onsdag 6 juni 2018

Gammal och fri

Sverige
Idag firar Sverige nationaldag. En dag för samling runt de värdegrunder som flaggan representerar. Värdegrunder som är värda att fira och försvara. För mig är det helt obegripligt att människor kan tycka att det är dåligt att vara stolt över en värdegrund som vår. Problemet är att vissa tycks ta värdegrunderna för givna, det är dumt. Vi måste varje dag stå upp för dem och kämpa för att Sverige ska vara ett fritt och så självständigt land som möjligt i nära samarbete med andra länder och dess folk.
https://www.nordiskamuseet.se/aretsdagar/sveriges-nationaldag

Sverige är en av världens äldsta nationer. Den har länge definierats som fri. En del av vår värdgrund är att vi ska kunna säkerställa att alla våra äldre ska ha levnadsförhållanden som kan definieras som fria och trygga. Allt fler av våra pensionärer har det ekonomiskt tryggt idag. Samtidigt finns många garantipensionärer som lever mycket ekonomiskt knapert. Många av dessa ekonomiskt svaga äldre har starkt bidragit till tidigare svenska framgångar. För att känna ordentlig stolthet för vårt gemensamma samhälle måste vi bättre kunna stötta även dessa socialt svaga äldre.
https://www.dagenssamhalle.se/debatt/allvarliga-brister-goer-allt-fler-aeldre-hemloesa-12155

Skolorna i Sverige har ett särskilt uppdrag att jämlikt stötta oss föräldrar med uppdraget att fostra våra barn i linje med vår värdegrund. Den värdegrund vår fantastiska flagga bland annat representerar. Tänk att vi har svenskar som förnekar att vi har en särskild värdegrund! Det finns andra länders folk med liknande, men inte många. Därom vittnar FNs värderingskarta tydligt för den som bättre vill bidra till framgångsrik inkludering av nya svenskar.
https://www.skolverket.se/skolutveckling/vardegrund

Snart börjar herrarnas fotbolls-VM. Det ska bli väldigt kul och spännande. Jag är väldigt intresserad av fotboll och särskilt när den spelas på världselitnivå eller att följa barn och deras snabba utveckling. Jag hoppas att sommaren bjuder på svenska fotbollsframgångar som går till vår nationella fotbollshistoria som något alldeles extra. Och det är alltid värmande att se vår flagga i bland annat idrottssammanhang. Särskilt värmande när våra idrottskvinnor och idrottsmän får vår flagga att vaja högst! Heja Sverige!
https://www.google.com/search?hl=sv&q=fotbolls+vm&gws_rd=ssl#gws_rd=ssl&sie=lg;/m/06qjc4;2;/m/030q7;mt;fp;1&spf=1528208728506

Dagens kalkon
De som inte säkerställer att jämställdhet och skolans värdegrund gäller i alla svenska skolor.
http://www.gp.se/nyheter/gp-granskar/fridolin-rasar-mot-f%C3%B6rskolorna-solklara-brott-1.6386214
https://www.expressen.se/kronikorer/k-g-bergstrom/s-kan-fa-sitt-samsta-valresultat-nagonsin/

Dagens stjärna
Aleksanda Boscanin. I svenska skolor, oavsett huvudman, ska skolans värdegrund gälla alla jämlikt.
http://www.gp.se/ledare/boscanin-skolan-ska-inte-agera-moralpolis-1.6387163

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar