söndag 9 september 2018

Rösta, kryssa gärna Stefan Hanna

Kryssa kompetens och erfarenhet
Tre val, var fjärde år. Din och min demokratiska rättighet. En rättighet som är på riktigt i en demokrati som den svenska. Jag hoppas du utnyttjar dina röster och röstar på de personer och de partier som du anser har den bästa politiken mot en positiv framtid. Kryssa gärna mig om du tycker att jag är en bra representant för Uppsalaborna i Uppsala kommun. Det är allvar nu. Du vill väl inte att inskränkta krafter, eller krafter som bygger Uppsala oattraktivt ska få fortsätta att försämra Uppsalabornas möjligheter till en attraktiv framtid där individuella drömmar har stora förutsättningar att kunna förverkligas? Rösta klokt, i varje av dina tre val.
När tillräckligt många blir förbannade över översitteri eller oförmåga att lösa verkliga problem då faller regimer och nya får försöka ta ansvar. Använd din makt klokt. Varje val har sina agendor, det är viktigt att förstå. Varje demokratisk församling har en egen samling förtroendevalda. I Uppsala kommun är det stadsbyggnadsfrågorna som tveklöst är viktigast och dem vi politiker bestämmer över. I Region Uppsala är det sjukvårdsköer, trasig BUP och effekter av spårvägssatsningar som är de stora frågorna. I Sveriges riksdag är det bostadspolitiken, migrationspolitiken, rättssystemspolitiken och arbetsmarknadspolitiken som bjuder på mest behov av reformer. Att man väljer att rösta på olika partier i olika val är inget konstigt om man verkligen sätter sig in i de olika sakfrågorna som heta i varje demokratisk plattform. Och synar de politiska företrädare som erbjuds. Du röstar väl på de mest kompetenta och erfarna per demokratisk plattform? Personer med mest kompetens och erfarenhet som kan bidra till kloka vägval i varje demokratisk plattform. Vi som är "vuxna i rummet" har ett stort ansvar att driva en politik som bidrar till att även kommande generationer får det bra.


I Göteborg tycks kommunbefolkningen kraftigt visa sitt missnöjda mot arroganta lokalpolitiker. Om det blir så visar det hur värdefull demokratin är, och hur viktig din röst är. Huvudskälen till den sannolika ”jordbävningen” i Göteborgs kommunpolitik är att Socialdemokraterna haft flera korruptionsproblem och ett politiskt etablissemang som inte lyssnar på folket som inte vill ha en tunnel under staden. Rösta klokt! Dina tre röster gör skillnad och du kan rösta på olika partier i varje val.
Dagens kalkon
De som använder sig av negativt kampanjande och som inte respekterar demokratiskt fattade beslut.
”– Jag tror nästan att det här skrämmer mer. De har tagit väldigt illa vid sig av en del av de här metoderna som andra använder i valrörelsen.”
https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/kristerssons-dottrar-avskrackta-av-politik-sedan-pappan-blev-partiledare/

Dagens stjärna
Alice Teodorescu. Hon fortsätter att göra stor nytta för att försöka få in både hjärta och hjärna i det politiska arbetet. Teodorescu har ofta en mycket god förmåga att tydligt förmedla viktiga budskap.

Valrörelsen 2018 borde ha handlat om samhällskontraktet - alltså om vad några av världens hårdast beskattade medborgare egentligen får för sina surt förvärvade skattekronor. Valrörelsens debatter skulle följaktligen ha berört sådant som överbelagda sjukhus, skolor vars elever inte klarar kunskapskraven, kvinnor som är rädda för att gå ut på kvällen.”

Men de sammanhängande svaren, den stora berättelsen om vilket Sverige man önskar forma, har i de flesta fall lyst med sin frånvaro. I stället har det blivit allt tydligare att en betydande andel på vänsterkanten på fullt allvar tror att de som skildrar samhällsproblem gör det i syfte att gynna SD. Det är en konspirationsteori som skvallrar om en mycket skruvad tidsanda där det parti som övriga partier gör allt för att ignorera ändå, eller snarare just därför, i praktiken sätter agendan för det mesta.”
http://www.gp.se/ledare/teodorescu-överklassmentalitet-hör-inte-hemma-i-politiken-1.8123297

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar