söndag 6 maj 2018

Vi kan bättre

Både bra och dåligt
Det gäller att klara av många saker parallellt. Det finns mycket som fungerar bra i vårt samhälle. Det ska man utveckla vidare eller låta vara ifred från klåfingrighet. Samtidigt finns också mycket som fungerar dåligt eller otillfredställande. Eftersom det är en del av vår komplexa verklighet är det klokt att ha ett Jing/jang-förhållande till livet. Den som tycker att det är tråkigt, jobbigt eller olämpligt att tala om det som fungerar dåligt är inte lämplig som politiker. Politikers och partiers uppgift är att klokt försöka lösa problem samt att förstärka möjligheter. Tänk att det så självklara och enkla ändå är så svårt.

I denna komplexa värld håller S på att finta bort sig själv i desperata försök att hindra SD från att få fler missnöjesröster, och få stopp på kraftigt ökande långtidsarbetslöshet i många kommuner. Enligt kunniga kommunekonomer är snart 40 av Sveriges kommuner insolventa, konkursmässiga. Mycket är bra i Sverige, men mycket utvecklas i den verkliga verkligheten, som drömmare inte vill se, dåligt. Till och med farligt när till exempel inte cancersjuka snabbt får den vård de behöver. Uppsala och Sverige behöver ett nytt ledarskap. Det är dock svårt att nationellt se vilka som modigt och ansvarsfullt klarar av den rollen på ett för invånarna positivt sätt!
En trovärdig migrationspolitik kräver en konkret politisk plan. Löfven kan omöjligen skärpa regelverken om han ska sitta i regering med Fridolin. Men lika omöjligt vore det om den mittenregering S trånar efter blir verklighet: varken Lööf eller Björklund lär skriva under på Löfvens reformförslag.”
https://www.expressen.se/ledare/s-har-ratt-om-migrationen-men-saknar-en-politisk-plan/
https://www.expressen.se/ledare/ledarsnack/hur-ska-sverige-regeras-det-ar-den-stora-fragan/

Dagens kalkoner
Jan Björklund. Det centralistiska tänkandet är destruktivt. Björklunds storvulna kärlek till EU-byråkratin är verkligen oklok om han vill öka stödet för medlemskap i EU. Om han är mottaglig för kritik och visdomsord borde någon vis Liberal ge honom bättre vägledning. Det finns kloka anhängare till L. Sverige ska driva på för ett ”vassare och smalare EU”, inget annat! Sverige måste driva den linjen hårdare om svenskarnas inställning till EU ska vända till något mer positivt.
https://www.expressen.se/ledare/patrik-kronqvist/med-vanner-som-liberalerna-behover-eu-inga-fiender/

Välfärdsbrottslingar. Väldigt tråkigt att läsa i dagens UNT om hur många kriminella lurar våra försäkrings- och bidragssystem på massor av pengar. Det är inget nytt tyvärr men lika upprörande varje gång att ta del av liknande fakta. Vad krävs för att bättre försöka stoppa liknande grova brottslighet? Kraftigt höjda straff? Alltid sätta liknande brottslingar i personlig konkurs? Sätta alla kopplade till ett oärligt bolag i personlig konkurs? Mer byråkrati som förstör för de +90% ärliga? Eller bara gråta och låta kriminaliteten pågå... Vi måste bekämpa liknande brott kraftfullare. Bifogar en gammal artikel om fusket på en sajt som är tillgänglig.
http://24uppsala.se/2017/07/31/manga-bidragsfuskar-sa-mycket-kraver-myndigheten-tillbaka/

Dagens stjärna
David Eberhard. Han har många poänger i sin kritik av en stat som både tar för mycket av invånarnas pengar och slösar oansvarigt med dem! Vi måste kunna bättre!
”Vi lever i en socialistisk orgie. Alla nu levande svenskar är indoktrinerade med socialismens förträfflighet under långt över ett halvt sekel. Vi tror på fullt allvar att det är rättvist att vi ger bort över hälften av våra intäkter till staten. Och det kanske man kan tycka om man visste att staten följde den gamle socialdemokratiske ministern Gustav Möllers devis att ”varje förslösad skattekrona är en stöld från folket””
https://timbro.se/smedjan/socialism-ar-ondska/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar