söndag 6 november 2016

Kraftig ökning av sexuella övergrepp

Otryggheten allt värre för kvinnor
Det är djupt beklagligt att otryggheten, särskilt för kvinnor, kraftigt ökat på bara ett år. Det är inte så konstigt eftersom bland annat sexualbrotten nu bevisligen kraftigt ökat i Sverige. Den här utvecklingen innebär i praktiken stora frihetsinskränkningar för flickor och kvinnor. Det är helt oacceptabelt och borde vara en prioriterad huvudfråga för alla. Inte minst vänsterns missriktade kvinnosakskvinnor.

Personligen tycker jag bland annat att straffen måste skärpas för sexuella övergrepp. Vad tycker du?Att bevisa just sexuella övergrepp är svårt om endast två personer är inblandade. I synnerhet om inga spår av våld eller frihetsberövande finns som bevismaterial. Så måste det också vara då det är orimligt att det ska vara på något annat sätt om det saknas bevisning som styrker att ett brott begåtts. Samtidigt undrar jag hur det är möjligt att någon kommer undan ett våldtäkt genom att skylla på att man sov? Är det möjligt om det också finns teknisk bevisning som tyder på våld? Om inte otillåtet våld och/eller tvång finns med i bilden så är väl problemet som alltid att ord står mot ord. Klokast är att inte sova bredvid någon man inte litar på.
http://www.bra.se/bra/nytt-fran-bra/arkiv/press/2016-11-03-utsatthet-for-sexualbrott-har-okat-bland-kvinnor.html
http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article23846875.ab
http://www.bra.se/bra/brott-och-statistik/statistik/utsatthet-for-brott/ntu.html
http://www.expressen.se/kvallsposten/specialgrupp-med-15-poliser-jagar-valdtaktsman/

Människorättsaktivister
Hur tuffa straff får grova brottslingar i Sverige? Allt för lindriga tycker många och särskilt återfallsbrottslingar. "Lite" tuffare är det i USA. Människor som förvisso avslöjat hemligstämplat material "i nationens intresse" får i USA väldigt tuffa straff om de avslöjas. Även om det de avslöjar är aktiviteter/händelser som är grova brott mot mänskliga rättigheter och oacceptabel övervakning av länder och personer som bör betraktas som vänner. Hur mycket mer av denna ljusskygga smuts som Snowden och Manning avslöjat blir verklighet om Trump blir USAs nästa president? Jag hoppas människorättsorganisationer ständigt står upp för personer som Snowden och Manning. Snowden skulle sannolikt spärras in för alltid och Manning sitter inne minst 35 år. Om det stämmer att den information de läckt utsatt många spioner för livsfara är det självklart oacceptabelt. Samtidigt är liknande människorättsaktivister så viktiga i kampen mot jordens mörka krafter.
http://mobile.nytimes.com/2016/11/05/us/chelsea-manning-tried-committing-suicide-a-second-time-in-october.html
http://fokus.dn.se/intervju-edward-snowden/

Nu närmar vi oss
Snart vet vi om USA får sin första kvinnliga president innan Sverige haft en kvinnlig statsminister. Eller om de valt en politiskt infantil murbyggare till ny president. Jag är en stor amerikavän. Det är sorgligt att amerikanerna inte har någon presidentkandidat med goda förutsättningar att ena stora delar av folket. Det är också tragikomiskt att valet står mellan en kvinna och en man som tycks ha en mycket ojämlik och förödmjukande inställning till kvinnor. Hur ska stora delar av det amerikanska folket kunna respektera en sådan person? Och hur påverkas respekten för kvinnor med en sådan president?

Anna Dahlbergs analys över riskerna för Sverige om Trump vinner ska tas på största allvar. Om han vinner kommer han säkert leva farligare än normalt för en amerikansk president. Det är en olustig tid nu. Det är en farlig tid nu.
Vi behöver dugliga ledare som bär en positiv vision mer än på länge. Hoppas de snart börjar kliva fram så att ljus börjar tändas i det mörker som växer sig allt starkare. De finns! De behövs för att skapa en tryggare tillvaro inte minst för våra flickor och kvinnor men också för våra barns positiva framtid!
http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/president-donald-trump-ar-en-svensk-mardrom/
http://www.expressen.se/nyheter/donald-trump-flydde-scenen-vid-valmote/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar