lördag 3 mars 2018

Destruktiv politik

Välståndets pelare
Det finns bara en väg för att skapa ett högt generellt välstånd för de människor vi politiker företräder. Den vägen bygger på ett positivt företagarklimat, att vi bejakar mångfald och ett öppet globalt handelsklimat. Det är särskilt viktigt för ett litet folk som det svenska som också lever högt upp i norr , långt ifrån tätbefolkade områden (Stockholm räknas inte), med ett stort beroende av internationella affärer för att säkra just vårt folks välstånd. Kommunpolitiker och rikspolitiker har inget annat uppdrag än att verka för sina invånares bästa. Tro mig, andra länder och dess kommuner kämpar för sina invånare, inte för våra. Det utesluter självklart inte att vi fredligt samarbetar och gärna bidrar till att sprida välståndet. Att sprida välståndet är bra av medmänskliga skäl, av affärsskäl och av miljöskäl. Rimligt rättvisa handelsutbyten har också varit viktiga, och fortsätter att vara det, för att bevara fred mellan olika samhällen. Vår historia är full av liknande faktaberättelser.

Vänsterns förenklade och destruktiva vinstjaktspolitik leder inte Sverige, och dess delar, mot en bättre framtid. Historiskt har Sverige visat en imponerande förmåga att systematisera affärskoncept och bygga globala framgångssagor. I en värld där tjänster kommer att stå för de flesta ekonomiska transaktioner mellan både människor och organisationer ska vi givetvis stimulera svenska företagare även inom till exempel omsorg och sjukvård att kunna blir nya globala företag. Globala företag som vi kan vara stolta över, som skapar många arbetsmöjligheter och som drar in viktiga skatteintäkter. Vinstjakten är sjuk. Det som ska vara i fokus är att möta samhällsbehov, att leveranser ska vara av den kvalitet som vi är beredda att betala för och att de som inte klarar av att leverera den kvaliteten ska förlora sina uppdrag. De ska förlora sina uppdrag på sätt som inte drabbar enskilda människor. Varför är det så svårt att förstå den logiken för vänstermänniskor? Och varför tillåts de få politiskt inflytande. Jag förväntar mig mer av Socialdemokraterna! "Högersossar" har länge varit pragmatiska och inte näringslivsfientliga, om än maktgalna. Mycket glädjande att lagrådet sågar förslaget om välfärdsvinsterna. Jag hoppas också att många som inte är religiöst vänster också visar sitt missnöje med en så korkad politik i valen senast den 9/9 2018. S och MPs destruktiva politik kopplad till ett felaktigt fokus på eventuella vinster är ett stort skäl för att avsätta dem. Vänstern behöver vi inte bry oss om, de lever i sin egna enfalds-, bidrags-, tycka synd om- och företagarfientliga bubbla.
https://www.di.se/nyheter/lagradet-sagar-regeringens-forslag-om-valfardsvinster/
Dagens kalkon
Johan Hakelius. Han är för det mesta en klok person. Inte minst förstår han hur viktigt det är med en bra ”mylla” för företagande om stort välstånd för folket ska kunna skapas. Jag kan förstå hans klagande på mörker, kyla, blåst och massor av snö. Jag skulle gärna enbart ha vinter i november till 1/3, vår 1/3 till 30/4, sommar 1/5 till 15/9, höst 16/9 till 1/11. Även om vi skulle göra som i Japan, där regeringen beslutar om årstider, är det klokt att reka läget. Ingen plats på jorden är perfekt för de flesta. Våra årstider, om de bjuder ordentligt på sina olikheter, är fantastiska tillgångar som bidrar till Sveriges attraktion och som dessutom starkt bidrar till att våra ekonomiska hjul snurrar betydligt mer än vad vår lilla befolkning annars motiverar. Bra att Hakelius ger upp sina försök att få oss som även gillar några månaders vinter att tänka om.
https://www.expressen.se/kronikorer/johan-hakelius/vad-sager-ni-nu-da-vinterentusiaster-/

Dagens stjärna
Diana Zadius. Skolan ska vara en plats där den fina sekulära och respektfulla värdegrunden gäller alla jämlikt, inget annat.
https://asikt.dn.se/asikt/debatt/ratt-peta-lararvikarie-som-vagrar-skaka-hand/

Jenny Sonesson. Som man ropar får man svar. Vill vi att de som lever i Sverige i många år ska lära sig svenska? Är det rimligt att förvänta sig att människor kan lära sig rimlig svenska inom säg fem år om man får ägna stora delar av en arbetsdag till att träna? Bra ifrågasättande.
http://www.gp.se/ledare/sonesson-se-%C3%B6ver-kostnader-f%C3%B6r-tolkar-1.5241420

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar