måndag 21 maj 2018

Lätt att göra rätt

Gröna resekedjor
Staden, staden och staden är MPs och Ss stora fokus. Tätt ska stadsdelarna byggas också. Så tätt att det blir oattraktivt och till och med ohälsosamt. Och så tätt, högt och parkeringsplatsfritt så att spårvagnsdrömmar får bättre stöd, trots att trovärdiga finansieringslösningar saknas. Ja, ja vi vet att MP och S gärna jagar bilister istället för att fokusera på gröna resekedjor, att det ska vara lätt att göra rätt och på fossilfria drivmedel. Centerpartiets miljöpolitik fokuserar på gröna resekedjor, att det ska vara lätt att göra rätt och att fossila bränslen ska avvecklas.

Uppsala har Sveriges största kommunala befolkning på landsbygden. En fjärdedel, över 50.000 Uppsalabor lever utanför Uppsala stads stadsdelar. För många av dessa människor är bilen nödvändig för att de ska kunna lösa sina livspussel. Gröna resekedjor innebär bland annat att säkerställa pendlarparkeringar i väl placerade kransorter. Kransorter där man lätt och regelbundet kan fortsätta sin resa med kollektivtrafik för att sedan kunna låna en hyrcykel de sista metrarna från närmaste station. Eller att man tar med sig egen cykel på tåget. Den typen av lösningar är att skapa gröna attraktiva resekedjor.
Centerpartiet i Uppsala har länge arbetat för en förbättrad cykelinfrastruktur i kommunen. Fördelarna med det är många. Främst både bra för den egna hälsan och vår gemensamma miljö. Samtidigt som vi kämpar för en bättre cykelinfrastruktur kämpar vi för att alla trafikslag ska ha rimlig framkomlighet. De som driver en politik som påstår att vi kan klara människor och verksamheters vardagspussel utan bilar, bussar, spårsystem och lastbilar lever i en drömvärld. Politikens uppgift är att se till att det är lätt att göra rätt. Och att främja människors hälsa och säkerställa att vi bygger långsiktigt attraktivt. En del av att främja människors välbefinnande är bland annat att säkerställa bra framkomlighet för blåljuspersonal. Att gå och cykla är toppen, men långt ifrån alltid!
https://www.expressen.se/ledare/patrik-kronqvist/sa-kan-elcyklar-ersatta-lastbilar/

För stressade människor i behov av att inte vara genomsvettiga, eller blöta, när de kommer fram till jobb eller möten måste framkomligheten i trafiken fungera mycket bättre än nu. Mer respekt för Uppsalabornas kamp för att få ihop sina livspussel krävs. Uppsala kan mycket bättre än nu. Det brådskar att få till det mycket bättre än nu. Uppsala behöver ett nytt politiskt ledarskap. För Uppsalabornas bästa.
Varför gick inte Mp, S och V vidare med det värdefulla hyrcykelsystemet som vi var påväg att erbjuda Uppsalabor och besökare redan i slutet av förra mandatperioden?
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=842256625811783&id=280367068667411

Dagens kalkon
Socialdemokraterna. Att det ska vara lätt att göra rätt borde gälla även seriösa partier. Att gå it med röstfiskande vallöften som helt saknar teckning är oseriöst!
https://www.expressen.se/ledare/socialdemokraternas-garanti-ar-rena-bluffen/

Dagens stjärna
Herrarnas landslag i ishockey! Jätteroligt med guldet! Vad är det som händer med ishockeyn när Schweiz är i final?
https://www.expressen.se/sport/hockey/tre-kronor/sa-ska-tre-kronor-firas-efter-guldet/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar