fredag 21 september 2018

Barnens bästa

Oduglighet
Vad är en förälders största uppgift förutom att älska sina barn? Det är att hela vägen tills de är myndiga och formellt står på egna ben i livets vandring se till sitt eller sina barns bästa. Samtidigt kan jag bara beklaga att så inte alltid är självklart. Jag kan också beklaga att vi i Sverige idag saknar barnfokuserade verktyg för att hjälpa barn som far illa när inte två separerade vårdnadshavare självklart kan se till barnens bästa. När båda eller någon förälder brister i sitt föräldraansvar hamnar idag barnen i kläm tills en domstol eventuellt fattar beslut om att en av föräldrarna, eller annan, får ensam vårdnadsansvar för ett barn. Under tiden som en sådan domstolsprocess pågår kan ett barn som redan far illa drabbas oacceptabelt mycket mer och i värsta fall ta sitt liv. Sverige behöver införa någon form av "mjuk" LVU som innan en eventuell dom avgör en föräldratvist kan se 100% till barnets bästa!
https://europa.eu/youreurope/citizens/family/children/parental-responsibility/index_sv.htm
http://www.domstol.se/Familj/Skilsmassa/
https://www.babyhjalp.se/separera/boende-barn
http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/19900052.HTM
Vi som är folkets företrädare borde också hysa stor respekt för alla de människor vi företräder och vi ska tveklöst verka för våra invånares bästa. Även de som företräder riksdagens partier måste ta ett självklart ansvar för att styret av landet fungerar så bra som möjligt.
https://www.expressen.se/ledare/tjafset-om-talmannen-maste-fa-ett-slut/

Även i Uppsala kommun har folkets företrädare ett ansvar att försöka förhandla fram ett styre som är i linje med valresultatet. Inom Centerpartiet vill vi köra alternativet Alliansen i minoritet i botten innan vi eventuellt öppnar upp för andra alternativ. Att parallellförhandla utanför Alliansen anser vi vara fel innan Alliansen inte längre kan tänkas hålla ihop. Först därefter anser vi det seriöst att öppna upp för olika alternativ. Är andra alternativ möjliga för C i så fall? Det är inte alls säkert. Det beror på vilka förutsättningar vi har att sakpolitiskt få stöd för våra viktigaste frågor som också presenterades tydligt i valrörelsen. Varför ska något parti ingå i ett partiövergripande samarbete om förutsättningarna att få igenom sin politik är dåliga? Det är sakpolitiken och den ideologiska inriktningen som avgör samarbetsalternativ. I samarbete med övriga Alliansen vet vi att förutsättningarna är goda.

Dagens kalkoner
De som inte aktivt stöttar att elever som regelbundet begår övergrepp på andra elever, lärare och skolledningar tvingas lämna skolan. De som inte aktivt stöttar att en nolltolerans ska vara självklar i våra skolor. ”Sverige står inför en lärarbrist som få förstår vidden av. Att lärare då lämnar yrket på grund av hot och våld från elever är ingenting annat än vansinne.”
https://www.expressen.se/ledare/elever-som-skallar-sin-larare-maste-stangas-av/

Dagens stjärna
Margit Silberstein. Visst kan man tycka att det behövs mer ansvarstagande.
https://www.dagenssamhalle.se/nyhet/landet-maste-styras-men-var-ar-plan-b-23959

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar