tisdag 11 september 2018

Hur mycket ansvar

Gränsdragningar
”Liten Lasse går och gråter, borta är hans fiskarbåt.” Är det synd om Lasse? Är det mer oroande vad som hänt med båten? Ska begränsad energi fokuseras på att trösta Lasse, leta efter båten eller att göra både och? Alla dessa vägvalsbeslut som påverkar så mycket. Vägvalsbeslut påverkar varje dag resten av ditt liv. Hur ofta tänker du på det? Prova bara att få kontakt med en ny människa, som du inte har tidigare relationer med, och se om det känns bra. Kanske blir den personen en framtida vän, en affärsbekant eller annan bekant du kan få glädje av.

När ”krutröken” lade sig efter valet 2014 fanns några tydliga slutsatser att dra. Ett, SD hade kraftigt gått fram. Två, Socialdemokraterna hade inte vunnit. Tre, Moderaterna hade kraftigt gått tillbaka. Fyra, eftersom S och övriga oppositionen inte gått framåt borde aldrig en trött och sur Reinfeldt ha lämnat ifrån sig makten. Det var ett oacceptabelt och oansvarigt drag. Målsättningen måste alltid vara att försöka påverka framtiden i en så stor omfattning man kan utifrån det egna partiets samlade förslag.
http://www.gp.se/ledare/boström-väljarna-har-sagt-nej-till-löfven-1.8197241

Hur stort ansvar har ett politiskt parti att se till folkets bästa? Var går gränsen för när
Partiintressen går före ett samhällsansvar? Det är inte helt enkelt att svara på. Men ett liberalt parti borde ha fundamentala skäl att inte samarbeta med inskränkta och äganderättsfientliga partier, oavsett partibeteckning.

Dagens kalkon
Anders Borg. Han gjorde en bra insats som finansminister. Tyvärr gjorde han som Reinfeldt och bara hoppade av surt efter valförlusten 2014. Och ja, det kommer snart en lågkonjunktur.
https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/borg-det-var-knackfragan-pa-alliansens-mote-i-dag/

Dagens stjärna
Petra Medestam. Det är onekligen lite underhållande med alla ”vem tar vem”-spekulationer i Uppsala och i Sverige.
https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/9-scenarion-det-hander-nu/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar