måndag 16 augusti 2021

Kall för erfarna

Bästa politiska företrädarna

Vilka tror du är bäst på att företräda oss invånare? I en kommun och en region som är mycket praktiskt orienterad? I riksdagen som i huvudsak handlar om lagstiftning? Utvecklingspartiet demokraterna har landat i att vi bäst kan företrädas av människor som har ordentlig arbetslivserfarenhet och som dessutom med fördel har hunnit bygga upp ordentlig livserfarenhet. Eftersom vi i genomsnitt, män och kvinnor, blir över 80 år gamla måste en 30 åring betecknas som ung, en 40 åring som redo för krävande förtroendeuppdrag och så länge vi är rimligt friska kan vi göra samhällsnytta i förtroendeuppdrag livet ut. Ett av skälen till varför Sveriges politiska inflytande spårat ur är att denna ordning inte gäller. Både yrkeserfarenheterna och ofta livserfarenheten saknas bland många som får ledande politiska uppdrag. Ett så kallat förtroendeuppdrag är inte ett yrke. Tyvärr har det ändå på många sätt blivit så.

Johan Hakelius skriver nedan läsvärt om den svenska politikens misslyckande. Misslyckandet kan ses som ett västerländskt misslyckande med mer eller mindre styrka i olika länder.

"Pandemin har gjort det tydligt att politik är en verksamhet för hala fegisar. Oss andra har den förvandlat till osjälvständiga härmapor, som räds vårt eget omdöme."

"Som vanligt är det ytterkanterna som får press: det skrivs om konspirationsstollar och vaccinhatare dagligen. Men här i mitten, där vi befinner oss, finns politiker som inte vågar fatta beslut och medborgare som slutat tänka. Är inte det värre?"

https://www.expressen.se/kronikorer/johan-hakelius/politikerna-vagar-inte-leda-och-vi-har-slutat-tanka/

Runt om i Sverige behöver vi få livserfarna med varierande arbetslivserfarenhet att bli våra lokala, regionala och nationella företrädare. Då kan våra lokalsamhällen och vårt nationella samhälle utvecklas mycket bättre än nu. Det är en mycket dålig ordning att vi har allt för många ledande politiska företrädare, på viktiga poster, som aldrig haft ett riktigt jobb. Och vad gäller jobb såg jag på ett TV program nyligen där Löfven deltog och talade i termer av stadsministerrollen som ett arbete. Att vara politiker är inte ett arbete! Det är ett förtroendeuppdrag och ska ses som ett förtroendeuppdrag. För mig har det alltid varit självklart att mitt uppdrag är att företräda Uppsalabornas intressen och inget annat. Den som ser ett politiskt förtroendeuppdrag som ett arbete är mer fokuserad på sina egna ersättningar och sin egen karriär än att göra nytta för dem man ska tjäna.

Nedan artikel i Expressen beskriver väl hur illa många yrkespolitiker styrt in oss. Riksdagen har blivit "ungdomsförbundlig". Problemet med det är att Riksdagen är på riktigt medans ungdomsförbunden i bästa fall vallar fram politiskt intresserade och nya intressanta reformidéer. Inom Utvecklingspartiet demokraterna har vi ett parti och inte en massa förbund. Inom ett och samma partisystem kan man idag göra allt som ett demokratiskt parti behöver göra. Och eftersom vi inte kommer att valla fram någon från ungdomen till att bli kommunalråd, riksdagsledamot eller minister utan minst tre års riktig arbetslivserfarenhet är våra utbildningsprogram inriktade på att kunna vara en bra företrädare för invånarna och inget annat. Eftersom Löfven nu snart är Sveriges mest valda statsminister vet vi också att man inte behöver vara en god talare för att bli statsminister.

"Resten av Sverige har av de senaste årens trippla regeringskriser dragit slutsatsen att det i den parlamentariska realiteten inte går att hålla V och SD isolerade. I det obekväma, nya politiska landskapet behöver M och KD luta sig mot SD, och de rödgröna måste samarbeta med V. Annars räcker inte mandaten till. Alternativet är oheliga allianser som skapar svåra konvulsioner inom partierna.Därför föll Decemberöverenskommelsen, och i somras även Januariavtalet. Men när verkligheten inte stämmer med Centerpartiets sedan länge fastslagna valplan, är det tydligen valplanen som gäller. Och den säger att partiet ska kräva en regering i mitten, så att Annie Lööf blir statsministerkandidat eller åtminstone kungamakerska. Därför vägrar hon att prata med det parti som kan se till att hennes samarbetsbudget går igenom."

"I slutänden är det landet som får lida. Partiledarna kommer att lägga ännu mer tid på att positionerna sig och käbbla, i stället för att ta tag i de stora problem Sverige står inför: kriminaliteten, arbetslösheten, klimatkrisen. Hoppas du är nöjd, Annie Lööf. Ingen annan är det."

https://www.expressen.se/ledare/regeringskris-nu-igen-tacka-annie-loof-for-det/

Dadgostar och Lööf tycks ha en liknande politisk bakgrund. Dadgostar verkar ha jobbat lite extra som vårdbiträde men i övrigt tycks hon helt ha varit försörjd av det politiska skattefinansierade systemet. Lööf har några månader som "barisa" som riktig arbetslivserfarenhet. Jag har sagt det många gånger, jag säger det igen, vi måste se till att företrädas av mycket mer erfarna personer med riktig arbetslivserfarenhet. Det är arbetare och företagare som betalar de skatter som politiker beslutar om! En sak är helt säker, dagens riksdagskaos är mycket skadligt för kommande generationer svenskar. Oavsett om de härstammar från flyktingar från Iran, som Dadgostar, eller om de som Lööf blir nya generationers svenskar från Småland/Stockholm.

https://www.gp.se/ledare/v%C3%A4nstercenterstyret-%C3%A4r-l%C3%A5ngsiktigt-oh%C3%A5llbart-1.52849345

Henrik Jönsson, GP, skriver nedan läsvärt om varför det är oklokt av oss invånare att acceptera oerfarna ledande politiker. Priset vi invånare får betala för broilerledning av Uppsala och Sverige är mycket högt. Utvecklingspartiet demokraterna vill bli en politisk plattform för ansvarsfulla välmeriterade som vill tjäna vårt samhälle i viktiga förtroendeuppdrag.

Ett komplext system som utsätts för hastigt förändrade belastningsmönster havererar nämligen inte – som Cooks forskning visar – med en plötslig smäll, utan genom att många små misstag samverkar till ett gradvist förfall.”

Sveriges unikt skenande kriminalitetsutveckling är ett exempel på hur många olika problem, i form av växande utanförskapsområden, misslyckad integration och en värderingsdriven migrationspolitik gradvist samverkat till att upprätta ett systemiskt hot mot Sverige som rättsstat.”

På samma sätt ansätts nu Sveriges kraftsystem av ett stort antal samverkande problem, orsakade av värderingsdrivna överregleringar av energiproduktionen. Svenska Kraftnät beskriver situationen med orden “En allt större andel icke planerbar elproduktion skapar ett behov av ökad flexibilitet [...] Efterfrågeflexibilitet innebär att elanvändning minskas, ökas eller flyttas till en annan tidpunkt.”

”Verklig systemkollaps innebär nämligen inte att granen plötsligt brinner upp, utan att skjutningarna i svenska städer upplevs så hotande att somliga väljer att inte gå ut och skaffa någon gran alls. Det är inte heller maten som tar slut – utan elen som krävs för att kunna tillaga den. Och huset faller inte ihop – det är förmågan att bygga nya hus som plötsligt saknas.”

Väljaropinionen är utled på värderingsdrivna beslut som destabiliserar samhället, och underkänner därför regeringens försök att reducera allting till en banal konflikt mellan ont och gott.”

”Valet kommer därför att handla om lag, byggande och elförsörjning – de grundläggande förutsättningarna för att upprätthålla det komplexa system vi kallar Sverige.”

https://www.gp.se/ledare/vi-bevittnar-ett-gradvist-förfall-inte-en-systemkollaps-1.52839403

Utvecklingspartiet demokraterna tycker inte att vi invånare ska acceptera att vi styrs av broilers utan av ansvarsfulla och livsmeriterade personer. Personer som inte ser förtroendeuppdrag som ett yrke utan som just ett förtroendeuppdrag i invånarnas tjänst. Du som har chansen att rösta på lokala partier, syna dem och ge dem en chans för att just ditt närsamhälle ska utvecklas bättre. Vi kan mycket bättre än nu! Politiska uppdrag ska inte handla om pengar och titlar. Det ska handla om att tjäna invånarintresset och kämpa för idéer som bär mot en bättre framtid. En bättre framtid för oss i vårt unika samhälle på jorden.

www.updem.se







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar