måndag 6 januari 2020

Konsekvenstänkande

Som man bäddar får man ligga
Jag verkligen älskar uttrycket "som man bäddar får man ligga". Så är det. Och det är något som nästan alla människor i den utvecklade världen kan förstå vad det innebär. Enkelt och glasklart. Att förstå att man får sova sämre om man har det dåligt bäddat, och en massa saker i sängen, förstår många. Det är att ändå ha en viss förståelse för konsekvenstänkande.
https://m.youtube.com/watch?v=pxBQLFLei70

Bland många av våra politiska ledare finns stor förbättringspotential vad avser förmåga till konsekvenstänkande. Nedan ledare i Expressen är ett tydligt exempel på hur oacceptabelt dagens regeringspartners (S, MP, C och L) agerar. Att människor på vidriga sätt utnyttjas i Sverige är ett oacceptabelt faktum. Andra konsekvenser av denna idiotiska migrationspolitiken är att den lagliga konkurrensen sätts ur spel, brottslighet stimuleras och moralen och etiken inom vårt samhälle bryts ner.

"Ingen kan längre vara förvånad över utländsk arbetskraft utnyttjas i Sverige. Det är en helt logisk följd av dagens regelverk."

”Tyvärr handlar det inte om enstaka fall. Utnyttjandet av människor i skuggsamhället har pågått länge i Sverige. Så sent som i oktober avslöjade tidningen Arbetet hur papperslösa daglönare syr gardiner i en svartfabrik i Malmö. Redan 2012 kunde Johanna Karlsson i Sydsvenskan beskriva exploateringen på restaurangen. Men det har inte fått några större följder - ägarfamiljen har tvärtom expanderat. När sådana missförhållanden blir kända brukar det höjas röster för mer kontroller och hårdare straff. Det behöver inte vara fel. Det är exempelvis bra att brottet människoexploatering har tillkommit. Politikerna behöver också se till att Migrationsverket får tillgång till Skatteverkets register samt täta det kryphål som gör att personer som säljer osanna jobberbjudanden inte kan dömas för människosmuggling. Men rent generellt borde lagstiftarna fundera mer på vilka incitament till utnyttjande som regelverken skapar – och mindre på hur man kan straffa de människor som drar nytta av lagstiftningen, för det är ofta hopplöst svårt."

"Att skärpa reglerna för arbetskraftsinvandring är inget universalmedel mot exploateringen av utländsk arbetskraft. Zakir kom hit på ett studentvisum, Suvari som anhöriginvandrare. Myndigheter vittnar också om att även arbetskraft från andra EU-länder utnyttjas i Sverige. Men dagens regler underlättar för exploateringen. Andra arbetare på restaurangen har exempelvis sökt asyl när deras studentvisum gått ut. Syftet är att senare kunna ansöka om spårbyte för att bli arbetskraftsinvandrare."

"Larmrapporterna om effekterna av lagstiftningen har duggat tätt de senaste åren. I höstas varnade flera myndigheter för att den organiserade brottsligheten utnyttjar reglerna. Men Januariavtalet slår fast att regelverket för arbetskraftsinvandringen ska värnas. Exploateringen sker med politikernas goda minne." 
https://www.expressen.se/ledare/exploateringen-sker-med-politikernas-goda-minne/
Dagens besvikelse
En dysfunktionell riksdag och dåligt fungerande politiska processer. Det är illa att +60 åringarna är mycket få i Sveriges riksdag trots att de generellt både är mycket erfarna och en stor andel av vår befolkning. Det är illa att en så viktig arbetsgrupp, den som ska ta fram ett nytt förslag på migrationspolitik, bemannas med så oerfarna människor. Livserfarenhet är ett sätt att utveckla sitt konsekvenstänkande på. Akademisk metodträning, militärtjänst och ett aktivt idrottsliv bidrar också till ett utvecklat konsekvenstänkande. Om vi vill öka chanserna för att just vårt svenska samhälle ska utvecklas konkurrenskraftigt och attraktivt behöver vi rösta fram partier som säkerställer rimligt erfarna ledande företrädare.

”Blott 20 år gammal blev Jonny Cato (C), i dag 25, kommunalråd i Helsingborg. Förra hösten valdes han in i riksdagen. Och nu i veckan, i egenskap av Centerpartiets nya talesperson i migrationsfrågor, representerar han sitt parti i den kommitté som har till uppgift att ta fram en ny svensk migrationspolitik som ska börja gälla i juli 2021.”
https://www.expressen.se/nyheter/c-toppen-fel-att-sverige-stangde-granserna/
https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Jonny_Cato

Dagens stjärna
Magda Gad. Ja... Tro aldrig något annat än att egennyttan är stor oavsett vilken makt som agerar. Varför skulle något lands företrädare sätta ett annat folks intressen före egna? Strategiska samarbeten mellan länder och internationella lagar används som metoder för att balansera ut ”de starkastes” makt. Gång efter gång får vi trots internationella lagar/överenskommelser bevittna nationsledningar som struntar i överenskommelserna. Det sänder tydliga budskap till övriga och formar befolkningars inställning till hur väl rimlig rättvisa upprätthålls mellan nationers folk. Tyvärr tror jag den tidigare CIA-chefen i USA, David Patraeus, har rätt. Trump har nu gjort det mycket svårt för iranierna att inte hämnas. Tyvärr är det inte osannolikt att Trump och hans gäng vill ha en väpnad konflikt med Iran för att öka chanserna att han ska sitta kvar som president för USA i fyra år till.
https://www.expressen.se/kronikorer/magda-gad/usa-kan-ha-oppnat-helvetets-portar-i-iran/

Den 3/11 2020 är det avgjort vem som styr USA som president till slutet av år 2024. I år håller USA sitt 59e presidentval. Väldigt mycket tyder på att Trump får leda USA i ytterligare fyra år. Vilka blir konsekvenserna av ytterligare fyra år av ”twitterledarskap”? Tveklöst att västvärldens inflytande i världen kraftigt försvagas.
https://www.google.se/amp/s/www.nytimes.com/interactive/2019/us/politics/2020-presidential-candidates.amp.html
https://ballotpedia.org/Presidential_election,_2020

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar