare" spelar hon nu bort. Lyssna på SR P1s partiledarintervju nedan så förstår du hur rörigt hon ställt till det.

"Många ställer sig frågan varför Centern och Annie Lööf har så svårt att ge klara svar om vilka partier de vill regeringssamarbeta med efter valet. Är det inte uppenbart att partiet kommer att tvingas samarbeta också med Vänsterpartiet om Socialdemokraterna får möjlighet att bygga en regering på C, MP, S och V?"

"Centerledningen har i många år skolat sitt parti att en S-ledd regering är den största olycka för Sverige. Det var därför regeringsbildningen 2018 tog 134 dagar, det krävdes en lång eklut för att landa i stöd för en S-regering. Sen dess har man skolat sitt folk i att samarbete med Socialdemokraterna är ett nödvändigt ont medan vänsterpartister – däremot – är extremister som man inte får sitta och göra upp med."

https://sverigesradio.se/artikel/ramberg-c-vill-stoppa-debatten-om-v-i-regeringen

https://sverigesradio.se/artikel/loof-lovar-att-det-inte-blir-vinstforbud-i-friskolan

Sverige behöver inte en regering med Lööf som vice stadsminister. Då är en M och S regering en mycket bättre lösning för oss invånare. Ett nyval kanske kan leda dit?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar