söndag 19 januari 2020

Ordning och reda

Auktoritärt ledarskap
I takt med att det svenska samhällskontraktet med skattebetalarna brister allt mer, och i takt med att otryggheten sprider sig, ökar efterfrågan på auktoritärt ledarskap. ”Som man bäddar får man ligga”. Den som lärt sig den enkla Maslows behovstrappa kan förstå att alla, utom de få som lever i sin globala priviligierade bubbla, kommer att prioritera ordning och reda före ”självförverkligande” i en otrygg miljö. Sverige är tveklöst påväg mot ett mer auktoritärt ledarskap som en konsekvens av den oansvariga migrations- och integrationspolitik som bedrivits under galet lång tid. Glöm aldrig vilka aktivistpartier som ställt till den situation Sverige är i. Och förstå att den nuvarande ”Januaripolitiken” slänger ”bensin på brasan”. Tills mängden grova brott blir betydligt mindre i Sverige kommer trygghetsfrågorna vara de viktigaste för de flesta väljare. Många partier tävlar om att kräva hårdare tag. Den kloka väljaren går inte på alla ord som delas ut utan dömer enbart partierna utifrån vad de gjort.
https://levafri.blogspot.com/2016/04/maslows-behovshierarki.html?m=1
Som jag skrivit förr skulle Sverige skötas mycket bättre om S inte var regeringsberoende av aktivister inom Miljöpartiet och Centerpartiet. Tyvärr väljer S maktplattform före att stå upp för rimligt hållbar politik för de människor de ska tjäna. Aktivister ska vara aktivister. Aktivister ska aldrig vara i ledande roller. Ledare ska kunna använda både hjärna och hjärta och ”kallt” kunna förhålla sig till beslutsunderlag. I en värld med gränser måste också folkvalda fatta vilka människors bästa de ska företräda. Om S bryr sig om invånarna är det hög tid att slänga ut MP ur regeringen. I fredags gjorde Stefan Löfven ett uttalande som visar att S, till skillnad från MP, har ”sjukdomsinsikt”.  Sverige måste under överskådlig tid stoppa all invandring som inte är självförsörjande.

”Efter att Stefan Löfven sagt att man ska minska asylinvandringen bråkar nu regeringen återigen för öppen ridå i migrationsfrågan.


”– Vi ska visa att antalet asylsökande blir färre – rejält många färre för att vi ska klara integrationen.
Det sa Stefan Löfven i en intervju med Dagens Nyheter en intervju som publicerades på fredagen.”
https://www.expressen.se/nyheter/nytt-asylbrak-splittrar-regeringen-oseriost/

Dagens besvikelse
Att riksdagen inte kan få till en majoritet för att stoppa problemen med att allt fler lever olagligt i Sverige. Det leder till att många av dem utnyttjas under slavliknande förhållanden och andra som begår brott för att överleva. Hur skulle du göra om du tänker dig att du lever olagligt i ett annat land och inte har rätt att vara där? De flesta av oss förstår att vi enligt Maslows läror behöver äta och någon plats att sova på. Nedan bifogar jag ett exempel på vad som händer. Nedan exemplifierar också hur restaurangbranschen får osunda konkurrensförhållanden. Mellan de som sköter sig och de som utnyttjar mycket utsatta människor.

"Slavliknande arbetsförhållanden och anställda som sover i lokalerna. Här är miljöinspektörernas egna bilder från en av de utpekade restaurangerna i Malmö. Och trots att man regelbundet kontrollerar krogarna, återkommer problemen när inspektörerna lämnat platsen."
https://www.expressen.se/kvallsposten/har-ar-bilderna-fran-utpekade-malmokrogen/

Dagens stjärna
Patrik Kronqvist. Allt mer blir ytligt i vårt samhälle. Och all nyfikenhet till sociala medier och mejl gör oss mindre effektiva.

"Newports hypotes är att det arbete vi kan utföra vid djup koncentration blir allt mer värdefullt i dagens ekonomi, men att förmågan att gå på djupet samtidigt blir desto ovanligare."

"Mejl, sociala medier och verktyg som Slack är en annan förklaring. Visst har de gjort kommunikationen smidigare. Men de har också medfört att många tjänstemän ägnar en stor del av sin arbetstid till att vittja mejlkorgen - ett typiskt ytjobb - och att deras koncentration ständigt bryts av aviseringar om nya meddelanden. Det är ett ineffektivt sätt att arbeta. Forskning visar att ett avbrott, även om det är kort, tydligt förlänger den totala tid som krävs för att slutföra en arbetsuppgift."
https://www.expressen.se/ledare/patrik-kronqvist/sa-kan-vara-dumma-jobb-bli-smartare/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar