fredag 21 oktober 2016

Porrjakt

Felfokuserade ministrar
Föredetta och nuvarande ministrar engagerar sig nu i porrens värld och dess alla konsekvenser. Beatrice Ask (M) och Gabriel Wikström (S) ångar på. Wikström talar om "rättvisemärkt" porr. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta... Ministern vill tydligen genomföra en undersökning bland befolkningen kopplad till porr. "I undersökningen ingår att titta på hur porren påverkar sexvanor, attityder, normer och värderinger." Oavsett hur man ser på hur samhället ska ställa sig till porr eller ej påverkar självklart det mesta med högt folkligt intresse vanor, attityder, normer och värderingar. Och vår uppväxtmiljö har stor sådan påverkan. Kan vara klokt att inse i alla sammanhang...
http://www.svt.se/nyheter/inrikes/haverikommission-kravs-mot-porren
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23756525.ab

Brottsutvecklingen
Jag antar att ett huvudskäl till porrädslan, förutom moraliserande, är ökningen av sexofredanden och våldtäkter. Om de kopplar ihop porrsurfande med det borde det finnas någon rapport som dragit igång vissa politiker. Jag hittar ingen sådan rapport. Jag kan inte heller finna några andra skäl till varför porrjakten tagit fart. Det blir intressant att ta del av färskare statistik än vad jag kan hitta. På vilka grunder tror de att porrkonsumtionen har påverkat en eventuellt kraftig ökning av sexualbrott? Du kanske kan hitta några rapporter och länka till?
https://www.bra.se/bra/brott-och-statistik/valdtakt-och-sexualbrott.html

Prioritera
Minister Wikström jagar och vill förbjuda allt möjligt. Han verkar vara ambitiös. Förbudsivern är kontraproduktiv och mängden förbudsstrider han tar tyder på att han inte omger sig med erfarna rådgivare. Det är alltid oklokt att samtidigt föra strider på för många fronter. Han borde fokusera på att få igenom kraftiga skattehöjningar på till exempel läsk istället för att som amerikanerna säger "spred yourself too thin". Minister Regnér har det också svettigt då vänsterkvinnoförbund vill förbjuda sexistisk reklam. Var går gränsdragningen för vad som är sexistiskt eller ej och utifrån vems perspektiv? Dressmans reklam för kalsonger är väl lite läskigt sexistisk? Ja, ja bra att liberala debattörer på ledarsidor går ut och tydligt säger åt porrjägarna att skärpa sig! Och självklart ska brott bekämpas med full kraft. Trafficking, barnpornografi och droghandel är vidrigt både ur enskilda människoperspektiv och ur ett civiliserat samhälles perspektiv. Rätt fokus tack!
http://www.expressen.se/ledare/naomi-abramowicz/lamna-svenska-porrsurfare-ifred/
http://www.gp.se/ledare/lämna-porren-ifred-beatrice-ask-1.3877337

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar