fredag 14 september 2018

Samlingsregering

Vilkas intressen?
Vad händer med ett samhälle, som kallar sig demokratiskt, där de folkliga företrädarna inte lyssnar på folket? Vilkas intressen representerar vi som är politiskt valda? Putin? Trump? Xi Jinping? Wallenberg? Gardell? Egenintresset? Ibland förstår jag att många invånare undrar, eller till och med är övertygade om att väldigt många så kallade förtroendevalda tjänar andra än dem de blivit valda att tjäna. Det politiska spelet i Uppsala och i Sverige är tragiska exempel på denna nyordning som demokratiskt leder oss fel. Även om de flesta invånare inte läser partiprogram är de allra flesta som röstar på SD inte tidigare vänsteranhängare. Och om man läser SDs politiska program kan de enligt mig tydligt klassas som det de själva gärna kallar sig, nationalkonservativa. För ”skojs skull” klassar vi ändå 30% av SDs väljare som vänsteranhängare. Vad har då svenska folket och Uppsalaborna sagt i valet? En tydlig majoritet i Uppsala och i Sverige har sagt att de inte vill ha vänsterstyre! Ändå överväger makthungriga icke demokratiskt respektfulla att låta vänstern, och andra destruktiva naivister, att få fortsätta att leda Sverige fel. Det är minst sagt pinsamt, och farligt, om inte vi politiker börjar respektera folkets röster betydligt bättre än hittills! Vilkas intressen går de som skapar demokratiska hinder som förlöjligar och fördummar hela den demokratiska tanken? Det vill säga, lyssna på folket! I en demokrati innebär det en majoritet av folket som fått välja politiska alternativ bland alternativa partier.
https://www.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/nationalrakenskaper/nationalrakenskaper/nationalrakenskaper-kvartals-och-arsberakningar/pong/statistiknyhet/nationalrakenskaper-2a-kvartalet-20182/
https://www.di.se/nyheter/scb-svensk-bnp-tillvaxt-lagre-an-vantat/
https://www.svd.se/bnp-steg-med-08-procent

Så vad har då Uppsalaborna sagt om vilken politisk inriktning de önskar? Och vad gäller även för Sverige om vi antar att maximalt 30% av SD-väljarna tidigare varit vänstersupporters? Det vill säga hela 70% vill ha en mitten eller högerinriktad politik. I Uppsala blir då valresultatet om vi använder den allt mer värdelösa höger-vänsterskalan enligt nedan:
Höger:   41
Vänster: 40
I Sveriges riksdag blir ett liknande realistiskt antagande enligt nedan:
Höger:    186
Vänster: 163
https://data.val.se/val/val2018/valsedlar/R/rike/valsedlar.html
https://www.expressen.se/ledare/rodgrona-vann-mandaten-men-forlorade-makten-/

Uppsalaborna och svenskarna har INTE röstat fram en vänsterorienterad lokal eller nationell regering. Det gjorde vi inte nationellt 2014 heller! Att släppa fram en lokal och nationell regering som är vänstervriden i detta läge måste betraktas som ett stort hån mot grundläggande demokratiska principer. Vad tycker du? Om du håller med om att en majoritets vilja ska få råda i en demokrati är jag övertygad om att du också håller med om att det är enkelt att förstå att många invånare blir förbannade över denna ordning. Uppsala och Sverige har inte valt en vänstervridning vare sig 2014 eller 2018! De som på riktigt ser sig som demokrater måste kunna förvänta sig att valresultatet kommer att avspegla sig i kommande ledningar för Uppsala och Sverige. Ledningar som förhoppningsvis är så erfarna och kunniga att de kan tjäna oss väl när nu lågkonjunkturen knackar på dörren.
En samlingsregering över blockgränser ropar allt fler på. Dubbel M vore väl något.... Moderaterna och Miljöpartiet. Gardfjell skulle älska att var minister. Om man kan uträtta något av reellt värde? Har det någon betydelse i ett land som allt mer tycks förlora sitt demokratiska kompass?... Det är dags att hitta demokratiska lösningar som bättre än hittills matchar en majoritet av invånarnas önskemål. En svag lokal och nationell regering parallellt med en lågkonjunktur är ingen trevlig ”häxdryck”.

Dagens kalkoner
De som kraftigt överskattar Uppsalas och Sveriges ekonomi. Du som följer min blogg har länge kunnat läsa att jag anser att Sveriges ekonomi är farligt dopad, att riskerna på grund av oförmåga att reformera och en misslyckad integration kommer att bli väldigt dyrt i nästa lågkonjunktur. Väldigt dyrt både i pengar räknat, försämrad generell välfärd men framförallt för enskilda människor som får sina livschanser kraftigt försämrade. BNP-utvecklingen per person är nu officiellt ännu mer usel än innan SCBs korrigering.

Under nuvarande politiska ledning kan jag garantera att en redan dålig integration blir väldigt mycket sämre när ”vargatider” knackar på dörren. Inte minst i ljuset av att vi har en minusränta och en S-regering som inte tillräckligt fyllt på i ladorna. Du vet väl att bostadsmarknaden kraftigt bromsat in? Nyproduktionsförsäljningen har minst sagt problem och inom kort börjar konkurserna annonseras. Håll i hatten!
https://www.expressen.se/dinapengar/bostad/byggarbetarnas-ilska-efter-oscar-properties-dementi/

Dagens stjärna
Patrik Kronqvist. Det är en viktig insikt att förhålla sig till. Riskerna är stora att V och SD kommer att stärka sitt folkliga stöd när lågkonjunkturen dundrar in. Det krävs nytänkande och ansvarstagande inom svensk politik nu om invånarnas intressen är centrala. Men det kanske de inte är? Egna intressen kanske väger mycket tyngre.... ”När institutet för framtidsstudier i somras presenterade en rapport om SD-väljarna slog man effektivt hål på eventuella förhoppningar från övriga partier om det skulle bli lätt att locka tillbaka forna sympatisörer. SD-väljarna tycks enligt studien verkligen gilla sitt nya parti. En femtedel av dem skulle överhuvudtaget inte rösta om SD inte fanns.”
https://www.expressen.se/ledare/patrik-kronqvist/sverigedemokraterna-ar-har-for-att-stanna/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar