söndag 30 oktober 2016

En farlig kvinna

Skicklig politiker
Gudrun Schyman är en skicklig politiker och en överlevare. Hur många skulle överleva skattefuskande, samma utläggsersättningar från flera ställen, taxiresor på skattebetalarnas bekostnad för hutlösa belopp, kisskandaler på biograf och att elda upp 100.000 kr som kan rädda livet på många barn? Det har Schyman gjort. Men hon är väl en "fin" människa.... Efter att Vänsterpartiet fick nog av henne använder hon sin politiska skicklighet till att sälja ännu mer vänsterdravel än Vänstern. Fi är mer åt det ärligt kommunistiska hållet. Och Schyman förespråkar typ kramar för att hålla den ryska björnen på avstånd... Oavsett vad mjukisarna tycker kan vissa människor och krafter bara tyglas om man själv uppvisar beslutsam styrka. Tänk att det finns så många som går på den naiva och bakåtsträvande politik som Fi företräder.
http://mobil.unt.se/asikt/debatt/kvinnor-kan-anvandas-till-mycket-4420561.aspx
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10337160.ab
http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/614179-politiska-skandaler-vi-minns-gudrun-schymansskattefusk
https://m.youtube.com/watch?v=SwyJAEZ3PzQ
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12378252.ab

Upprustning
Är det vapen- och legoknektsindustrin som försöker få igång konflikter mellan NATO och Ryssland? Eller är det NATOs aktiviteter som får ryssarna att växla upp? Eller tvärt om? Mer pengar ska nu prioriteras till upprustning i Östersjöområdet så helt klart är att efterfrågan på krigsutrustning lär öka. Trist utveckling.
http://www.expressen.se/ledare/njet-sverige-lider-inte-av-russofobi/
http://www.dn.se/nyheter/sverige/expert-rysslands-upprustning-saknar-motsvarighet/
http://www.svt.se/nyheter/utrikes/dubbelt-sa-mycket-till-forsvaret-i-ryssland-pa-tio-ar
http://www.svd.se/nato-svarar-pa-rysslands-upprustning

NATO-medlemmar
Turkiet är NATO-medlem. Är Turkiet bra på att bidra till en säkrare värld idag? Hur väl rimmar Erdogans styre med de värderingar som NATO är uppbyggt kring? Gudrun Schyman är farlig för Sverige och lurar många yngre att tro att hennes väg framåt är klok. Samtidigt är Erdogan en mycket farligare politiker som bestämmer och påverkar mycket av Europas utveckling framöver... Schyman kanske kan åka och träffa Erdogan och Putin. Lite kramar kanske får dem att bli snällare och mer demokratiska.... I hennes debattartikel ovan skriver hon bland annat "Mänsklig säkerhet och antimilitarism är det feministiska svaret på det patriarkala våldet." Ja, inte är det Fis politik som kommer att bidra till att vi kan sova gott om nätterna. Vissa av partiets tankar må upplevas som fina men de är extremt naiva!
http://www.expressen.se/ledare/sakine-madon/erdogan-drar-ner-turkiet-i-totalt-morker/
http://www.nato.int/cps/en/natolive/nato_countries.htm
http://www.nato.int/cps/en/natohq/opinions_131446.htm?selectedLocale=en

Individers betydelse
Självklart företräder inte politiska ledare sig själva utan det politiska program som partiets medlemmar bestämt. Lika självklart finns stort utrymme för tolkningar och möjlighet att särskilt prioritera vissa frågor före andra som beskrivs i det lokala och nationella partiprogrammet. Nationellt är det särskilt tre partiledare som utmärker sig och som väl lyckas sälja det de vill sälja. Gudrun Schyman, Jimmy Åkesson och Annie Lööf. Att C har medvind i opinionen just nu tycker jag är positivt. Tyvärr är sannolikheten hög att Fi och SD fortsätter att växa mest. Individers betydelse ska aldrig underskattas. Sveriges kommuner och landet stärks verkligen inte om Schyman lyckas lura tillräckligt många att tro på Fi flummet. De tre växande partierna har ledare som tydligt lyckas positionera det parti de är främsta företrädare för. Stridsytorna blir tydliga, oavsett om problemformuleringarna är rimliga eller ej för den som verkligen tänker till. Konflikterna mellan olika politiska lag i Sverige ökar. Polariseringen i Sverige fortsätter. Kanske är det vad som behövs för att fler ska engagera sig politiskt.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar