onsdag 20 juni 2018

VM är igång på riktigt...

Utvecklingskraft
Du vet väl att det var kineserna som först utvecklade det som idag kallas fotboll? Det är inte så konstigt eftersom det kinesiska samhället tidigt var avancerat. Många européer har intalats att tro att det var européer som till exempel upptäckte USA (Columbus) och tryckpressen (Gutenberg). Sannolikheten är väldigt mycket större att det var kineser som var de första långresande som hittade USA och att de även efter att de upptäckt konsten att göra papper också kom på tryckteknologi. USA ”upptäcktes” kanske av vikingarna innan kineserna, vad tror du? Även de första varianterna av fotboll har som ovan sagt sitt ursprung i Kina. Kineserna har nu, på kort tid, återtagit sin tidigare roll som en av mänsklighetens mest utvecklande samling människor. Det är fantastiskt att vi är allt fler som bidrar till ständiga förbättringar. Utvecklingskraften och förmågan att i ett samhälle säkerställa rättssäkerhet avgör samhällens konkurrenskraft. I dessa tider av fotbollsiver säger jag ”tack kineser” för fotbollen.
https://www.ne.se/uppslagsverk/encyklopedi/lång/fotboll
https://www.ne.se/uppslagsverk/encyklopedi/lång/fotboll/historia-och-organisation
https://www.nyteknik.se/teknikhistoria/gutenberg-en-historia-om-falska-typer-6890378

Sverige har presterat på toppnivå 1958 och 1994. Med Andersson som förbundskapten kanske vi lyckas nå minst semifinal 2018. Om Granqvist orkar slita på, Berg gör mål på de chanser han får och Robin Olsen håller tätt i målet så fixar vi det lätt. Hur svårt kan det vara? Svårt, men jag tror Janne Andersson vägleder laget mot en riktig god prestation. Goldman Sachs tippar med hjälp av sitt AI system Brasilien mot Tyskland i finalen. Varför inte Sverige mot Island?...
https://m.youtube.com/watch?v=mqGAsokmM3A
https://m.youtube.com/watch?v=CI5xbXZ4w34
https://www.svenskaspel.se/fotboll/vm/spelschema
https://www.businessinsider.co.za/Trending/world-cup-predictions-pick-to-win-it-all-goldman-sachs-ai-model-2018-6

Fotboll är en vacker och rolig sport. En annan tävling är handelsrelationer. Handelsrelationer kan vara allt annat än vackert, samtidigt är det ett spel liknande andra spel mellan oss människor. Det känns allt mer oroande att Trumps startade handelskrig ökar i styrka. Ur ett historiskt perspektiv brukar inte handelskrig mellan starka krafter sluta på ett bra sätt. Vi får se hur det går. Nu har vi minusränta, stora utmaningar på bostadsmarknaden, en svag valuta, en växande utanförskapsproblematik, arbetskraftsbrist och ett globalt handelskrig... Hur länge kan minusräntan och den växande globala medelklassen hålla uppe aktiekurserna? Onekligen lever vi i spännande tider. Personligen är jag glad över att det bjuds på fotbolls-VM. Och som alltid är det laget med en bra förbundskapten, vältränade och ambitiösa spelare samt de som utvecklar sitt spel bäst som oftast segrar.
https://svenska.yle.fi/artikel/2018/06/15/usa-och-kina-allt-narmare-handelskrig-trump-bekraftar-de-amerikanska
https://www.google.se/amp/s/amp.svt.se/nyheter/ekonomi/trump-redo-satta-tullar-pa-nastan-all-import-fran-kina
https://www.nyteknik.se/samhalle/eu-s-strafftullar-mot-usa-infors-vi-narmar-oss-handelskrig-6920400
Dagens kalkon
De som inte säkerställer en tydlig, rättvis och tillämpningsbar migrationslagstiftning. Aleksandra Boscanin har rätt i att det finns mycket att önska kopplat till hur det brister idag.
http://www.gp.se/ledare/boscanin-lagen-om-de-ensamkommande-%C3%A4r-or%C3%A4ttvis-1.6636585

Dagens stjärna
Andreas Granqvist. I nästa VM-match, midsommarafton, är hans form avgörande för framgångar. Hans inställning verkar det inte vara något fel på, han ger allt på planen. VM blir onekligen roligare om Sverige går vidare efter gruppspel. Förra gången Sverige spelade VM-match på midsommardagen var under det magiska VM 1994. Heja Sverige!
https://www.expressen.se/sport/fotbollsvm/sverige-far-straff-efter-var-beslutet/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar