torsdag 31 maj 2018

Solkraft

Den gröna energikällan
Solen är tveklöst vår viktigaste energikälla, och har alltid varit det. Utan det perfekta avståndet till solen hade vi inte haft något liv på jorden. Inte minst i dagar som nu, med massor av sol, inser många att solenergin kan användas i mycket större utsträckning än idag. Utvecklingen inom solenergiområdet fortsätter att gå mycket snabbt. Det innebär att solenergin blir allt billigare och dessutom utvecklas solpaneldesignen så att de blir attraktivare. En fantastisk utveckling som ger mycket framtidstro.
I Uppsala har nu äntligen S och MP lyssnat på bland annat C om att avbryta satsningar på vindkraft. Istället ska nu enligt deras förslag satsas på solenergi. Bland annat genom att bilda ännu ett bolag inomUppsala kommuns ägarsfär. Självklart ska vi satsa mycket mer på grön el genom smarta och ansvarsfulla upphandlingar av grön el. Gärna med fokus på leverantörer som satsar mycket på solenergi. Att kommunen själv ska investera sig in i solenergimarknaden tror vi är ekonomiskt oklokt. Genom att använda alla kommunens befintliga och kommande byggnader för solpaneler kan kommunen skapa smarta vinna/vinna allianser på den konkurrensutsatta marknaden istället. Solenergisatsningar JA men inte på det okloka sätt som Uppsalas politiska majoritet nu föreslår.
http://discovery.economist.com/features/21739640-bright-some-clouds-says-varun-sivaram-taming-sun-future-solar-166513142-1527607831482?kw=all&csid=socialpr&ref=features&aid=5694790160

Dagens kalkoner
Människor som skjuter mot andra människor mitt på dagen i närheten av en förskola. Usch!
https://www.expressen.se/nyheter/uppgifter-stor-polisinsats-efter-skottlossning/

Den magiska gränsen är 30 km i timmen för att minska skadeeffekter vid olyckor. I de mest centrala områdena borde det vara gångfart eller max 30 km per timme.
https://www.expressen.se/ledare/40-grans-i-staderna-kan-radda-manga-liv/

Dagens stjärna
Vänsterpartister som inser hur destruktiv deras politik är för ”vanliga” människor och därför byter till ett parti som tror på marknadsekonomi. 
https://www.expressen.se/ledare/-vansterns-olidliga-latthet-om-pensionen/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar