söndag 17 juni 2018

Lagprestation

Fokus på samarbete
När det är skarpt läge fattar alla professionella att man har fullt fokus på samarbete och hög prestationsnivå. Om man inte får till det kan man inte heller förvänta sig framgångsrika resultat. Det gäller prestationer i fotbolls-VM och det gäller valarbete i de svenska valrörelserna 2018. De som vill nå maximala resultat inser detta. Energitapp och frustration får inte komma inifrån när det gäller som mest. Det finns tillräckligt motstånd runt omkring att hantera. Zlatan har gjort mycket bra för sina fotbollslag och Sveriges landslag. Nu börjar han dock skapa onödiga energitapp och defokusering inom vårt landslag. Det är urdåligt! Lagsporter är lagsporter och bygger på god lagdynamik. Självklart är enskilda individer mycket viktiga och värdefulla men framgångar skapas bara när stora egon kan ”lägga ner jaget för laget”. Zlata, chilla!
https://www.expressen.se/sport/fotbollsvm/har-inte-med-vart-landslag-att-gora/
Dagens kalkon
De som inte inser att försörjningsstödet kraftigt behöver reformeras. Det ska aldrig vara möjligt att få mer i plånboken genom bidragssystemen än att jobba. Jobba måste alltid påtagligt löna sig. Bidragssystemet får inte heller uppmuntra ojämlikhet mellan könen. Dessutom ska bidragssystemet aktivt användas så att arbetsföra med försörjningsstöd inkluderas bättre mot en väg som leder till självförsörjning. Centerpartiets politik även nationellt börjar nu bli riktigt bra inom detta viktiga område. Bidragssystem ska stärka människor, inte permanent försvaga dem.
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/L0GJAQ/centerpartiet-vill-se-over-forsorjningsstodet

Dagens stjärna
Hannes Haldorsson. Islands herrlandslag i fotboll fortsätter att imponera. 1-1 mot Argentina och Haldorsson som räddade Messis straff är mycket imponerande. De visar tydligt att det mesta är möjligt. Berättelsen om ”David mot Goliat” i modern form. Argentina är historiskt ett världsledande landslag. Island är med för första gången i ett VM. Island har knappt 340.000 invånare. Argentina har nästan 44 miljoner invånare! Vulkanen mullrar igen : )
https://www.expressen.se/sport/fotbollsvm/raddade-messis-straff-nu-kan-hjalten-saljas/i

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar