måndag 7 maj 2018

Vem har bäst medicin

Partiledardebatten
De borde rama in partierna med två minuters film om vilket tankegods som vägleder dem. I synnerhet om man använder "jag tycker" när man förmedlar partiets politik skulle det vara väldigt smakfullt om public service hjälpte invånarna på det sättet. Det finns stora skillnader mellan partierna i sakfrågor. De är inte alltid enkla för många att uppfatta. De är särskilt svåra att uppfatta mellan partier som inte vill vara för tydliga med sina olikheter för att underlätta för gemensamma regeringsförhandlingar.
https://www.svtplay.se/video/17900467/nyheter-direkt/partiledardebatt-eftersnack
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/de-var-bast-i-debatten-enligt-tittarna
https://www.expressen.se/kronikorer/k-g-bergstrom/lofvens-insats-var-narmast-en-katastrof/

Kortsiktighet
Ju närmare valdagen vi kommer desto mer ansvarslöst gäller det att uppträda. Låt oss hoppas att väljarna ser igenom den sortens valtaktik.” Anna Dahlberg har rätt, många av de vallöften som nu ges saknar långsiktig hållbarhet och kan definitivt klassas som oansvarigt populistiska. Jag tror att väljarna är klokare än vad vissa partistrateger tycks tro.
https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/stall-in-valrorelsen-vi-har-inte-rad-med-stolligheterna/
I gårdagens partiledardebatt framgick tydligt att vare sig Socialdemokraterna eller Moderaterna idag har andra partners för att driva sin önskade migrationspolitik. Det gör frågan fortsatt intressant. Vilka partier vinner på denna otydlighet om vilken migrationspolitik som väntar runt hörnet?
https://www.expressen.se/ledare/javisst-gor-det-ont-nar-blockpolitiken-brister/
https://www.expressen.se/kronikorer/k-g-bergstrom/lofvens-insats-var-narmast-en-katastrof/

Vi lever i en märklig tid med självskapade hinder för att säkra en bra morgondag. Stig-Björn Ljungren raljerar härligt om denna tid i bifogad krönika. Men ”chokladboll”, är det tabu att säga nu också? Vad är problemet med det? Ja, ja han blandar väl som vanligt sitt tyckande med underhållande ironi och annan form av humor.
http://www.gp.se/ledare/ljunggren-en-lättkränkt-tid-1.5857061

Dagens kalkon
De som mest styr den ekonomiska politiken i Sverige. Jag tycker att det är mycket dåligt att den svenska kronan kraftigt försvagas.
https://www.fokus.se/2017/06/valutamysteriet/
https://ekonomihandboken.se/pengar-och-valutor/varfor-har-kronan-sjunkit/

Dagens stjärna
Sofie Löwenmark. Vi måste bekämpa hederskulturer mycket bättre.
https://www.expressen.se/ledare/sofie-lowenmark/utan-atal-fortsatter-flickor-att-dodsstorta-fran-balkonger/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar