torsdag 18 augusti 2022

Förmåga att integrera

Ödesfråga

Hur får vi invånare att samarbeta för att uppnå gemensamma framgångar? Det går. Inte minst i min bok "En stund på jorden" beskriver jag en matematisk formel för hur man skapar engagemang. Räkna gärna på den formeln, den håller. Att det finns en formel är inte samma sak som att det är lätt att i verkligheten få ihop delarna av det som krävs för ett starkt engagemang. Det vi framförallt ser bland våra unga är att de inte alls gillar att kopplas till ett enskilt parti med politik inom alla möjliga områden. De vill helt enkelt inte boxas in så. Samtidigt är de väldigt engagerade, mer än på många år, i olika sakfrågor. Enskilda frågor engagerar, inte stora paketlösningar där man i bästa fall håller med om över 50 procent av partiprogrammet. Ja, ja, nu har vi det partisystem vi har i dagsläget. Innan det är ändrat är det ändå viktigt att lyckas engagera alla våra samhällsinvånare i vårt gemensamma samhällsbygge. Det gör vi enklast i våra kommuner. Det är i kommuner människor förstår sitt sammanhang lättare än i ett land. Särskilt gäller det våra invandrare. Att lyckas få många fler av våra invandrare att känna sig "hemma" i till exempel Uppsala, och delaktiga i vårt lokala samhällsbygge, det är viktigast för en framgångsrik integrationspolitik. Ett lokalsamhälle är påtagligt. En nation mer abstrakt. En som invandrat från Japan kommer alltid att se sig som japan även om den lever länge i Sverige. En japan bosatt i Uppsala kan tveklöst känna sig som Uppsalabo och känna ett tydligt ansvar för närsamhällets positiva utveckling. En klok integrationspolitik i våra kommuner är framgångsreceptet för att laga mycket av det som gått snett i Sverige. Inte minst för att göra våra samhällen trygga igen. Utvecklingspartiet demokraterna har en mycket stark lokal integrationspolitik. Rikspolitikerna måste dock hjälpa oss och tills vidare bara tillåta självförsörjande invandring tills vi har vänt den mycket negativa utvecklingen i Sverige. De två senaste dagarnas partiledardebatter har tydligt visat att 1) Andersson har inget fungerande regeringsunderlag 2) V, C och MP har inte politiken som krävs från riks för att vi kraftigt ska förbättra integrationen av 100.000-tals invandrare som idag inte är inkluderade i det svenska samhället på riktigt.

https://updem.se/wp-content/uploads/2022/04/Utvecklingsparitet_demokraternas_politiska_program_2021-2028.pdf

PM.Nilsson på Di skriver nedan läsvärt om den ständiga oförmågan att politiskt klokt ta i integrationsfrågan. Att få ordning på rättsstaten, få en fungerande integration och att få ett fungerande energisystem är avgörande för om framtida generationer svenskar generellt ska få en bra stund på jorden eller inte. Avgör också om Sverige ska kunna vara en sympatisk kraft i världen där vi har individuell och gemensamma möjligheter att prioritera att hjälpa människor i delar av världen som har det mycket sämre än vi. Mycket sämre än vi idag. Det kan ändras fort om vi fortsätter att ha en ansvarslös migrationspolitik och en värdelös integrationspolitik.

Sambandet mellan hög invandring av dåligt utbildade personer, låg förvärvsfrekvens, en svag polismakt och låga straff för unga är övertydligt. Men det är inte där de olika varianterna av regeringspartier har sitt fokus. De som har styrt i åtta år och vill styra igen har aldrig erkänt eller insett migrationens centrala roll, de är inte särskilt intresserade av polis och skärpta straff och de säger bestämt nej till förslag som kan förknippas med SD. Istället har de hittat en egen vänstervinkel på problemet: segregation. Sverige är ett av västvärldens minst segregerade länder. Vi har breda jämlikhetsskapande institutioner som gratis utbildning, gratis sjukvård och robusta skyddsnät för alla. Man har alla chanser i Sverige. Det är till och med gratis att gå i privatskolor.”

Det betydde något att Sverige regerades av partier som trodde och tror på företag, flit och förvärvsavdrag.”

Det betyder något att Sverige de kommande åren kan regeras av partier som tror på rättsstaten, fria företag, ett rationellt energisystem, individers egna drivkrafter och som har en självklar säkerhetspolitisk hemvist i västvärlden.”

https://www.di.se/ledare/maktskiftet-2022/

Jag är helt övertygad om att vi kan vända den negativa trenden och laga allt som gått sönder. Jag är helt övertygad om att en erfaret och förändringsmeriterat poltiskt ledarskap snabbt kan förbättra integrationen kraftigt. Det är främst i kommunerna som integrationen kan genomföras framgångsrikt. Rösta klokt i de lokala valen 2022.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar