måndag 10 september 2018

Stor valframgång

Trendbrott
"Tänk om" är en mycket onödig tanke. Den konstruktiva tanken är att lära av erfarenheter och förhoppningsvis undvika att göra om misstag. Visst hade Centerpartiet i Uppsala kunnat göra ett ännu bättre val. Möjligheterna fanns där ute bland Uppsalaborna som tydligt anser att Uppsala kommun byggs ut på ett oattraktivt sätt. Och på ett sätt där vi inte klarar av (vissa vill inte heller) att få rimliga trafikflöden. Ja, ja.... "tänk om" är en onödig tanke. Nu är verkligheten ändå att C i Uppsala gjort ett mycket bra val. Allt slit, och närvaron hos Uppsalabor, lönade sig. Det är dessutom trevligt att ständigt träffa och lyssna på de invånare jag företräder. Det är för Uppsalabornas bästa jag erbjuder mitt engagemang. Tack till alla Uppsalabor som röstade på Centerpartiet i Uppsala och som kryssade mig. Centerpartiet är Uppsala kommuns största vinnare jämfört med förra valet 2014.
Stödet för Centerpartiet i Uppsala kommun blev betydligt större än för stödet till Centerpartiet i riksdagen och till regionen. I kommunen fick vi i nuläget 9,6% av rösterna, riks 8,9% och i regionen 7,9%. Ett roligt trendbrott som resultat av valutgången i Uppsala kommun är nu också att Centerpartiet är Alliansens näst största parti.
https://valresultat.svt.se/2018/30380.html
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/blockpolitiken-ar-fordummande
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/jag-ar-orolig-for-att-det-ska-bli-kaos
https://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=114
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=114&artikel=7022062
http://www.unt.se/nyheter/uppsala/dodlage-nar-uppsala-behover-handlingskraften-mest-5073541.aspx
Främst vill jag tacka min familj för att jag i princip sedan i maj 2018 fått stöd för att arbeta stenhårt i valrörelsen.  Inga framgångar kommer av sig själva. Jag har också haft förmånen att arbeta tillsammans med ett litet "järngäng" som gett allt de senaste fem veckorna. Som vanligt är det bara en väg mot framgång, hårt arbete. Hårt arbete med att kommunicera vår starka och särskiljande politik inom stadsbyggnadsområdet, äldreomsorgen och integrationen. Nu gäller det att försöka förhandla fram så mycket bättre politik inom stadsbyggnads-, äldre- och integrationsområdena som möjligt. Vi får se hur det går. Jag utgår ifrån att det går bra eftersom Centerpartiet i Uppsala har många väldigt bra och konkreta förslag som leder oss mot en bättre framtid.
"Sist kvar på Alliansens valvaka var Centerns kommunalråd Stefan Hanna." Klart jag var sist kvar. Jag hoppades på dans som inte blev av..... Jag får kompensera för det senast nästa helg. Eller varför inte gå ner idag till Stadsträdgården och dansa på den plats där vi inom några år ska ha en ny och hett eftertraktad danspaviljong!
http://www.unt.se/val2018/rysare-om-makten-i-uppsala-kommun-5073291.aspx

Dagens kalkon
De som inte nu konstruktivt ser till så att Sverige kan genomföra nödvändiga reformer.
https://www.expressen.se/ledare/onsketankande-racker-inte-for-en-alliansregering/

Dagens stjärna
Håkan Boström. Han har helt rätt när han skriver: "Efter valet är det hög tid för att återgå till en mer konstruktiv och sakorienterad ansats i svensk politik." Uppsala och Sverige behöver genomföra många reformer och de brådskar. Svensk ekonomi har problem och vi har strukturella problem som måste lösas. Att inte hitta konstruktiva vägar framåt som börjar reformera det som måste förbättras är att svika det viktigaste uppdrag vi politiker har, att verka för våra invånares bästa.
http://www.gp.se/ledare/bostr%C3%B6m-sv%C3%A5r-balansg%C3%A5ng-f%C3%B6r-n%C3%A4ste-statsminister-1.8168537
http://www.gp.se/ledare/bostr%C3%B6m-demokratin-st%C3%A5r-stark-1.8120587

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar