torsdag 20 januari 2022

Orättvisor

Hur visar sig dagens orättvisor tydligast? 

Bidrag ska inte gå till organisationer som stärker segregation och bidrar till polarisering. Det finns noll goda argument för att svenska skattepengar ska gå till utländska dotterföreningar i Sverige. Det får deras moderverksamhet eller medlemmarna betala. Det är inte bara orättvist mot skattebetalarna att ha en annan ordning, det är också en kontraproduktiv insats om man önskar bättre integration och minskad segregation. I Utvecklingspartiet demokraternas partiprogram ges absolut inga bidrag till segregerande organisationer, det får föreningsmedlemmarna själva finansiera.

Sakine Madon, UNT, skriver läsvärt om hur idiotiskt det varit/är att svenska skattepengar slösas bort på föreningar som är knutna till verksamheter som i flera Europeiska länder klassas som terrororganisationer. Sug på den....

"Extremister och antidemokrater ska inte ges bidrag för att de säger sig driva etniska eller kulturella föreningar."

https://unt.se/asikt/ledare/artikel/antligen-slipper-man-sponsra-hat-mot-armenier/jngw93nl

Jag kan inte låta bli att i samband med orättvisor, och dumhet, kopplat till svensk myndighetsutövning lyfta Uppdrag gransknings senaste program. Det är fördjävligt att en liknande skitstövel kan komma undan från ett långt fängelsestraff och dessutom få ett enormt mycket större skadestånd från oss skattebetalares pengar än vad alla hans offer fått tillsammans, och offren har inte heller fått sina utdömda skadestånd. Det är orättvist! Självklart borde rikspolitikerna bland annat se till så att liknande skadestånd till kriminella avräknas mot de skadeståndsskulder de har till sina brottsoffer. Det skulle inte förvåna mig om den här mycket grova brottslingen blir kvar i Sverige, trots att han dömts till utvisning. Och med mycket stor sannolikhet kommer han att allvarligt skada många fler och kosta skattebetalarna ännu mer. Utvisa honom! Ingen person som vill att vi ska leva i ett rättvist samhälle kan tycka att detta på något sätt är rättvist. Det är personer som t ex denna syriska man som förstör många svenskars syn på invandrare, trots att över 80 procent av alla invandrare gör stor positiv nytta. 

https://www.svtplay.se/video/33906890/uppdrag-granskning/uppdrag-granskning-sasong-23-valdtaktsmannen-och-skadestandet?info=visa

Bra att PM Nilsson, Di, ryter till om regeringens fortsatt dåliga hantering av Covid-19 pandemin. Nu har Svenska folket tagit enorma kostnader och satsat mycket för att mildra effekterna av just detta virus. Kerstin Hessius, VD i en pensionsfond, vågade redan 2020 gå ut och kritisera regeringens pandemihantering. Hon krävde att regeringen bättre skulle balansera olika perspektiv när åtgärdsbeslut fattas, inte "bara" folkhälsoperspektiv. Det är regeringar och inte myndigheter som ska styra Sverige. Det är inte Folkhälsomyndigheten som ska bestämma åtgärderna, det är regeringen. Och det är regeringen som måste stå upp för att de vägt olika intressen och landat i sitt beslut. Jag accepterar inte att de gör rätt bara för att de följer en myndighets förslag, världen är mer komplex än så. 

Det är helt oacceptabelt att många företagare och privatpersoner nu åter, helt i onödan, drabbas av omfattande restriktioner. Och det är orättvist mot alla som tagit två eller tre sprutor med vaccin. Om något borde alla som tagit minst två vaccinsprutor få börja leva normalt igen. Normalt borde innebära att man inte går till jobbet eller skolan när man är sjuk. Och det är dags att sluta känna efter för mycket. Om man känner efter för mycket så kan säkert plasebo bidra till att man sjukanmäler sig. Nu räcker det! Väldigt många, inte minst unga, har blivit psykiskt sjuka av alla restriktioner. När de inte behövs utan det "normala" är tillräckligt ska det tillämpas.

"Viruset som orsakar Covid utvecklar sig som virologerna förutspått. Det blir mer smittsamt och mindre farligt för att förhoppningsvis sluta som ett mycket vanligt men relativt ofarligt förkylningsvirus. Riskgrupper har tillgång till vaccin som effektivt skyddar mot allvarlig sjukdom. Det finns ingenting i den nuvarande epidemin som i sak är samhällsfarligt. De flesta som är smittade har inga symptom alls."

"Däremot är samhällets reaktion på epidemin samhällsfarlig. Sjukskrivnings- och karantänsregler har skapat en frånvarochock. Arbetsplatser som kräver fysisk närvaro fungerar knappt. Restriktioner för kulturbranschen och restaurangnäringen förstör mänskliga och ekonomiska värden. Studenter som tillbringar sin utbildningstid i social isolering får problem med sin psykiska hälsa. Friheten i samhället stryps."

"Regeringen är uppenbart nervös för coronakommissionens slutrapport som kommer den 25 februari. Det är ett av skälen till att en avklassning blockeras politiskt och att ansvariga ministrar hänger kvar i föreställningen om att vi är ”mitt uppe i en pandemi”. Riksdagen bör ta initiativ till att återgå till Folkhälsomyndighetens evangelium: tvätta händerna, håll avstånd, stanna hemma om du är sjuk, men avklassa Covid som samhällsfarlig sjukdom och ta bort alla restriktioner.

https://www.di.se/ledare/avklassa-covid-som-samhallsfarlig-sjukdom/

https://www.svd.se/ge-en-tidpunkt-for-nar-livet-blir-normalt

https://www.webmd.com/pain-management/what-is-the-placebo-effect

Och snälla, lägg bort partilojalitet och fokusera bara på ledarskapsförmågan när du läser nedan ledare från Expressen. Det är orättvist mot oss invånare att vi inte har mer ledarskapserfarna politiska företrädare på ledande befattningar. Jag kan svara på Expressens fråga, regeringen har inte haft ledarskapsförmåga.

"Eller, med yttrandefrihetsexperten Nils Funckes ord: ”Regeringen lägger krokben för sin egen kommission.” Kommissionen har upprepade gånger begärt att få ut bland annat loggböcker och minnesanteckningar som gjorts av tjänstemän inom myndighetens krisorganisation, Krishanteringskansliet. Det gäller bland annat möten i ”Gruppen för strategisk samordning”, GSS, där krisansvariga statssekreterare från departementen deltar. GSS är spindeln i regeringskansliets krishanteringsnät. Men regeringskansliet har stretat emot med hänvisning till att man inte ”förfogar över” enskilda tjänstemäns privata anteckningar."

https://www.expressen.se/ledare/vad-ar-det-som--regeringen-morkar/ 

Hakelius skriver en läsvärd artikel i Fokus som jag bifogar nedan. Om vi äntligen börjar låta verkligheten få avgöra hur vi måste agera finns stora möjligheter att framtiden blir positiv. Fan trot... En framtid där vi tidigt tar i verkliga problem och löser dem. En framtid där meritokrati råder och därför bidrar till vårt samhälles positiva utveckling. en framtid där global handel och en rimlig fördelningspolitik motverkar krig. Broilifieringen ("yrkes"politiker från skolan och framåt) av svensk politik har förstört mycket för oss invånare. För Utvecklingspartiet demokraterna är den bekräftade verkligheten, rimligt objektivt bekräftad, alltid avgörande för våra ställningstaganden. Och vad avser meritokrati har vi tagit ett litet steg i UP genom 

”Använder någon begreppet »narrativ« längre? Det var länge sedan jag hörde det. Ett tag fanns det överallt. »Berättelse« dög helt enkelt inte för att signalera att världen i själva verket var ett påhitt, en väv av olika berättelser, som man kunde konstruera lite som man ville.”

NARCISSISMEN OCH SJÄLVFÖRTROENDET nådde ett maxutslag i övertygelsen att vi inte bara i fantasin, utan alldeles på riktigt, kunde frigöra oss från verkligheten. Ett skolexempel på det som historiker brukade kalla dekadens, när de beskrev andra kulturers nedförsbacke.”

”Kretsen av dem som verkligen köpte den här idén var inte särskilt stor, men idéer som ligger i tiden behöver inte några majoriteter bakom sig. Gränsupplösningen mellan det verkliga och »berättelsen« spred sig. Det gjorde i sin tur att inget riktigt var fast länge. Det perifera kunde lika gärna vara centralt, om man ville det. Det avvikande normalt.”

”Resultatet blev att politiken försvann in i sig själv. Det här var ett skäl till att det var möjligt att avskaffa det svenska försvaret och överge den reglerade invandringen. Det var en drivkraft bakom de mindre lyckade marknadsexperimenten och det oproportionerliga intresset för frågor som har att göra med sexuella minoriteter. Det gjorde alla försök att problematisera könsbyten, även för mycket unga, oanständiga. Det här var grunden för det som nu är ett rätt omfattande uppfostringsarbete i form av »värdegrundsarbete« och »mångfaldsträning«; anställda och medborgare ska undervisas i rätt berättelse.”

”Verkligheten var där för att formas, oftast helt enkelt genom att bara beskrivas på det sätt som man önskade.”

https://www.fokus.se/kronika/verkligheten-knackar-pa-och-vill-in/



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar