fredag 4 maj 2018

Hur fel kan man gå

Verklighetens indikatorer
En indikator är ett nyckeltal som ska hjälpa den som följer den att förstå tillståndet i dent som observeras. Dåliga värden är dåligt och bra värden är bra. I en ”stark” svensk ekonomi har vi minusränta, en allt svagare valuta och en kraftigt ökande långtidsarbetslöshet. Det är inga bra värden. Frågar du mig är det inte ens bra för exportindustrin då jag hävdar att det hindrar oss från att genomföra ännu mer och bättre åtgärder för att hålla oss konkurrenskraftiga. Att driva upp kostnaderna för import och kraftigt fördyra svenskars utlandsresor är knappast ett sätt att se till våra invånares bästa. Det är väldigt dyrt att vara svensk utomlands idag, om man tjänar sina pengar i svaga kronor. Blir intressant att följa hur inflationen utvecklas nu. Vi importerar mycket kopplat till vår höga konsumtion. Sverige är inte på rätt väg mot en ljus framtid. Inte minst Socialdemokraternas senfärdiga desperata utspel visar att de äntligen tycks ha insett att BNP-utvecklingen per capita är farligt låg och att behovet av försörjningsstöd kraftigt ökar ute i många kommuner. Det parallellt med att allt fler barn och omsorgsbehövande äldre ökar kraftigt. Det nödvändiga reformarbetet borde ha inletts för länge sedan. Uppsala och Sverige behöver ett nytt och ansvarsfullt ledarskap. Den som idag försöker fynda på en tax-free butik utomlands inser snabbt att ”det går bra för Sverige” är som med statistik. Det finns lögn, förbannad lögn och statistik. Det är i nästa lågkonjunktur vi får se om tidigare ledning varit duktig och ansvarsfull eller ej! Håll i hatten när den hälsar på.
https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Valuta
https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Växelkurs
https://www.riksbank.se/sv/penningpolitik/inflationsmalet/vad-ar-inflation/
https://www.synonymer.se/sv-syn/indikator
https://www.e-conomic.se/bokforingsprogram/ordlista/nyckeltal
Dagens kalkon
Socialdemokraterna. Oavsett vad man tycker om delar av deras politik kan man förvänta sig en rimligt ansvarsfull politik. Det har inte varit svårt att för länge sedan inse att våra välfärdssystem och lagliga krav som styr kommuners verksamhet kraftigt försvagas om inga stora reformer genomförs. De reformerna lyser med sin frånvaro. Senfärdighet blir ofta väldigt dyrt.
http://www.gp.se/nyheter/sverige/s-sverige-har-tagit-emot-för-många-1.5860050

Stefan Löfvén har inte klarat av det svåra uppdraget att vara ledare för ett land. Senfärdighet och okunskap leder sällan mot något framgångsrikt. Ledarskapsrollen har alltid stor betydelse.
http://www.gp.se/ledare/boscanin-löfven-har-skäl-att-vara-mer-självkritisk-1.5826267

Dagens stjärna
K-G Bergström. Det stämmer att både regeringen och alliansen är splittrad inom migrationspolitiken. Alla partier går enskilt till val. Vilka som därefter i minoritet kan försöka styra Sverige får vi mycket sannolikt veta långt efter den 9/9. Italien har fortfarande inte någon ny regering...
https://www.expressen.se/nyheter/k-g-bergstrom-darfor-gor-stefan-lofven-sa-har-/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar