fredag 3 januari 2020

Nolltolerans och relativitet

Nolltolerans som förebyggande insats
Grov brottslighet är även starkt kopplad till ”lättare” brottslighet. I de kriminella gäng som nu finns i våra större städer, samt generellt inom grov organiserad brottslighet, finns ”hang arounds” som i bästa fall enbart utför små brott. Tyvärr används de yngsta även för de grövsta brotten eftersom deras straff OM de åker fast är mycket lägre än när +21 åringar begår brott. Den grova kriminella vågen i Sverige är smärtsam in i den svenska själen. Ständigt dödande skjutningar, sprängningar och bilbränder skapar stor otrygghet, säkerhetsproblem och har kraftigt försämrat Sverigebilden i världen. En mycket trist utveckling som är en direkt följd av kraftigt ökat utanförskap och växande segregation. Allt ansvar ligger på ansvariga rikspolitiker som drivit en ansvarslös migrationspolitik och sedan länge en misslyckad integrationspolitik. Nu krävs främst en stenhård kamp mot den grövsta brottsligheten där alla, inklusive minderåriga, inkapaciteras länge. Parallellt krävs nolltolerans mot alla typer av brott och ständiga insatser från Kronofogden och Polisen där de tar allt av värde från kriminella. I jämförelse med många andra västländer, och även andra, har idag Sverige väldigt mycket mer skjutningar, sprängningar och bilbränder per capita. Främst faller självklart ansvaret på de kriminella men, jag upprepar, även på det senaste decenniets svenska riksdagsledamöter som förstärkt den samhällsutveckling som växande utanförskap och segregation medför. Bara för att det blir allt bättre för allt fler människor på vår jord innebär inte det att svenskar får det relativt sett bättre. Det är viktigt att hålla "relativitetstungan" rätt i munnen.
https://www.dagensjuridik.se/nyheter/skjutningarna-i-sverige-extrema-hela-europa-ny-studie-varnar-utvecklingen/
https://www.svd.se/dodsskjutningar-okar--sverige-sticker-ut-i-norden

Sedan 2013 har Uppsala kommun och Polisen kämpat tillsammans för att få kameraövervaka på ”hotspots”. Nu äntligen har Polisen de rättigheter de behöver för att även använda kameror för att bättre klara upp allvarliga brott. De som inte tror att det har betydelse har fel. Ta till exempel de hemska misshandelsfallen av busschaufförer i Uppsala. Tack vare filmerna från bussarna har brottslingarna kunnat identifieras. Viktigast av allt är nu att bryta ökande utanförskap och växande segregation.
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/lattare-for-polis-att-kameraovervaka
Dagens besvikelser
De som inte förstår att det är mycket viktigt att förstå hur extrem svensk generell kultur är jämfört med de flesta kulturer runt om på vår jord. Allt är relativt. I en värld där "det svenska undret" har stora sammanhållningsproblem är det viktigt att förstå utmaningarna med möten mellan vitt skilda kulturer. Om du studerar FNs värderingskarta kanske du kan lära dig något viktigt. Och bli betydligt ödmjukare inför integrationsutmaningarna vi har än vad till exempel vänstern är.

Ann Linde verkar vara en mycket bättre svensk utrikesminister än vad Margot Wallström var. Jag hoppas verkligen hon har det som krävs för att företräda svenska intressen väl mot andra länder. Inte minst mot pompösa fransmän, auktoritära ryssar och amerikaner, allt starkare kineser och så vidare. Sverige måste i denna nya svåra brytningstid hitta ett nytt geopolitiska förhållningssätt. Expressens ledare har rätt, det är en ny värld och det måste även svenska politiker inse. Och i denna nya värld är inte de extrema svenska värdegrunderna de som dominerar. Ja, extrema, inte lagom. Studera FNs värderingskarta. För många av oss svenskar förefaller detta konstigt men extrempositioner definieras utifrån hur andra människor på vår jord tycker. Och vissa svenska extremister har oansvarigt försatt det svenska samhället i en mycket svår situation med allt större utanförskapsprobålem och växande segregation. För att inte tala om att vi återigen har faktisk fattigdom på svenskt territorium.
https://www.expressen.se/ledare/sverige-star-inte-starkt-i-en-allt-tuffare-varld/
http://www.worldvaluessurvey.org/wvs.jsp

De som är emot en mycket reglerad aktiv dödshjälp till svårt sjuka med till exempel extrema smärtor. För tillfället har jag fått en ordentlig ryggsmärta. Jag har skött min träning dåligt och får betala ett smärtsamt pris tills jag fått hjälp att bli av med värkarna. Det gör väldigt ont och jag sover dåligt. Min smärta är ingenting mot den smärta som vissa människor har i slutet av sina liv. Det är skamligt att riksdagens lagstiftare inte gör aktiv dödshjälp möjlig i Sverige.
https://www.vardfokus.se/webbnyheter/2017/november/granskar-argument-for-och-emot-dodshjalp/
https://timbro.se/valfard/lat-mig-ga-en-rapport-om-hur-dodshjalp-bor-inforas-sverige/

Dagens stjärna
Malcom Kyeyune. Han är väldigt klok. Vänstertyckare, naivister, PKare och hycklare måste tycka illa om honom. Att många människor runt om på vår jord får det bättre är inte synonymt med att de större delarna av dem som levde i Sverige för 15 år sedan har fått det relativt sett bättre. Relativt jämfört med de rikaste 5% av Sveriges befolkning och medelklassen i andra OECD länder. Det har kännbar betydelse.

”Jag tror det är ganska tydligt att det pågår ett sorts dubbelspel när det gäller önskvärdheten i att göra Sverige mer "representativt" och det är lite det jag försöker sätta fingret på. I praktiken handlar vurmen om mångfald i Kultursverige framförallt om att man vill ha både män och kvinnor med olika hudfärg som tycker exakt samma saker, inte att man vill ha en mångfald av åsikter. På den vägen är det.”

”Den ökade förekomsten av tortyr och förnedringsvåld i Sverige. Detta är ett extremt oroande tecken, därför att det är sådana saker du sett i länder historiskt som ett sorts förstadium till att riktiga etniska konflikter bryter ut. Det går således inte att underdriva just hur extremt allvarligt den här sortens våld är, trots att folk kanske inte lider fysiska men för livet.”
https://www.dagenssamhalle.se/nyhet/man-vill-ha-man-och-kvinnor-med-olika-hudfarg-som-tycker-exakt-samma-30849?fbclid=IwAR37koFxEbBtyrfpaPUqHHgibcBCMz8SPeefj5E53cPYpC__Afm5wRHJK3M
https://www.europaportalen.se/teman/oecd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar