onsdag 25 augusti 2021

Skolan central för det mesta

Den viktigaste uppgiften

Den viktigaste uppgiften för oss alla, enskilt och som samhälle, är att säkerställa en väl fungerande skola för våra barn och unga, högre utbildningar i världsklass och en bra infrastruktur för ett livslångt lärande. Inte minst viktigt att höja kvalitet och status kopplade till praktiska utbildningar. När alla våra barn och unga får en grundutbildning med kvalitet, där de livslångt får med sig värdefulla kunskaper och samarbetsförmågor, påverkar resten av deras liv. Ett samhälle som säkerställer att alla våra invånare når sin fulla bildningspotential har också mycket goda förutsättningar att bli ett mycket välmående samhälle. 

Precis som Skogstad, GP, är jag övertygad om att vi kraftigt kan förbättra skolans förmåga att mycket bättre skapa ett bra bildningsklimat i våra skolor. Att alla våra elever utifrån sina förutsättningar kan få en mycket bättre bildningsbas med sig till fortsatta studier, egna företagssatsningar eller olika former av anställningar.

"Självfallet finns det skolor som är bättre och sämre, som allt annat här i livet. Sedan blev jag irriterad, då det kan tolkas som att lärarens betydelse är obefintlig. Ja, jag förstår självfallet att förutsättningar spelar en stor roll för skolan. Det är exempelvis väl känt att kopplingen mellan föräldrars utbildningsnivå och barnens skolresultat är stark."

"Ofta när någon talar om skolans förutsättningar åsyftas bara det man får. Men på samma sätt som en kommun kan ge en skola bättre förutsättningar genom att skjuta till mer resurser, kan en skola skapa bättre förutsättningar för eleverna genom att stärka undervisningen med bättre arbetsmetoder."

"Men en individs talang är inte tillräcklig för att kompensera för ett system som brister. Skolan är av sin natur en mer kollektivistisk samhällsinstitution, och borde därför betraktas mindre som en individuell plattform för superlärarens karriär."

https://www.gp.se/ledare/det-g%C3%A5r-att-skapa-goda-f%C3%B6ruts%C3%A4ttningar-i-skolan-1.53029424

Att det politiska ledarskap över Sverige och Uppsala under lång tid brustit har också bidragit till att skolan tillhör de sämsta arbetsplatserna är självklart oacceptabelt för oss invånare. Våra barn, unga och lärare måste få en betydligt bättre arbetsplats för att Sverige ska utvecklas konkurrenskraftigt. Bara detta faktum borde göra att alla Uppsalabor borde rösta på Utvecklingspartiet demokraterna. Vi har en mycket kraftfull skolpolitik och trygghetspolitik som under en mandatperiod kraftigt kan göra stor positiv skillnad.

Attacken i Eslöv där en lärare allvarligt skars av en minderårig är bara ett fruktansvärt exempel. Den som bryr sig om att försöka förstå andra människors verkligheter kan med fördel ta del av Brottsförebyggande rådets, BRÅs, senaste undersökningar av övergrepp och brott i våra skolor. Det är en kuslig bild som beskrivs. Många barn och unga vittnar också om hur extremt tillgängligt narkotika blivit i våra skolmiljöer. Men det ska vi inte tala om i Sverige.... Vi kan bryta den här negativa utvecklingen och Utvecklingspartiet demokraterna har ett starkt politiskt program som erbjuder en positiv väg framåt. 

https://www.expressen.se/tv/nyheter/kvp/attacken-i-eslov-detta-har-hant/ 

När Sabuni igår höll Ls sommartal efterlyste hon fakta som är bedrövligt att de inte redan finns. Kan bara tolkas som att de som styrt Sverige de senaste tre mandatperioderna inte velat få ”svart på vitt” om hur det ser ut. Jag har vid flera tillfällen lyft behoven av dessa fakta. Inte minst bättre analyser av trångboddheten i våra utanförskapsområden. Med all rätt pekar Sabuni också ut MP som regeringens stora problem för att ta migrations- och integrationsfrågor på stort allvar. Du som verkligen vill att integrationen kraftigt ska förbättras kan med fördel rösta på Utvecklingspartiet demokraterna i kommun- och regionvalet 2022. Vi har en mycket konkret och stark integrationspolitik. Vi vet att vi kan inkludera många fler att bli självförsörjande i vårt samhälle. Att vi lyckas är nödvändigt för en positiv samhällsutveckling.

”– Inför denna våldsspiral kan vi inte vänta på att lösa segregationens, fattigdomens eller skolans problem. Vi kan inte stå overksamma inför parallellsamhällen, sade Sabuni.

Hon vill nu att kartläggningar görs av flera typer av problem för att kunna ”återta kontrollen” i de områdena.

L vill bland annat att Sverige ska ha en egen, nationell Pisamätning för skolan. Den ska starta med de utsatta områdena.

L vill också se en nationell kartläggning av hot mot tjänstemän och en kartläggning av trångboddheten, samt en stärkt folkbokföring.

– Vi ska helt enkelt ta reda på vem som bor var. Vi har en trångboddhet i utsatta områden som leder till att barnen många gånger inte har plats, de kan inte göra sina läxor och är ute och ränner på nätterna och blir rekryterade till kriminella gäng, säger Sabuni till TT.”

https://www.google.se/amp/s/amp.svt.se/nyheter/inrikes/sabuni-aterta-kontroll-i-utsatta-omraden



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar