lördag 5 november 2016

Silikonkvinnor, insemination och huvudsaker

Vad är viktigast?
Regeringen och övriga vänsterkrafter  har utan tvekan fel fokus. I en tid då samhällskontraktets grunder i Sverige skakar ägnar sig vänsterpolitiker åt överkurser. Idag skriver Alice T bland annat "Den oro som människor upplever handlar inte om höger eller vänster, utan om att människor prioriterar rättsväsende, försvar och mat på bordet innan de bryr sig om genusdagis, normkritiska museer och kvoterade bolagsstyrelser. Det är högst rationellt."
http://www.gp.se/ledare/teodorescu-kafka-dal%C3%AD-och-fredrik-reinfeldt-1.3930689

Av industriledaren Curt Nicolin lärde jag mig att det är viktigt att skilja mellan huvudsaker och bisaker. Det är beklämmande att vänstern, inklusive MP, i Uppsala och Sverige, inte fokuserar på huvudsaker. Reinfeldt har en stor skuld för en misslyckad migrations- och integrationspolitik. Och Reinfeldts hantering av valnatten 2014 talade sitt eget språk. Om Reinfeld ska fortsätta att lägga sig i migrations- och integrationsfrågor behöver han få en uppdaterad lägesrapport om till exempel bostadsläget i Sverige. Ja, ja, han marknadsför sin nya bok....Vi behöver ledare med förmåga att ta ansvar för de människor de företräder. Tar man på sig ledande politiska uppdrag ska man tjäna folkets bästa, inte sig själv.  Då måste man fokusera på huvudfrågor och man måste använda minst 50% hjärna i sitt beslutsfattande!

Fastighetsskatt
Fastighetsmarknaden är en huvudsak. Politiken måste fortfarande ta sitt ansvar för att kyla ner fastighetsmarknaden samt för att frigöra tillgänglig bostadsyta. Hur rättvist tycker du att dagens "fastighetsskattesystem" är? Bidrar den till exempel till värdefull rörlighet på fastighetsmarknaden så att stora ytor som nyttjas för få kan bli tillgängliga för många? Kan man tänka så? Om man är politiker ska man tänka så. Vad man föreslår är något annat. Jag har levt i en tid med löneskatt, fastighetsskatt och förmögenhetsskatt. Det var en orättvis tid. En sådan tid är oklok att återvända till. Sänkt löneskatt i utbyte mot fastighetsskatt tycker jag är intressant att överväga. Generellt högre löneskatter för att finansiera en rimlig generell välfärd framöver tror jag blir förödande.
http://www.expressen.se/ledare/for-billigt-att-bo-i-villa-i-tjockhult/

Kärnfamiljens upplösning
Vi lever i en värld där kvinnor kan befrukta sig i labb och utan en pappa ta eget ansvar för barnuppfostran. Vi lever tydligen oxå i en tid då vissa män väljer att "leva" ihop med många uppblåsbara dockor som "partners". Den här utvecklingen kunde inte jag förutspå som tonåring, kunde du? Framtidens män kanske kan leva i en 1 1/2. 1/2 som används som dockskåp.... Då kanske bostadskrisen avtar... Är romanser mellan könen snart ett minne blott?..
http://touch.metro.se/nyheter/nu-far-svenska-singelkvinnor-ratt-till-insemination-var-pa-tiden/EVHpcE!OlEi2A7e3eUg/
https://m.youtube.com/watch?v=2XllGh3OExA

Vem är du lik?
Om du tänker till ordentligt, hur ska du förhålla dig till det som är skrivet ovan? Genom att göra nedan personlighetstest kanske du bättre kan reflektera över vad du tycker. Hur mycket hjärna och hjärta väger du in i dina ställningstaganden? Vilka historiska kändisar hade liknande beteendemönster som du? Vågar du testa? Tänk om det blir Maria Callas (massivt med hjärta) eller Oscar II (som gav bort Norge) eller varför inte Osama Bin Laden?...
http://personlighetstest.varldenshistoria.se/#/intro

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar