lördag 1 januari 2022

Välutbildade och högt avlönade specialister

Stoppa enkel arbetskraftsinvandring som också göder organiserad brottslighet

De som såg Agendas special om Gängkriminaliteten kunde höra forskarna beskriva att företag utnyttjas flitigt av en hel del av de uppskattade "30.000 + 20.000 organiserade brottslingarna" i Sverige. Det växande utanförskapet och en tilltagande segregation göder enkelt ständigt den organiserade brottsligheten med nya rekryter. Det är också vida känt att organiserad brottslighet tjänar mycket pengar på att smuggla människor från fattiga länder till rika. Det krävs inte mycket fantasi för att förstå att fattiga människor har svårt att betala tillbaka det smugglarna vill ha i ersättning för sina tjänster. Självklart bidrar även dessa återbetalningar till en kriminellare tillvaro i de länder dit människor smugglas, inte minst kopplat till knarkaffärer. 

https://www.svtplay.se/video/33439478/agenda/agenda-special-gangvaldet-specialsandning-om-gangvaldet-del-1?info=visa

Det är bra att M, KD och SD sträcker ut en hand till S om att stänga dörren för vansinnig enkel arbetskraftsinvandring. Invandring som förstör möjligheterna att bättre integrera alla invandrare som redan bor i Sverige och som inte är självförsörjande. Invandring som göder både människosmugglare i andra länder och organiserad brottslighet i Sverige! Det är minst sagt upprörande att vi har politiska partier i Sverige som inte förstår att det är omöjigt att inom rimlig tid bryta det växande utanförskapet, den återinförda svenska fattigdomen och en växande segregation om man låter MP, V och C ha starkt inflytande på invandringspolitiken. Nu är inte tid för ideologiska glasögon eller ambitioner om att importera röstunderlag kopplat till migrationspolitiken. Nu är det tid för pragmatisk verkstad för att få ordning och mycket bättre integrera och inkludera alla som invandrat till Sverige de senaste 30 åren. Väldigt många av de grövsta brottslingarna är födda i Sverige av invandrade familjer.

"Regelverket för arbetskraftsinvandringen till Sverige behöver stramas åt och anpassas efter samhällsutvecklingen. Våra tre partier bjuder nu in Socialdemokraterna till förhandlingar. Tillsammans kan vi skapa en stabil majoritet för ett hållbart regelverk." 

Lika viktigt som det är att under ett antal år få stopp på invandringen av outbildade från mycket annorlunda kulturer är det att Sverige gör sig attraktivare för högutbildad, eller extremt meriterade inom till exempel högteknologi, invandring. Vi måste klara av två tankar samtidigt. Välutbildade och högt avlönade som rekryteras till fasta jobb i Sverige spär inte på utanförskapsproblemen. Och glöm inte att det aldrig är en enskild människas fel att den söker en bättre tillvaro! De som är ansvariga för de omfattande invandringsproblem vi har är de riksdagspolitiker som de senaste dryga tjugo åren styrt migrationspolitiken. 

https://www.expressen.se/debatt/vi-bjuder-in-s-for-att-minska-arbetskraftsinvandringen/

Det är hög tid att på allvar våga prata om att migranter inte är samma sak som flyktingar. De flesta som tagit sig till Sverige de senaste 25 åren är migranter och inte flyktingar. Eftersom alla i Sverige får en hel del rättigheter är det ohållbart att fortsätta fylla på utanförskapsproblematik och segregation. Och de som inte vill känna sig som en del av vårt samhälle bryr sig inte heller om att vårda det. Jennifer Wegerups krönika nedan om utvandring och invandring är mycket läsvärd. Det är extremt mycket lättare att integrera människor in i det svenska samhället som direkt är självförsörjande och som kommer in i någon form av svenskt arbetslivssammanhang. 

”Kan hemma bli borta? Kan borta någonsin bli hemma”.”

”För Kristina är svaret nej, för andra kanske ja. Det finns inget enkelt och givet kring att byta ett land mot ett annat, oavsett orsak. De svenskar som gav sig av var migranter, de flydde inte krig utan sökte ett bättre liv, likt många i dag. Några närde stora drömmar om guld och gröna skogar, andra bara om att kunna mätta sina barn. De gick i land med ett knyte, en koffert, inte mer. Ingen tog emot dem, de fick inget. Det var bara att lära sig språket fortast möjligt och arbeta minst lika hårt som de gjort hemma i Sverige, ofta hårdare. De slet ont, ja, de möttes av krav och förväntningar från första steget på amerikansk mark. Och de blev därmed tvungna att bli en del av samhället för att klara sig, de gick inte till spillo i sysslolöshet och utanförskap.”

Ursprungsamerikanerna skymtar förbi i olika sorters möten, även här undviks klyschor som delar in folk i goda och onda. På ett lågmält sätt, mellan raderna, skildras mycket av det vi saknat och saknar i vår svenska polariserade debatt. ”I Sverige var jag någon”, utbrister en förtvivlad Kristina när allt är som värst. Och däri ligger filmens kärna, i den meningen sägs allt om hur svårt det är att bryta upp, även för att bege sig till ett förlovat land, på papperet så mycket bättre, säkrare, rikare. Då som nu, nu som då. Så lätt guldet blir till sand. I Sverige var hon fattig, såg ett älskat barn dö, slet ont, hungrade. Men hon var Kristina från Duvemåla, hon kunde omfamna sin mor och far, hon kände varje tuva på sin barndoms marker, hon ingick i en gemenskap, i ett sammanhang. I Amerika fick hon mat på bordet, ett finare hus, trygghet – men hon var ingen. Allt måste erövras och den hon var i Sverige kunde hon likväl aldrig mer bli.” 

Filmen speglar också skickligt hur den som flyttar till sist kommer att ställas inför svåra val, mellan sina gamla sedvänjor och det nya landets. Välja för sig själv, välja för sina barn. Kristina vacklar men växer. Hon väljer frihet och framåtblickande framför en mindre kvävande, krävande gemenskap. En gemenskap som i längden skulle uteslutit henne och framför allt döttrarna från den större, från majoritetssamhällets.”

”Det är en film som alla borde se, också för att spegla vår nutid i vår historia, se hur pendeln gått hela vägen. Till vår nutida ständiga jakt på självförverkligande i ekande tomhet, från ett liv av hårt arbete och ständiga umbäranden. Gäckad längtan, fåfäng glöd, glimtar ur molnens reva. Vad gör då saknad med en människa, hur tär den på oss, hur bär vi den genom livet? Kristina får se sitt astrakanträd bära frukt, påbörja det sista brevet till Sverige. Hennes sista ord är ord av kärlek, till allt hon lämnat, allt hon älskat, allt hon vunnit, allt hon mist.”

https://www.expressen.se/kronikorer/jennifer-wegerup/filmen-satter-fingret-pa-vad-som-saknas-i-debatten/

Utvecklingspartiet demokraterna, UP, har politiken som kommer att inkludera invandrare mycket effektivare än nu. Du som bor i region Uppsala och som förstår hur viktigt det är med en mycket bättre integrationspolitik, rösta på UP!

https://unt.se/artikel/r19oz43j

En viktig del av Sveriges nödvändiga integrationspolitik är att parallellt med en lång tids stopp för enkla jobbmigranter behöver vi attrahera många kvalificerade jobbmigranter som dag ett är självförsörjande och både fyller värdeskapande arbetatsuppgifter och hjälper till att finansiera stöd till våra svagaste. Patrick Klassén skriver läsvärt i GP nedan om hur korkat det är med den extrema höga skatten på arbete. Det har på många sätt stor negativ effekt på jobbskapande i Sverige.

Socialdemokraterna må ha hängt av sig Miljöpartiet och lyckats hamna i sin favoritregeringsställning: ensamma. Men partiet går in i valåret 2022 med flera black om foten. I synnerhet syns detta på närings- och arbetsmarknadspolitikens område.”

Samtidigt innebär det återvunna läget som ensamt regeringsparti att Socialdemokraterna ökar chanserna att bli den fokalpunkt till vilken alla andra partier måste förhålla sig i svensk politik. Det är, förstås, en position partiet alltid strävar mot. Att man når framgång på detta område beror mindre på innehållet i den politik S för, och mer på hur partiet lyckas spela det politiska spelet.”

På många sätt har det svenska skattesystemet blivit bättre de senast årtiondena, genom avskaffande av flera skadliga skatter, och sänkningar av de högsta marginalskatterna. Svenska löntagare betalar dock fortfarande mycket höga skatter på sina bruttolöner från första kronan, genom arbetsgivaravgiften. När får vi se S-regeringen prioritera jobbskapandet framför denna bekväma dolda beskattning?”

https://www.gp.se/ledare/regeringens-jobbpolitik-måste-bli-bättre-1.62653783

Anna Dahlberg, Expressen, fortsätter att argumentera för en S + M regering. Visst skulle den kortsiktigt eliminera småpartiernas orimliga regeringspåverkan, det skulle vara bra. Inte minst kopplat till ansvarslös invandringspolitik. Jag tror dock det vi behöver är ett bättre demokratiskt system som gör kommuner och landet bättre styrbara och där invånarna bättre kan utkräva ansvar. 

Allting skulle inte längre behöva kretsa kring att hålla småpartier som C och MP på gott humör. I stället skulle politiken kunna fokusera på de riktigt stora frågorna: att rusta upp rättsstaten, säkra elförsörjningen, försvara arbetslinjen och pensionsgruppen, genomföra en ny skattereform, bekämpa välfärdsfusket, strama åt migrationen, försvara kunskapsskolan med mera.”

https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/men-titta-magda-och--ulf-ar-ju-lika-som-bar/



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar