torsdag 16 januari 2020

Misslyckad mobbing

En gemensam plattform
Ett 73 punkts program skulle kunna vara byggstenar för att beskriva hur samarbetspartners ska forma en positiv framtid. Punkter för en attraktiv berättelse om hur problem blir lösta och möjligheter tas till vara. En sådan gemensam plattform kräver någon form av övergripande ambition att samarbeta runt för att nå för målgrupperna bra resultat. Att rädda mänskligheten från klimatkatastrof är för abstrakt. Och tro mig, svenskars konsumentpåverkan är inte ens synlig ur ett globalt perspektiv. Hur kunde Sveriges riksdag hamna i denna röra? Ledarskapsinkompetens är den krassa förklaringen. Det sägs att vi får de ledare vi förtjänar. Om det är så går Sverige garanterat en trist utveckling till mötes. Sedan 2006 har den minst sagt infantila (barnsliga och inte klokt vuxna) hanteringen av SD fått ett högt pris. Mobbingen av meningsmotståndare i en demokrati är en usel strategi. Det är inte ens en klok taktik. ”Vapnen” inom politiken ska vara ledarskapsförmåga och sakliga argument för och emot det man gillar eller ogillar. Om SD hade respekterats som invalda av folket och övriga partier enbart mött dem i debatt slag hade inte dagens kris varit så stor som nu. Det är viktigt att vi kommer ihåg att det främst är Socialdemokraterna och Moderaterna som förlorat röster till SD. Och glöm inte att SDs väljarframgångar på kort tid är historiskt stora. Hade M och S fört en hållbar migrations- och integrationspolitik hade det aldrig hänt.
https://www.svtplay.se/video/25069014/agenda/agenda-12-jan-21-15?start=auto

Att många kommuner ”går på knäna” på grund av dåligt lokalt ledarskap och riksdagens ansvarslösa migrationspolitik är inget nytt. Det är dock ett faktum. Kompetensproblemen lokalt får väljarna ta ansvar för som röstat fram dem. Effekterna av den usla migrationspolitiken, och oförmågan att ge kommunerna bättre stöd för offensivt integrationsarbete, ska bäras av Sveriges riksdag. Den som skapar kostnaderna ska också bära dem. Oavsett om det är lokalt eller nationellt som kostnaderna ska tas är det de skattebetalande invånarna som drabbas. Inte minst i ljuset av det är det ett hån mot Uppsalabor och många svenskar att landet tillåts styras av ett gäng som inte har en majoritet av folket bakom sig. Särskilt provocerande är det att MP ges så stort inflytande. Löfven efterfrågas nog ingenstans. Trots det borde han förtidspensionera sig och låta riksdagen få böka med att hitta en ny regering med ett starkare folkligt stöd. När V byter ut sin partiledare kanske C och L kan acceptera att V för första gången får sitta i en regering. Tänk dig V, MP och S med stöd av C och L. Tänk vad politiskt rörigt Sverige har blivit. Till stor del på grund av att inte övriga riksdagspartier hanterat SD vuxet. V och M kräver nu att kommunerna får lite mer kommunbidrag. Vi får se hur det går när Löfven än en gång får kämpa med en av Januariavtalets konsekvenser.
https://www.expressen.se/nyheter/sjostedts-nya-krav-pa-lofven/

Och självklart kommer SD att stötta ett förslag på att stärka välfärdens kärna. Inte minst för att visa hur svag den nuvarande S/MP + C/L regeringen är.
https://www.expressen.se/tv/nyheter/viktor-barth-kron-sa-tror-jag-regeringen-svarar-pa-sjostedts-hot/

En sak är helt säker, Socialdemokraterna lyckades spräcka Alliansen men S, C och L har också varit SDs bästa valarbetare. Undrar vad komedikaraktären Borat, Sacha Baron Cohem, hade sagt om detta...... "It´s a game for the sake of gaming, stupid....."
http://www.svenskfilmdatabas.se/sv/item/?type=film&itemid=54755
Dagens besvikelse
Januariavtalets partier. De vidtar inte de åtgärder som krävs för att vända Sveriges negativa utveckling! Hur kan man missköta sitt invånaruppdrag så uselt?
https://www.expressen.se/kronikorer/viktor-barth-kron/det-finns-ingen-vag-ut-for-januaripartierna/

Om inte V fortsätter att skarpt utmana Januarigänget är det synd att Jonas S hoppar av som Vs partiledare. För demokratins bästa är det bra att även V tydligt demonstrerar sitt missnöje med den politik som drivs från Rosenbad. Och den är inte ens en bra kompromiss mellan partier med en gemensam riktning.
https://www.expressen.se/kronikorer/viktor-barth-kron/jonas-sjostedt-kunde-aldrig-fanga-missnojet/

Dagens stjärna
Viktor Barth-Kron, Expressen. Ja, ett extraval låter kanske väljarna förstå vad de röstar på. Det bästa under partiledardebatten var när Ulf K, M, hjälpte centerpartisten Anders Jonsson att förstå att C bröt sitt vallöfte och C valde att stötta Socialdemokraterna. Han har en poäng med att det ställningstagandet, och det väljarsveket, fick stora negativa konsekvenser. Fridolin har också skrivit en rörig och ”vänsterluktande” artikel i dagarna. Där säger han att S inte är roliga att samarbeta med, att S är helt politiskt vilse och enbart strävar efter makt. Till varje pris. Ja, ja. Sveriges problem blir inte lösta med nuvarande styre. C och L kan väl i ett extraval säga att de avser att sitta i en regering med S och MP. Det skulle vara intressant att se hur det skulle gå för C och L i ett val med det regeringsbudskapet. Jag vet vad jag tror.

”Valet 2018 utspelades till stor del på vilseledande premisser.”
https://www.expressen.se/kronikorer/viktor-barth-kron/kristersson-har-en-poang-extra-val-vore-inte-fel/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar