onsdag 7 mars 2018

Alla borde få en chans

Bäst i Sverige
Ung Företagsamhet, UF, är en mycket värdefull och imponerande ideell verksamhet som syftar till att  uppmuntra många fler att våga prova egna företagardrömmar. Igår var jag på UF-mässa där de unga ”prova på” företagarna visade upp sig och tävlade. Jag blev mycket imponerad av många av de oslipade diamanterna som deltog. Min framtidstro stärktes ytterligare. Också roligt att Uppsala län nu är bästa svenska UF-län i Sverige. Det enda negativa budskapet under mässan var att det fortfarande finns flera gymnasieskolor som inte ger sina elever chansen att prova på att starta och driva ett UF-företag, det är inte ok! Region Uppsala måste ta ett ansvar för att mycket aktivare få med alla gymnasieskolor i länet i UF-företagandets mycket pedagogiska sätt att göra våra ungdomar klokare, modigare och starkare.
https://www.youtube.com/watch?v=Nn5VXxSOvZw
https://ungforetagsamhet.se

Svensk företagarpolitik måste stärkas. Det är inte imponerande att företagandet minskar samtidigt som Sverige anses vara i högkonjunktur! En företagarvänlig politik krävs för att värna och utveckla vårt generella välstånd. Inte minst viktigt är att uppmuntra fler kvinnor att starta och driva High-technology där de är kraftigt underrepresenterade trots att kvinnor dominerar tekniska utbildningar allt mer. Därför yrkar vi på att uppmuntran av kvinnligt företagande i tech-sektorn läggs till i ett kommunstyrelseärende idag!
http://www.nyforetagarcentrum.com/politisk-debatt-hammar-nyforetagandet/

Dagens kalkon
Religiösa krafter som motverkar de viktiga jämställdhetsmål vi uppnått och fortsätter att eftersträva. Och som förespråkar konflikter för att uppnå egna ambitioner. ”Sverige är en demokrati. Det står alla fritt att verka för vilka värden man vill. Men är detta verkligen något som skattebetalarna ska bekosta?” Nej, skattebetalarna ska inte finansiera liknande rörelser.
https://www.expressen.se/ledare/patrik-kronqvist/vilken-makt-har-muslimska-brodraskapet-i-sverige/

Dagens stjärna
Philip Lerulf. Ja, tänker du acceptera höga skatter om vi inte får tillräcklig snabb tillgång till kvalitstiva omsorgs- och vårdtjänster? Varför ska du i så fall göra det? Vi måste kräva att vi får det vi betalar för!
https://www.dagenssamhalle.se/debatt/timbro-hur-lange-vill-vi-betala-hoga-skatter-21052

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar