lördag 1 september 2018

Kompetens avgörande i välfärdsförsvaret

Verkstad
Oavsett vilka som får utmaningen att leda Uppsala och Sverige måste de skyndsamt komma i ”verkstadsläge”. Vi måste nutidsanpassa många befintliga system och vi måste bygga dem för att klara de stora demografiska utmaningar vi vet ligger på vårt bord. Kortfattat handlar det nödvändiga om förmåga att leda alla offentliga uppdrag mot smartare sätt att lösa sina uppdrag utan skattehöjningar. Om det misslyckas kommer skatterna kortsiktigt öka farligt mycket och problemen bara växer och växer. Du som vill att Uppsala och Sverige ska klara de stora utmaningar vi har på vårt bord gör klokt i att rösta på politiker som bevisligen visat sin förmåga att leda förändringsprojekt framgångsrikt. Politiker med den profilen är tyvärr begränsad men de är nu eftertraktade för oss som vill att Uppsala och Sverige ska klara av att vara ett generellt välståndsland. För att framgångsrikt driva nödvändiga förändringar måste även högste chefen för en verksamhet vara kompetent att driva på och följa upp det som krävs för omställning. Högste chefen är en politiker, tror du då att politikers kompetens och erfarenhet har betydelse?
https://www.ledarna.se/utvecklas-som-chef/karriar-och-lediga-jobb/karriarplanering/vad-ar-kompetens/
https://www.synonymer.se/sv-syn/kompetens
Dagens kalkon
Socialdemokraterna. Stig-Björn Ljunggren tycks hoppas på en ordentlig vänstersväng av Socialdemokratin. Om man tror att Sveriges underklass kraftigt kommer att växa som andel av befolkningen är det säkert rätt. Riskerna finns också att det blir verklighet. Glöm aldrig FNs välståndsprognos som drogs tillbaka. Den gjordes innan 2015 och i den föll Sverige kraftigt som generellt välfärdsland. Oförmågan att kompetent leda och oförmågan att genomföra nödvändiga reformer är Socialdemokratins huvudproblem. Ledarskapsförmåga är mycket viktigare än vad väldigt många inser. Att vara retoriskt duktig är självklart en stor fördel för en politiker som ska sälja sitt partis politik. Men det räcker absolut inte! Ledarförmåga måste finnas om man ska klara ett viktigt ordförandeuppdrag! En stor del av vad framgångsrikt ledarskap handlar om är förmågan att organisera. Inte minst är den förmågan mycket viktig för att uppnå lyckat reformarbete. En vänstersväng av Socialdemokraternas politik skulle definitivt bidra till att tiden för det generella välståndets samhälle i Sverige är slut.

”Därmed blir också ”arbetarklassen” alla som arbetar. De som kliver upp på morgonen och går iväg till jobbet. Genom att lyfta fram motsättningen ”närande-tärande” kan det gå att fånga upp mycket av det missnöje som gjort att svensk arbetarklass gått till högern.”
http://www.gp.se/ledare/ljunggren-socialdemokratin-står-inför-ett-vägval-1.7983207

Dagens stjärna
Alice Teodorescu. Hon är ”hälsosamt” tydlig när hon skriver. Som kvinna och invandrare har hon också varit särskilt jobbig att ”kriga” mot för främst vänsterdebattörer som gärna lever i sina drömlika ideologiska bubblor långt ifrån verklighetens verklighet.

”För ett initierat val krävs ett stort beslutsunderlag. Det är så lätt att förledas av väloljade politikersvar och sedan rösta som man alltid har gjort. Men tänk efter en extra gång, strunta i att proteströsta, rösta i stället för något.”

”Alltför ofta stoltserar våra politiker med ambitioner som i teorin kan vara goda men vars negativa effekter få tagit höjd för. Därför bör empiri och fakta, gärna med internationell komparativ utgångspunkt, väga tyngre än känslor och egna upplevelser. Identitetspolitiken måste en gång för alla förpassas till skräphögen.”
http://www.gp.se/ledare/teodorescu-glöm-inte-att-rösta-1.7982703

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar