fredag 23 mars 2018

Allvarlig orättvisa föreslagen

Oacceptabel ordning
Ett parti som inte står på människornas sida i relation till staten, kommunen eller mäktiga företag har inget i Sveriges riksdag. På ALLA människors sida i frågor där till exempel särintressen kan läggas åt sidan och fokuset ska vara på att försvara enskilda människor mot dumheter! Miljöpartiet fortsätter att driva sin religiöst välfärdsfientliga miljöpolitik. Jag är själv mycket engagerad i att vi driver en stark miljö- och klimatpolitik. Att som MP lägga fram förslag om dieselförbud redan 2022 är helt sjukt och extremt slag mot många enskilda människor som i god tro köpt bilar som nyligen klassats som miljövänliga. Att föreslå att kommuner ska få förbjuda bilar som nyligen köpts i god tro redan 2022 är djupt orättvist och en skandal. I bästa fall är det ett förhandlingsutspel a la Trump. Värsta sortens plakatpolitik är det från MPs sida.
https://www.expressen.se/motor/uppgift-dieselbilar-aldre-an-2014-forbjuds-2022/
Dagens kalkon
Regeringen, Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Att lägga fram lagförslag som kraftigt och orättfärdigt slår mot privatpersoners ekonomi är oacceptabelt! Människor som handlat i god tro. Det minsta de i så fall måste göra är att staten och fordonstillverkarna får hålla berörda bilägare skadesfria genom en särskild nybilsrabatt på elbilar eller ett skatteavdrag motsvarande uppskattat ökat avskrivningsbehov! MP är regeringsodugliga och farliga i regeringsställning! De gör nytta som oppositionsparti, inget annat!
https://www.expressen.se/motor/uppgift-dieselbilar-aldre-an-2014-forbjuds-2022/

Dagens stjärna
USAs regering. Oavsett vad man tycker om Trump finns två positiva reflektioner om den politik som drivs av hans administration. Den första är att Trump, hur dumt än du och jag anser det vara, tydligt försöker leverera på sina  vallöften. Det andra är att USAs president helt tagit en ”tuff” affärsmans sätt att förhandla in i den politiska världen där diplomati varit huvudspår för att undvika konflikter som kan spåra ur ordentligt. Men vad gör man om diplomatin inte leder någonstans? Vad gör man om till exempel många NATO-länder aldrig betalar sina 2% i årsavgift... Vad gör man när enorma motparter kraftigt struntar i immaterialrätter och starkt subventionerar egna verksamheter? Trump har till skillnad från flera tidigare nya presidenter hittills klarat sig från en stor kris. Handelskriget som onekligen är igång kan sannolikt bjuda på en ordentlig kris i en värld där väldigt många länder är farligt belånade.
https://www.svd.se/kina-svarar-usa-med-tullar
http://money.cnn.com/2017/05/25/news/nato-funding-explained-trump/index.html
https://www.svd.se/ingen-i-eu-vill-ha-ett-handelskrig-med-usa
https://www.svt.se/special/trumps-loften-ett-ar-efter-valet/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar