fredag 7 september 2018

Hat leder aldrig rätt

Framtidstro
Det finns ingen naturlag som säger att ett samhälle ska utvecklas negativt. Framtiden skapas ständigt av naturens "nycker" och hur vi människor väljer att göra våra val. En av många saker vi kan lära oss av vår mänskliga historia är att samhällen som uppnått ett högt välstånd har allt svårare att försvara det i konkurrens med andra samhällen som är hungrigare än dem som redan har det generellt sett bra. Många av oss människor tenderar helt enkelt att ta välstånd för givet och lägger inte den kraft som krävs för att försvara den. Vi lever i ständig konkurrens med andra. I en värld där välståndet ökar kan det fungera rimligt bra ändå. I en värld som tappar tillväxtkraft blir konkurrensen stenhård. En annan sak vi kan lära oss är att den som tappar framtidstro och som ägnar sig åt hat bidrar till att ett samhälle försvagas. Om allt fler ägnar sig åt en hatretorik och saknar hållbara förslag på problemlösning ökar konflikterna i ett samhälle. Sverige har stora möjligheter att fortsätta att erbjuda sina invånare en relativt bra "jordmån" för att varje enskild människa ska ha ett bra skyddsnät om vi faller och stora möjligheter att förverkliga enskilda drömmar.
https://www.dagenssamhalle.se/kronika/hatet-har-normaliserats-i-den-politiska-debatten-23718
Nedan artikel skriven av tre forskare är mycket intressant. Jag rekommenderar dig att läsa den.

"Till skillnad från arbetar­politiker vill dessa nya politiker omfördela resurser från utlandsfödda till svenskfödda snarare än från höginkomsttagare till låginkomsttagare."

Många av dem som väljer att missnöjesrösta på SD är människor som fått det sämre eller som upplever att de får det sämre i förhållande till andra som de inte tycker ska komma före att de får det bättre. Den studie som de genomfört är viktig för att förstå delar av den polarisering som vi har i dagens Sverige.

"SD:s överrepresentation är också större i kommuner med många outsiders och osäkra insiders. Vidare är kopplingen mellan SD-politikernas ekonomiska bakgrund och arbetslinjens reformer ännu tydligare om vi delar upp outsiders i mindre grupper. Ju större inkomstförlust en grupp gjort i förhållande till insiders sedan 2006, ju mer överrepresenterad är den bland SD-politikerna. Jämfört med övriga partier är sålunda 600 procent fler av SD:s politiker förtidspensionerade och 450 procent fler långtidsarbetslösa eller ekonomiskt inaktiva."
https://www.dn.se/debatt/andra-ej-i-klara-arbetslinjen-och-finanskris-forklarar-sds-framgangar/

Det är viktigt att inkluderingspolitiken inkluderar alla i vårt samhälle. Annars uppstår konflikter som i allt större utsträckning göder hat och stort missnöje.

Dagens kalkon
De som inte fullt ut respekterar det enskilda och hemliga valet.
http://www.gp.se/ledare/sonesson-valet-på-söndag-är-inte-fritt-och-hemligt-för-alla-väljare-1.8107211

Dagens stjärna
Expressens ledare. Vänstern vann inte valet 2014 och de är ett uselt fortsatt regeringsalternativ. Du vill väl att Sverige ska försvara vår förmåga att vara ett generellt välståndsland? Rösta på Centerpartiet.
https://www.expressen.se/ledare/sag-hej-da-till-den-rodgrona-roran/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar