onsdag 5 september 2018

Vem får barnet till skolan

Katten på råttan, råttan på repet...
Mycket talar för att ett komplicerat spel om makten snart är i full fart både i Uppsala och nationellt. I verkligheten är förhandlingsspelet redan igång och den enda pusselbit som saknas är väljarnas slutgiltiga valresultat. Jag kan bara se att det är C och SD som sitter på en nyckel till maktupplägg som kan ges en chans. Det är ur ett maktperspektiv, men vad ska då den bräckliga makten användas till? Nu i valrörelsens slutskede borde medierna ”spåna” om vad olika maktgrupperingar får för reformdagordning! Eller är det enda vi kan förvänta oss är en ”lame duck” ledning för Uppsala och Sverige oförmögna att genomföra det som krävs för att försvara och förbättra vår konkurrenskraft, utan ständiga försvagningar av den svenska kronan. Kära journalister intresserade av politik, spekulera inte bara i vilka som kan samarbeta med vilka, och vilka som kan bli mäktiga vågmästare, spekulera nu i vad olika grupperingar kan göra för nytta för svenskarna! Vi får se hur spelet utvecklas och ”vem” som får ”barnet” till skolan. Uppsala och Sverige måste ledas klokt!
Men skulle det nuvarande opinionsläget stå sig, där de rödgröna är störst, så kommer denna skiljaktighet inom alliansen att bli helt central. Socialdemokraterna lär knappast gå med på att bli stödparti åt alliansen i ett läge där de rödgröna är störst. SD kommer också frestas att rösta nej till en alliansregering, i hopp om att kunna bryta upp den och på sikt kunna ingå i ett rent högerblock. L och C säger sig inte ens vilja ha SD:s stöd i detta läge. Vilket block som blir störst spelar med andra ord roll.”
http://www.gp.se/ledare/boström-nervspel-väntar-efter-valet-1.8050931
http://www.barometern.se/kalmar/marcus-oscarsson-annie-loof-ser-ut-att-bli-vagmastare/
https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=3037076503022249897#editor/target=post;postID=4865653019559907290;onPublishedMenu=allposts;onClosedMenu=allposts;postNum=1;src=link
2019 är det EU val. Det är ett tillfälle att utnyttja för nyval både i Uppsala och för Sverige. Jag hoppas vi slipper det. Jag börjar känna mig lite trött nu...

Dagens kalkon
De som inte inser att vi i nuläget har arbetskraftsbrist på kompetent personal. Allvarligast är personalbristen inom välfärdens kärna. Där är det inte förlorade marknadsandelar och vinstmarginaler som står på spel utan kvaliteten och arbetsmiljön för att klara sina uppdrag. Idag kräver lagen och olika regleringsbrev att barn ska få en bra utbildning, funktionshindrade aktivt stöd och sjuka vård. Vad ska ”lagen” göra när antalet elever per klass ökar när bristen på lärare ökar? Vad ska ”lagen” göra när antalet äldre i behov av omsorg och vård kraftigt ökar samtidigt som det är brist på kompetent personal för att lösa uppgifterna? Och hur undviker vi att personalbristen blir värre och värre när överbelastade lärare och sjuksköterskor bränns ut?
https://www.expressen.se/ledare/politiker-sluta-att-blunda-for-valfardens-personalkris/

Dagens stjärnor
De som fattar att integrationsfrågorna är de viktigaste under kommande tio åren. Vi behöver mycket kompetent arbetskraft. Vi kan se till så att de allra flesta av våra nya invånare blir fantastiska krafter i vårt gemensamma välståndsbygge.
https://www.expressen.se/ledare/ann-charlotte-marteus/ms-nya-integrationsplan-ar-en-kopia-av-reinfeldts/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar