lördag 19 maj 2018

Superkommuner

Uppsala kan mycket bättre
Uppsala behöver ett nytt visionärt och invånarfokuserat ledarskap. Uppsala kommun har alla möjligheter att vara topp tre kommuner inom alla kategorier i Sverige. Förutsättningarna för det är mycket stora. Det är intressant att de flesta av de kommuner som rankas högst både levererar bra invånarvärde samtidigt som de har betydligt lägre skatt än i Uppsala. Bra invånarvärde handlar självklart också om att respektera invånarnas möjlighet att få styra så mycket som möjligt över egna intjänade pengar. Inom alla Uppsalas verksamheter kan kraftiga förbättringar genomföras som både höjer servicen till oss invånare samtidigt som ekonomiskt handlingsutrymme frigörs. Ekonomiskt utrymme till bättre villkor för våra lärare, sjuksköterskor och undersköterskor.

Vill du gå en positiv eller negativ framtid till mötes? Uppsala kan mycket bättre än nu och det kräver nytt politiskt ledarskap. Ett politiskt ledarskap baserat på omfattande erfarenhet av förbättrings- och förändringsarbete i stora komplexa organisationer. Jag är säker på att en stor majoritet av Uppsalaborna är kloka och därför röstar på ett sådant alternativ i det kommunala valet senast 9/9 2018. Bifogat finner du en ranking av Sveriges kommuner. Uppsala är inte ens topp 10 i någon kategori! Uselt! Tur att det är val snart!
https://www.dagenssamhalle.se/nyhet/har-ar-arets-superkommuner-2018-22166
Dagens kalkon
De som inom en demokrati och rättsstat inte säkerställer att fattade beslut verkställs. Lagar ska gälla alla jämlikt och beslut ska verkställas.
https://www.expressen.se/kronikorer/fredrik-sjoshult/skandal-att-eva-engbergs-mordare-fatt-vara-kvar-i-sverige/

Dagens stjärna
Ann-Charlotte Martéus. Det är alltid bäst att se verkligheten som den är och utifrån det hjälpas åt att hitta förbättringsvägar FRAMÅT!
https://www.expressen.se/ledare/ann-charlotte-marteus/ingen-kan-skruva-verkligheten-som-kriminologen-sarnecki/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar