tisdag 18 september 2018

Gör något, gnäll inte bara

Medborgarnas bästa
Missnöjet över politikens insatser växer runt om i Sverige. En stor anledning till det anses vara att ledande politiker är för långt ifrån övriga invånares vardag och inte längre förstår de utmaningar många har för att få sina livspussel att gå ihop. När kopplingen mellan förtroendevalda och de invånare de ska företräda är för svag försvagas förtroendet allt mer. Det räcker inte att ta del av opinionsundersökningar och olika studier för att förstå hur människor på riktigt tycker och känner. För att förstå hur människor känner måste man träffa dem och framförallt lyssna på vad de har att säga. Samtidigt kan politiken aldrig bli bättre än vad de som ställer upp som folkets företrädare gör den. Nedan ledare i UNT, skriven av Ellen Axenborg, är mycket läsvärd. De som ställer upp som politiker försöker ändå göra något i verkligheten för att det man tror på ska bli bättre. Vi behöver fler invånare som orkar och vill göra just det. Då blir också konkurrensen om de ledande politiska uppdragen hårdare. Förhoppningsvis leder större konkurrens till att vi får bättre kvalitet i det politiska arbetet som påverkar oss invånare mycket.
http://mobil.unt.se/ledare/sluta-klaga-och-borja-delta-5077737.aspx
https://timbro.se/smedjan/politikerforaktet-beror-pa-valjarforakt/
Dagens kalkon
Politiker som inte har ordentlig och löpande kontakt med många av de invånare man företräder. Vi har stora strukturella problem som vi ordentligt måste ta i. Problem som kräver breda politiska överenskommelser om invånarnas intressen sätts i fokus.
https://www.expressen.se/kronikorer/lotta-groning/partitopparna-slutade-helt-enkelt-att-lyssna-pa-folket/

Dagens stjärna
Tommy Möller. En klok statsvetare. I nedan artikel kan vi bland annat läsa: – Alliansen vill inte att den själv ska spricka, andra ska spräcka allisnen. De ska kunna säga "vi gjorde allt vi kunde men det gick inte".
https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/valresultat/statsvetaren-sagar-alliansens-maktplan/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar