söndag 10 juni 2018

Lokala valets betydelse

Störst påverkan på din vardag
Igår var jag på ett mycket trevligt 50-års firande. Festen var full av bland andra uppsalabor. Det gick inte att undvika politiska samtal helt. Som tur var blev dansen ändå väldigt trevlig då de flesta av oss tyckte rätt lika om bland annat skolans oacceptabla tillstånd. Och en skolsituation som utvecklas allt negativare med allt fler per klass, många elever som tvingas till trånga skolor långt hemifrån och allt färre lärare.

En sak är säker, det är lokalpolitiken som mest påverkar din vardag.  Tänk på det när du röstar! Du har tre unika röster 2018. En till kommunalvalet, en till regionvalet och en till riksdagsvalet. Glöm inte att kommunvalet påverkar dig varje dag. Och glöm inte att kommunalråd varje dag kan påverka kommunens verksamheter positivt eller negativt varje dag. Därför är lokalvalet särskilt viktigt. Jag tycker du ordentligt ska syna lokalpolitikernas topp sex kandidater. Särskilt deras toppkandidat. Har du tillräckligt förtroende för att de ska kunna leda din kommun i tuffa tider och mot framtida framgångar? Vilka erfarenheter har de för att trovärdigt kunna matcha stadsdirektörer, förvaltningschefer och VDar?
https://skl.se/download/18.430f8b0b145ac911ed659436/1399636829389/skl-demokratibarometern-plattform-god-lokal-demokrati-2011.pdf
https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Kommunalråd

De gröna näringarna och turistsektorn bär på många inkluderande arbetsuppgifter. Också betydligt bättre lärlingssystem än nu är kraftfulla metoder mot självförsörjning. Många kommuner skriker efter enkla jobb som leder mot självförsörjning. Det är dags för rikspolitikerna att hjälpa till att göra det möjligt! Ett ytterligare bra sätt att stötta kommunernas utvecklingsarbete är att väga in tillväxtkraft som en av alla variabler i det kommunala utjämningssystemet som redan ses över. Tillväxtkraft måste uppskattas, att minska antalet bidragsberoende uppmuntras och ta höjd för särskilda insatser i invandrartäta områden.
https://www.dagenssamhalle.se/debatt/stadsodling-en-vaeg-till-integration-31501
https://www.dagenssamhalle.se/debatt/lat-digitaliseringen-skapa-baettre-integration-26001
https://www.dagenssamhalle.se/debattsvepet/lyckad-integration-kraever-en-kulturrevolution-31039

Särskilt viktigt för att betydligt snabbare integrera nysvenskar mot självförsörjning är effektiva lärlingssystem. Det är sjukt att sossarna motarbetar denna utveckling. Sannolikt bara för att det är bland annat Centerpartiet som varit starka förespråkare för införandet av denna effektiva metod även i Sverige! Lär av Tyskland och Danmark!
https://www.ne.se/uppslagsverk/encyklopedi/lång/lärlingssystem
https://www.dagenssamhalle.se/debatt/vi-kan-laera-av-tysklands-laerlingssystem-21442
https://www.dalademokraten.se/artikel/opinion/debatt/debatt-sverige-saknar-fortfarande-ett-bra-larlingssystem

Dagens kalkon
De som kraftigt brustit i sin förmåga att inse konsekvenserna av en illa skött migrations- och integrationspolitik. Sällan talas det om konflikterna mellan många invandrargrupper. Det är också provocerande när människor som lever i priviligierade områden har mage att negligera allt större problem i så kallade utanförskapsområden.
https://www.expressen.se/ledare/sofie-lowenmark/nastan-alla-jag-talar-med-vill-minska-invandringen/

Det är i våra kommuner det riktiga integrations- och inkluderingsarbetet måste ske. Politiska hinder måste rivas. Arbetsmarknaden moderniseras. Inkluderingsjobb bli verklighet. Bidragssystemen begränsad. Och föreningslivets inkluderingsarbete ännu mer uppmuntras.
https://www.dagenssamhalle.se/nyhet/offentlig-sektor-drabbas-hart-naer-flyktingarna-inte-far-jobb-20762

Dagens stjärna
Helena Edlund. Som alltid finns kritiska röster mot allt som uttrycks. Edlunds perspektiv på kulturella skillnader och de konsekvenser de kan leda till är värdefulla att reflektera över.
http://helenaedlund.se/pa-varderingarnas-slagfalt/
https://www.transparency.org/news/feature/corruption_perceptions_index_2017Inga kommentarer:

Skicka en kommentar