söndag 4 mars 2018

Banta, banta och banta

Lösningen får inte alltid vara högre skatter och avgifter
Det är tröttsamt med alla tjänstemän och politiker som hela tiden tycker att invånarna och företagen kan mjölkas mer på skatt för att lösa resursbrister! Det är en oacceptabel ordning när det finns mycket som belastar skattekollektivet som inte är kärnverksamhet. Och det är fel väg att vandra när offentliga  verksamheter kan arbeta mycket smartare. Bland annat genom att smart använda modern teknologi för att lösa sina uppgifter. Enligt dokument utifrån klarar en bra mjölkkossa inte ens av 10 år av ”hårdexploatering”. Det finns gränser även för skattebetalarna!

Nu talas om att Sverige ska betala ännu mer in till EU. Det är helt galet! Vi betalar redan mer än nog. Särskilt i ljuset av hur stort flyktingansvar Sverige tagit borde vi istället få tillbaka mycket mer från EU-klubben! Sonessons bifogade artikel om EUs förväntade högre avgifter är läsvärd.
http://www.gp.se/ledare/sonesson-sverige-m%C3%A5ste-hj%C3%A4lpa-eu-att-banta-1.5245552

Om inte EU-politiker, rikspolitiker och EU-byråkrater snart inser att EU måste vara på EU-invånarnas sida, och att verksamheterna ska vara "smalare och vassare", kommer samarbetet att haverera. Det är en vansinnig väg framåt att acceptera att de som blir kvar inom EU, när Storbritannien lämnar, ska täcka upp för deras uteblivna bidrag. Se det från den ljusa sidan, inga engelska tolkar kommer att behövas längre.... EUs ledning borde fokusera på att anpassa ”kostymen” till ett trist liv efter BREXIT. Eftersom någon form av samarbetsavtal ska tecknas mellan Storbritannien och EU antar jag att Storbritannien fortsatt tvingas betala mycket för att få vara ”halvmed”. Vill minnas att jag hört att Norge betalar typ 80% av medlemsavgiften för att vara ”halvmed”, du kanske vet vilka villkor Norge har kopplat till EU?
2018 är i Sverige inte EU i fokus. Vårt fokus är det svenska valåret. Ett valår där tyvärr kommunal-, region- och riksdagsval äger rum samtidigt. Personligen tycker jag det är dåligt för demokratin då riksdagsvalet får så mycket uppmärksamhet. Kommunvalet är mycket viktigt och partierna har lokala partiprogram och lokala politiska företrädare. Jag tycker vi ska göra som i till exempel USA. Då skulle det kunna vara riksdagsval och regionval 2018 och kommunval 2020. Även om valdeltagandet bara skulle vara lika lågt som i många andra demokratier skulle valet tveklöst handla om kommunpolitiken och de kommunala förtroendevalda. Nedan finner du en artikel om vilka frågor som anses viktigast för väljarna. Vi får se om rankingen håller i sig hela vägen till 9/9 2018.
http://www.gp.se/nyheter/sverige/novus-sjukvården-viktigast-för-väljarna-1.5261058

Dagens kalkon
Björn Olsen. Jag hoppas att en så farlig person aldrig kommer ut ur fängelset och kan döda och skada fler människor. Människor som han, och alla brottslingar som skottskadar andra, belastar också en redan ansträngd sjukvård på ett oacceptabelt sätt.
https://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/yxmordarens-forra-flickvan-blev-bara-varre-och-varre/

Dagens stjärna
Alice Teodorescu. Ja, hon har tyvärr rätt. Svensk sjukvård har stora problem. Och styrningen och ledningen av sjukvården har misskötts på tok för länge. Och ingen ljusning tycks vara i sikte. Det i ett demografiskt läge när omsorgs- och vårdbehovet kraftigt ökar! Viktigare än på länge att försöka hålla sig hel och frisk.
http://www.gp.se/ledare/teodorescu-måste-man-vara-frisk-för-att-vara-sjuk-1.5250561

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar