måndag 7 november 2016

Krossa förtrycket

Hedersförtryck
Inget förtryck är acceptabelt. Hedersförtryck är särskilt hemskt då det är ett förtryck som sker i en människas familjekrets. Familjen borde aldrig vara annat än en samling människor som särskilt ger varandra kärlek och omsorg. Kärleken inkluderar i min värld självklart rätten för alla familjens delar att umgås med vänner och att själv få bestämma sin partner. Hedersförtryck har inget i Sverige att göra och jag accepterar inte den kulturen i Sverige, gör du?

Om jag förstår delar av Tjejers rätt i samhället, TRIS, budskap rätt har många som utsätts för hedersrelaterade övergrepp också ett förståndshandikapp. Om det är korrekt är det särskilt viktigt att försäkra sig om dessa människors livssituation och önskemål. Om jag förstår TRIS rätt har flera av de mest utsatta med förståndshandikapp också släktingar som assistenter. Det gör dem än mer utsatta.
http://www.hedersfortryck.se
http://mobil.unt.se/uppland/uppsala/tris-kartlagger-gomda-och-glomda-4427581.aspx
http://mobil.unt.se/omvarld/okat-hedersfortryck-i-fororten-4430083.aspx
http://nck.uu.se/kunskapsbanken/amnesguider/hedersrelaterat-vald-och-fortryck/hedersrelaterat-vald-och-fortryck/

Språket centralt 
Det är alltid viktigt och värdefullt för ett närsamhälle att säkerställa ett gemensamt språk. Hur ska man annars kunna lära sig nytt, bygga "mänskliga broar" och lösa problem med andra än de i den närmaste familjen? Jag blir arg på dem som inte förstår att språket är centralt för framgång avseende inkludering av nya svenskar! Hur kan det vara svårt att förstå? Bidrag borde justeras ned om inte rimliga språkförbättringar uppnås år efter år. Bara relevant funktionshindrade bör undantas men för dem är svenska sannolikt ännu viktigare för att omgivningen bättre ska förstå om de far illa.

På Nyheterna på Sveriges Radio kunde vi idag höra att validering av  kompetens bland asylinvandrade går dåligt just på grund av språkproblem. På svenska universitet måste man kunna bra engelska och helst ok svenska. Språklyftet i Sverige bland nysvenskar måste bli verklighet. Då blir inkluderingen av nya fantastiska krafter mycket enklare. De flesta som går igenom valideringarna på våra universitet klarar inte språkkraven och misslyckas. Det är dummare än dumt att bagatellisera språkets betydelse för att förbättra inkluderingen, minska segregation och öka individers frihet.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6555108
http://www.gp.se/nyheter/debatt/integration-handlar-om-mer-än-språk-och-jobb-1.3711807
http://www.svd.se/spraket-nyckeln-till-integration

Kommunismen värst i klassen
Ingen ism har lyckats så framgångsrikt som kommunismen med att mörda och förtrycka människor runt om i världen. DDR var en sådan regim. Runt 100 miljoner människor har mördats av kommuniststyrda ledare. 100-tals miljoner människor, runt om i världen, har förtryckts av kommunistregimer! Jag överklagade DDR fuskbygget i Uppsala. Jag har fått rätt. Nu hoppas jag rätt lagrum vinner och förtryckarkonsten flyttas till Uppsala konstmuséum. Där kan de som önskar titta på den i ett slutet rum och gärna med en korrekt historisk berättelse. En berättelse som ska inkludera skatteslöseriet som denna vidriga förtryckarkopia representerar. Gör om! Gör rätt! Konsten runt och i FNs högkvarter i New-York får gärna inspirera!
http://mobil.unt.se/kultur-noje/beskedet-ddr-konstverket-behover-bygglov-4430820.aspx

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar