fredag 30 mars 2018

Falska motsättningar

Om du är optimist vågar du ta i problem
Jag kan inte låta bli att upprepa mig lite från häromdagen. Alla som vill bidra till en bättre morgondag  behöver tro på en positiv framtid. Vilket är alternativet? Att ge upp när det finns en massa problem och bara låta dem växa? En nyttig optimist vet att vi kan skapa en bättre framtid genom handlingar som löser problem. En nyttig optimist förstår att man måste erkänna problem för att ta tag i dem ordentligt och lösa dem. Lösningar som leder mot en ljusare framtid. Vilken lösningsförmåga har en alkoholist som vägrar inse att hen är en alkoholist? Hur länge kan en alkoholist dölja sitt missbruk innan till exempel en vän kan hjälpa till att ge personen en självinsikt om problemet? Länge. Innan självinsikten om problemet finns kommer inte heller en positiv förbättring bli verklighet. Att påtala problem och beskriva negativa scenarier om problemen inte blir lösta är inte att vara pessimist! Det är en kraftfull metod för att skapa viktig probleminsikt bland människor som inte vill se problemen, eller som vill förminska dem. Återigen, problem kan bara lösas om man ser dem. Små problem är betydligt lättare att lösa än stora problem. Visst kan vi vara överens om att det är en enkel logik.
http://www.gp.se/ledare/boscanin-det-är-inte-bilden-av-verkligheten-som-behöver-förändras-1.5473184

Om du missade Cwejmans senaste artikel är den läsvärd. De politiker, och övriga ledare, vi behöver är de optimistiska människorna som inte räds och undviker problem! Problem finns det ständigt gott om och de ska lösas. Det finns också ständigt gott om möjligheter. Ofta kan problem utgöra bas för möjligheter för entreprenörer. Möjligheter som mer eller mindre kan exploateras. De framgångsrika ledarna löser ständigt problem parallellt med att möjligheter exploateras. De framgångsrika räds aldrig att se verkligheten. De framgångsrika talar inte bara om problem, de löser dem. De framgångsrika ledarna skapar framgång genom att visualisera en ljus önskad framtid, en vision, och skapar energi runt möjligheter som leder mot visionen. Resan mot en vision är full av problem. Bara de som erkänner problem och löser dem kan komma i närheten av att till exempel sätta en man på månen. Det är ingen motsättning mellan probleminsikt och framtidstro. Och bara för att fem saker fungerar utmärkt samtidigt som fyra fungerar dåligt är man inte pessimist bara för att man gläds över de fem men fokuserar på att förbättra de fyra med störst förbättringsbehov.
http://www.gp.se/ledare/cwejman-det-%C3%A4r-fakta-inte-pessimismen-som-styr-1.5471564


Bortkastad röst
Det är inte självklart att alla dagens riksdagspartiet ”överlever” riksdagsvalet 2018. Vi närmar oss tiden då valen 2018 öppnar. Den 16 och 18 augusti kan Uppsalaborna börja rösta fram till och med stora delar av den 9/9. Allt mer tyder på att riksdags”kartan” kraftigt förändras efter nästa val. Och självklart kommer många kommuner också uppleva demokratiska nyordningar. Enligt den senaste opinionsmätningen nedan åker bland annat Miljöpartiet ur riksdagen. Miljöpartiet är tveklöst odugliga i regeringsställning. Samtidigt tycker jag att det är trist för det viktiga miljö- och förbättringsarbetet om de åker ur riksdagen. De kan göra nytta i opposition. Miljö- och klimatengagerade kan med fördel rösta på Centerpartiet i Uppsala och nationellt. I nuläget är det klokt för alla miljöengagerade att inte chansa utan rösta på Centerpartiet. Vill du riskera att din gröna röst blir värdelös efter nästa val? Under nästa mandatperiod kommer mycket sannolikt nästa lågkonjunktur, det gör de kommande valen ännu viktigare! Studera gärna partiernas budgetar för Uppsala kommun. Där kan du tydligt få en uppfattning om vilket parti som bäst kan tackla några år av lågkonjunktur.
https://www.val.se/svenska-valsystemet/val-och-folkomrostningar/valkalendrar/valaret-2018.html
https://novus.se/valjaropinionen/novus-poll-of-polls/2018-2/

Vilken profil vill du rösta på?
När du röstar väljer du inte bara ett eller flera partier, du väljer också partiernas ledande företrädare. Ledarna spelar en huvudroll för hur framgångsrikt ett partis lokala och nationella politik får genomslag. Den verkligheten gäller runt om i den demokratiska världen. Än så länge även i Polen.

Igår lyssnade jag på ett SR P1-program om politik i Polen, och om när politik och religion blandas. På fullaste allvar hävdade troende polacker, intervjuade i reportaget, att politiker som är för abort, för dödshjälp och för homosexuellas jämlika rätt saknar en acceptabel moral! Helt sjukt om du frågar mig. De representerar en stor del av polackerna. Polen ligger nära Sverige. Polen är fortfarande en del av EU. Vilken moral tycker du din ledande politiker ska ha? Tror du det är en tillgång med ledande politiker med en liberal moral och rikliga mängder av referenser? Det är jag övertygad om.
https://www.synonymer.se/sv-syn/moral

Dagens kalkon
Regeringen. Hur värdelösa lagförslag kan en regering lägga? Vi får verkligen uppleva en oduglig regering. Socialdemokraterna kan inte skylla ifrån sig på ett helt regeringsodugligt MP. Genom att lägga lagförslag efter lagförslag av extremt låg kvalitet skämmer S ut sig. De är inte längre regeringsdugliga. Vill du ha ledande politiker som beter sig på detta sätt? Uppsala och Sverige behöver nytt ledarskap.
https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/hur-manga-kaftsmallar-fran-lagradet-tal-s/
http://www.gp.se/ledare/teodorescu-viktig-kritik-av-regeringens-migrationspolitik-1.5477927

Dagens stjärna
Aleksandra Boscanin. ”Både i Rosenbad och i Göteborg används skattebetalarnas pengar för att förändra en kritisk bild. Men med gängskjutningar, segregation, lärarbrist, poliskris och vårdköer är det snarare politiken som behöver förändras.” Ja, vi behöver politiska förslag som löser problem och som förstärker möjligheter. Vi behöver modiga, erfarna och kloka politiker som inte sticker huvudet i sanden. Vi behöver politiker som löser problem, då behöver inte dyra pengar läggas på att försöka ”sminka” verkligheten. Uppsala och Sverige behöver nytt ledarskap. Vill du ha ledare som ”stoppar huvudet i sanden”?
http://www.gp.se/ledare/boscanin-det-är-inte-bilden-av-verkligheten-som-behöver-förändras-1.5473184

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar