onsdag 9 november 2016

Vägar mot ljuset

Det kommer ljusa tider igen. Upp och ner. Sol och regn. Ljus och mörker. Vindstilla och storm. Några av våra stora kinesiska tänkare landade i filosofin om hur naturen söker sig mot jämnvikt. Yin/Yang.
https://www.washingtonpost.com/politics/election-day-an-acrimonious-race-reaches-its-end-point/2016/11/08/32b96c72-a557-11e6-ba59-a7d93165c6d4_story.html?hpid=hp_hp-bignews1_campaignweb-945a%3Ahomepage%2Fstory

Balans
Yin/yang bygger på strävan mot balans och när obalanser blir kraftiga kommer av "naturlagar" korrigeringar åt andra hållet. På börsen syns det tydligt i upp och nedgående börskurser. Om Trump verkligen vill försöka möta sina anhängares rop på rättvisa lär aktieägarna (oxå folket) få bita i gräset ett tag. Nu kommer en ekonomisk korrigering även i Sverige. Läs gärna nedan bifogade artikel. Det kommer att göra ont. Men vi kommer igenom detta och ser ljuset igen! Det finns gott om hopp trots nulägets obalanser. Det är viktigt att lyssna ordentligt på folket, inte bara på olika delar av etablissemanget eller de som säger sig företräda folket.
http://www.di.se/nyheter/professorn-varnar-for-bostads-och-aktieras/
http://www.gp.se/ledare/förnekelse-skapar-farliga-politiker-1.3942350
http://www.di.se/opinion/bert-karlsson-trump-forstar-vanligt-folk/

Vinsttal
Trist att Trump berättade att Clinton erkänt sig besegrad. Hon borde ha orkat göra det själv inför sina anhängare. Trumps vinsttal var inte så dåligt. Tonen var oväntat positiv och han räckte ut handen till samarbete. Han ska oxå bygga mycket nytt nu så att han får lite bättre pension. Nybyggena ska finansieras av att USA avbryter sina satsningar på miljö- och klimatarbetet. Hur tror du det går med det mycket viktiga miljö- och klimatarbetet i världen nu?... Trots talets kvalitet väntar verklighetens utmaningar nu! Sätt på bältet och håll i hatten, balansen kommer att återskapas...
http://www.expressen.se/ledare/godnatt-amerika-godnatt-varlden/2 kommentarer:

 1. Make America great again!

  Svenska politiker och media borde anteckna ner noga nu vad som händer. Det här är vad som händer om ni ignorerar era väljare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har redan hänt här. Missnöjespartiers framgångar är tydliga exempel på det. I dagens informationstid är det oklokt att inte våga se och prata om de samhällsproblem vi har utan att slänga etiketter på varandra. Den så kallade eliten kan inte enskilt avgöra om människor ska vara oroliga och upprörda eller ej. "Vi måste våga tänka högt" för att i tid lösa problem tidigare. Vi måste också "våga tänka fritt" enligt en talare på den säkerhetskonferens jag är på.

   Radera