söndag 25 mars 2018

Hur ska du rösta

Din röst och din framtid
Vi närmar oss snabbt tiden då vi kan börja förtidsrösta. Senast den 9/9 har vi rätten att rösta i kommun-, region- och riksdagsval. Sverige, och de övriga nordiska länderna har längst stolt demokratisk tradition bland världens riken. Det är en av mycket vi kan vara väldigt stolta över. Samtidigt får vi inte vara så okloka att vi tar demokratin för given. Den måste försvaras och utvecklas! Mer och mer tycks vi se ett opinionsmönster i valundersökningar som talar för att vi får en ny sammansättning av partier i Sveriges riksdag. Då måste nya samarbetsformer skapas. Vi får se vad som händer. Den 9/9 vet vi svaren när väljarna sagt sitt.
https://www.expressen.se/nyheter/miljopartiet-hamnar-under-riksdagssparren-i-ny-matning/

Det finns gott om problem att lösa och möjligheter att bättre ta vara på i vårt samhälle. För mig måste ett seriöst parti ha lösningsförslag på problem. Men det räcker inte för att vinna min röst. Jag vill veta vad till exempel Centerpartiet i Uppsala har för ambitioner med all sin sakpolitik. Vilket Uppsala vill de att vi ska leva i om säg 30 år? En tydlig vision om vad man övergripande strävar efter. Centerpartiet i Uppsala har en tydlig vision som vi strävar mot i allt vårt lokala partiarbete.
https://www.uppsala.se/contentassets/501dcbf8a6f84ccfad3d4086796fdaf2/kf-arende-103-4-centerpartiet-mal-och-budget.pdf

En sak är helt säker, partier och andra kommer satsa mycket resurser på väljarpåverkan i sociala medier 2018. 2018 blir det första valet där den digitala världen kraftigt kommer att påverka hur vi väljer att rösta. Vilken samhällsfråga är viktigast för dig? Vilka brister i vårt samhälle stör dig mest? Vet du vilket lokalt parti som bäst möter det som stör dig mest med förbättringsförslag?
https://www.resume.se/blogg/nils-andersson-wimby/2018/01/19/sociala-medier-och-valaret-2018/

Dagens kalkon
Dålig journalistik. Jag tycker det är totalt ointressant om moderaternas och sossarnas nationella partiledningar kan komma överens om hur, om vad och om de alls ska debattera.
https://www.expressen.se/nyheter/m-och-s-i-debattjafs-om-sina-partiledare/

Dagens stjärna
Staffan Bergström med flera. Vi måste få friheten att själva bestämma över hela vårt vuxna liv. Om vi lider olidligt och ständigt måste vi under mycket ordnade former få rätten till en värdig dödshjälp. Det är mycket inhumant att vi inte får denna självklara rätt.
https://www.dagenssamhalle.se/debatt/ogrundade-beskyllningar-mot-dodshjalp-enligt-oregon-modellen-21361
https://www.dagenssamhalle.se/debatt/upprop-frivillig-dodshjalp-ar-en-medborgarfraga-21085

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar