måndag 4 juni 2018

Ledarskapets betydelse

Minsta gemensamma nämnare
Idag harAlliansen i Uppsala prestenterat ett gemensamt ekonomiskt ramverk för Uppsala kommun för perioden 2019 - 2021. Alliansen är fortsatt ett parlamentariskt samarbete mellan Centerpartiet, Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna i Uppsala. Inget parti bestämmer enskilt en lokal eller nationell regerings politik. Alla vid makten behöver för att sitta vid makten förhandla fram kompromisser som i huvudsak blir den gemensamma politiken. Trots att vi har ett gemensamt ramverk är det viktigt att rösta klokt även bland samarbetande partier. En röst på Centerpartiet i Uppsala är en röst på attraktivare och varsammare bostadsbyggande i staden, miljösmarta satsningar på landsbygden och en ansvarsfull politik kopplad till spårvagn som alternativ för kapacitetsstark kollektivtrafik. En sak är helt säker, S, MP och V har tappat kontrollen över kostnadsutvecklingen då kostnaderna inom kommunen nu skenar.

Om du vill att vi ska lämna ett bra Uppsala till nya generationer, och bättre vårda oss som bor här nu, rösta på Centerpartiet. Om du vill att gröna resekedjor ska bli verklighet och trafikkaoset betydligt mindre än nu, rösta på Centerpartiet. Om du vill ha politiska företrädare som kan matcha kommunens ledande tjänstemän, rösta på Centerpartiet.

Dagens kalkon
De som inte tycker att patienter som felbehandlats ska få mycket högre ersättningar än idag. Pengar kan inte kompensera för det mänskliga lidandet men ordentliga ”böter” gör positiv nytta som en del av ett kvalitetssystem.
http://www.gp.se/ledare/ett-dubbelt-svek-mot-patienterna-1.6327222

Dagens stjärna
Susanna Birgersson. Ja, de borgerliga partierna är fyra olika partier men har också viktiga politiska inriktningar inom fundamentala bärande samhällsperspektiv där vi tycker väldigt lika. Det är viktigt att fatta det och inte gå i en splittringsfälla som kraftigt försvagar en företagsam och mer frihetlig väg framåt för det svenska folket.
https://www.expressen.se/ledare/susanna-birgersson/alliansen-maste-undvika-danska-borgares-misstag/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar