onsdag 9 maj 2018

Volym, volym och volym

Dela, dela och dela
Hur ska vi klara av att minimera krig och minska rovdriften av våra naturtillgångar parallellt med att antalet människor på jorden växer så det knakar. Bara i lilla Sverige, med endast 10 miljoner invånare, märker vi av hur krävande det är att matcha fler människor i attraktiva bostadsorter med fler bostäder, verksamhetslokaler, transportsystem och så vidare för att det ska fungera. Alla dessa resurser tär på naturtillgångar. I ljuset av att vi rör oss fort mot 10 miljarder människor på jorden brådskar det med smarta lösningar som är naturvänligare, minskar konflikterna om begränsade naturtillgångar och som inte är så ytkrävande. Den enskilt bästa vägen framåt för att klara dessa utmaningar är att kraftigt satsa på en utvecklad delningsekonomi. Det är också så att en smart delningsekonomi blir den gröna tillväxtkraft som också kan sprida välståndet till stora delar av jordens befolkning.
https://sv.wikipedia.org/wiki/Befolkningsexplosion
https://sv.wikipedia.org/wiki/V%C3%A4rldens_befolkning
https://www.scb.se/sv_/Hitta-statistik/Artiklar/Afrikas-befolkning-fordubblas-till-2050/
https://www.omvarlden.se/Branschnytt/nyheter-2017/snart-blir-vi-atta-miljarder--sa-ser-befolkningsokningen-ut/
http://www.regeringen.se/debattartiklar/2015/12/dela-varor-och-tjanster-ar-smart--det-vill-vi-stodja/
Du kanske tillhör de människor som inte tycker att klimatförändringarna är på riktigt, eller att de inte är något "nytt under solen". Samtidigt tror jag att du håller med om att den kraftiga ökningen av människor kräver nya sätt att leva på för att det ska fungera, eller? Visst kan du hålla med om att det är en smart väg framåt att satsa massivt på att skapa en marknadsekonomi 2.0 som genom delningsekonomi starkt bidrar till hållbar grön tillväxt? Det är dags för ansvarsfulla nationer och samarbetande nationer att mycket bättre bidra till denna viktiga omställning.

Dagens kalkon
Desperata partiledare. När inte politiken klarar av att få fram breda och hållbara majoritetsbeslut, särskilt i mycket viktiga frågor, då blir det illa. Svensk bostadsmarknad är illa skött. När hela bostadsmarknaden och dess villkor behöver reformeras är det oseriöst att plocka ut ett problem bland massor på detta sätt. Även inom bostadsmarknaden har vi stora volymproblem. Priserna på nyproduktioner är på tok för dyra för att matcha de flesta i behov av bostäders betalningsförmåga. Många människor bor allt värre i trånga bostäder på grund av avsaknad av prisvärda bostäder.
https://www.expressen.se/dinapengar/frida-bratt/stopp-amorteringar-far-inte-bli-en-valfraga/

Dagens stjärna
Expressens ledare som stöttar Delar av Centerpartiets arbetsmarknadspolitik. Det är dags att inse att ingångslöner ska vara lägre och att de arbetsföra som är långtidsarbetslösa får Inkluderingsjobba. Varför denna långa vandring mot det som kommer att bli verklighet. Den långa tiden till nödvändig reform blir dyr och inte medmänskligt inkluderande. Volymutmaningarna med växande utanförskap är mycket allvarliga. Om bara 2% av dem blir kriminella är det många personer.
https://www.expressen.se/ledare/-slopa-gladjekalkylerna-for-statens-latsasjobb/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar