onsdag 2 maj 2018

Jakt efter sanningen

Relativitet
Om man inte lärt sig relativitetsläran i skolan har livets skola till sist spridit sin lärdom. Allt är relativt. Allt kan och ska tolkas utifrån olika perspektiv och blir då olika verkligheter. Finns då inte en verklig verklighet? I relativa termer finns den, men den är subjektiv. Men i den subjektiva världen är vi relativt sett mer eller mindre nära varandra i vår subjektiva beskrivning av verkligheten. Flummigt? Verkligheten i form av fakta. Under valrörelsen kommer vi behöva värdera mycket relativa ställningstaganden, hur olika tänker partierna egentligen i olika sakfrågor? I vilka sakfrågor ligger de olika partierna i närheten av din sanning?
https://www.synonymer.se/sv-syn/relativitet
http://physics.gu.se/~f3aamp/VVV/Albert/Relativ.htm

Desperata Socialdemokrater
Jag har länge hävdat att Socialdemokraternas storhetstid är över. Jag är fortsatt övertygad om det. Främst på grund av rörelsens oförmåga att tänka nytt och att välja kompetenta ledare. När ett parti med liknande historia tappar förmågan att genom rimlig Darwinism välja dugliga ledare är storhetstiden slut.

Det är inte länge sedan som flera av riksdagens partier gjorde en ny pensionsuppgörelse. Socialdemokraterna lyckas inte längre som förr att upplevas, eller att vara, relevanta. För det krävs närhet till folket, tidsenlig idéutveckling och mod. Även om pensionsöverenskommelsen blev ”mellanmjölk” har nu S gått ut och spräckt den breda partiöverenskommelse som ändå fanns. Visst kan man se det som smart valtaktik.... Man kan också se det som ett exempel på dåligt ledarskap. Nu ska det valfläskas samtidigt som BNP per person utvecklas dåligt...
https://www.expressen.se/ledare/s-forsoker-kopa-roster-med-pensionspopulism/
Dagens kalkon
Stefan Löfvén. Han har inte lyckats stoppa partiets fortsatta tillbakagång. Eftersom de tappar väljare till  och SD är det allvarligt för Sverige. Tänk om de istället kan se ljuset blan borgerliga partier!
http://www.gp.se/ledare/boscanin-svartmålning-räddar-inte-krisande-s-1.5815113

Dagens stjärna
Jennie Sonesson. Ja, det är ingen trovärdig feminism när den inte är konsekvent. 
http://www.gp.se/ledare/sonesson-ingen-feministisk-knytblus-när-begler-sparkades-1.5812281

Hamid Zafar. Svensk integrationspolitik måste kraftigt förbättras.
https://www.expressen.se/debatt/valkommen-hit-vi-bjuder-pa-kroniskt-utanforskap/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar